A következő tanfolyam indul

2017. szeptember 21.
tananyag_update2

TANANYAG UPDATE 2.0

Online világunk rohamtempóban fejlődik, naponta jelennek meg újdonságok, naponta következnek be újítások, így sokszor nehéz is mindent nyomon követni. Ahogy minden szakterületen, úgy a mi területünkön is mindig naprakésznek kell lennünk – „aki lemarad, kimarad”. Igyekszünk is, azonban a Profi Otthoni Webdesign Tanfolyam 2017 tanfolyamhoz tartozó, frissen (2017. március) kinyomtatott tankönyvet nehéz lenne ilyen rohamtempóban újraírni és újranyomtatni. Azonban ha időközben bármilyen módosulás, újítás következik be (erre igencsak nagy az esély :)) – bármiről is legyen szó –, akkor itt az e-oktatóteremben azonnal tudjuk módosítani, frissíteni a tananyagot, az adott leckét. 

Hogy ez számotokra is nyomon követhető legyen, ezt a bejegyzést ezeknek a javításoknak, frissítéseknek szánjuk. Ebben a bejegyzésben rögzítjük, hogy mikor-hol-milyen frissítésre került sor a Profi Otthoni Webdesign Tanfolyam 2017 online tananyagában. Ezek alapján azok is nyomon tudják követni a frissítéseket, akik a tankönyvben sajátítják el a tananyagot.

Az észrevételeket is szívesen fogadjuk, hiszen „több szem többet lát”, biztosan Ti is nyitott szemmel jártok ebben a világban, nem mellesleg a tananyagot is alaposan áttanulmányozzátok. :)

 


 III/6. Műveletek vektoros alakzatokkal:

*A Photoshop ugyan pixelgrafikus képszerkesztő program, de vektoros alakzatokkal is tudunk benne dolgozni, melyek minőségromlás átméretezhetők. *Javítás: … minőségromlás nélkül átméretezhetők.

2017.03.16.


III/11. Műveletek szövegekkel:

A számítógépünk betűkészlete az Illustratorban is használható, azonban az Illustrator futtatása közben telepített betűtípusok csak a program újraindítását követően válnak elérhetővé az Illustratorban.

Időközben szerencsére már ez is változott. A program újraindítása nélkül is használatba tudjuk venni a frissen telepített betűtípust, betűkészletet.

2017.04.06.


IV/8. Profi tálalás – A moodboard, azaz a hangulattábla lecke után következő 2. CSEKKPONT

A pontosítás kedvéért:

Ha gondolod, küldj el nekünk 2 jól sikerült logót és 2 jól sikerült munkát (ez lehet névjegy, szórólap, plakát), mindezt egy-egy mockup-ba helyezve, JPG formátumban lementve (ennek mérete, stb Rád van bízva). Ha szeretnéd, megnézzük, véleményezzük őket!

Hova várjuk?: ertekeles@webdesignsuli.hu

Mi legyen az e-mail tárgya?: logók és névjegy/szórólap/plakát


I. MODULZÁRÓ FELADAT

A pontosítás kedvéért:

A komplett arculatot általad megszerkesztett moodboard-on prezentáld! (ennek méretét, elrendezését, kivitelezését stb. Rád bízzuk, a formátuma JPG vagy PNG legyen)

Mi az, ami mindenképpen szerepeljen a moodboard-on?

  • egyéb (Rád van bízva)

Bármilyen olyan elem, kiegészítő, stb, amely szerinted még passzol a témához, szükséges az arculati terv bemutatásához.

 

Az adott megrendelőnél pluszban készítendő anyagot (pl. ruhacímke) bátran elhelyezheted mockup-ban (így használat közben látható, elképzelhető), melyet szintén ráilleszthetsz a moodboard-ra.

Ha esetleg gyakorlás céljából készítettél egyéb munkákat is (pl. névjegy, szórólap, plakát, stb) az adott képzeletbeli megrendelő számára, akkor ezeket is nyugodtan elhelyezheted mockup-ba illesztve a moodboardon, de ezek elkészítése nem kötelező!


V/2. Kódszerkesztő programok

Windows operációs rendszer esetén az Aptana letöltéséhez még a Node JS for Windows JavaScript fájl letöltése is szükséges:

http://go.aptana.com/installer_nodejs_windows – ez link már nem él

Az új link: https://nodejs.org/download/release/v0.10.42/x64/node-v0.10.42-x64.msi

Erre a linkre kattintva ez automatikusan letöltődik a gépedre, Te pedig ezt követően tudod telepíteni az Aptana-t.

2017.04.21.

Egyik hallgatónk jelezte, hogy az Aptana letöltéséhez MAC gép esetén is kéri a Javascriptet, továbbá a Firefox böngészőt is le kell tölteni hozzá, hogy működjön.

2017.05.11.


VII/3. Tartalomkezelő rendszer – WordPress

Kiegészítés: Ha a számítógépeden már meglévő wordpress mappát használod fel ismét, töltöd fel az új aldomain könyvtárába (ha a legfrissebb WordPress, akkor nyugodtan), akkor a wp-config-sample.php fájl másként való elmentésekor írd felül a már az előző aldomain esetén mentett wp-config.php fájlt! Illetve a már meglévő wp-config.php fájlt is újra felhasználhatod, így csak a table_prefix értéket kell módosítanod. A mentett wp-config.php fájlt töltsd fel a tárhelyre, az új aldomain könyvtárába. Ekkor kapsz egy üzenetet: írd felül az “eredeti” wp-config.php fájlt, hiszen az még az előző aldomainhez tartozik.

2017.06.07.


VII/7. Sablon átdizájnolás/WordPress sablonból egyedi webdesign 2.:

Időközben megújult a WordPress bővítmények felülete, így ha esetleg a Simple Responsive Slider bővítmény telepítéséhez keresnétek a bővítmény saját oldalán a slideshow installálásához szükséges PHP kódsort, akkor azt a következő módon találjátok meg: Ha letöltöd a bővítményt a számítógépedre, kicsomagolod a ZIP mappát, akkor abban találsz egy „readme” jegyzetet. Ebben találsz útmutatót a telepítéséhez, illetve ebben megtalálod a szükséges kódsort is, de a slideshow telepítését a leckéhez mellékelt PDF-ben leírtak szerint is el tudod végezni:

<?php if ( function_exists( ‘show_simpleresponsiveslider’ ) ) show_simpleresponsiveslider(); ?>

2017.04.18.


VII/8. Sablon átdizájnolás/WordPress sablonból egyedi webdesign 3.:

Időközben elkészültek a leckéhez tartozó oktatóvideók, és új koncepció alapján készítünk weboldalt: egy egyszerű sablont dizájnolunk át, majd az egyes oldalakat a Visual Composer nevű bővítmény segítségével építjük fel – így készítünk arculatra szabott komplett weboldalt.

2017.05.30.


VII/10. Végső beállítások, kötelező elemek:

Levelezés beállítása-Outlook, Gmail PDF – 5. oldal

POP-szerver: ez a mi esetünkben: s7.tarhelyadmin.com (régebbi tárhely esetén s5.tarhelyadmin.com, más tárhelyszolgáltató esetében más)

Hogy a Te tárhelyed esetében mi a POP-szerver, azt abban az e-mailben tudod leellenőrizni, amelyben a tárhelyed elkészültéről és annak belépési adatairól értesítettünk.

2017.07.14.


 

Hozzászólások