A következő tanfolyam indul

2017. október 19.
gravatar

SmartWall: Hogyan kell profilfotót beállítani? Hozz létre Gravatar fiókot! – mutatjuk

Ismered a Gravatart? Hivatalos meghatározása: A gravatar egy olyan kép, amely honlapról honlapra kísér bennünket, és mindenhol megjelenik a nevünk előtt, amikor egy bejegyzéshez vagy bloghoz hozzászólunk. Az avatarok segítenek egy weboldalon, egy fórumban az azonosításunkban. WordPress weboldalak esetén is gyakran találkozhatunk ilyen profilokkal.

Mivel a Webdesignsuli weboldalát is WordPress honlapmotor működteti, így magához a SmartWall fiókodhoz is Gravatar adatlapon keresztül tudsz profilfotót feltölteni – persze, ha szeretnél. :)

 

Hogyan tudsz létrehozni saját Gravatar-t?

Látogass el a Gravatar.com oldalára!

https://secure.gravatar.com/

 

Ha már esetleg van WordPress fiókod, akkor azon keresztül be tudsz lépni a Gravatar fiókodba, és így a fiók a WP fiókod adatait fogja használni (pl. e-mail cím, felhasználónév, jelszó).

00

 

vagy ha a Create Your Own Gravatar lehetőségre kattintunk:

1

 

2

 

A fiókodban fel tudsz tölteni profilfotót (ha még nem tetted meg), amely az „avatarod” lesz, és ez a fotó azokon az oldalakon fog megjelenni, amelyeken a WP fiókodban és ezzel együtt a Gravatar fiókodban is megadott e-mail címeddel írtál például hozzászólást.

3

 

FIGYELEM! Ebben az esetben csak akkor jelenik meg a SmartWall-on a Gravatarhoz beállított profilfotód, ha a Webdesignsuli e-oktatóterméhez is ugyanaz az e-mail címed van csatolva, mint a WordPress fiókodhoz és ezzel együtt a Gravatar fiókodhoz.

Azonban ha ez mégsem lenne így, akkor is van megoldás, ugyanis további e-mail címet is beállíthatsz a Gravatar fiókodhoz, így meg tudod adni az e-oktatóteremhez tartozó e-mail címedet is.

Elsőként megadod az (e-oktatóteremhez is tartozó) e-mail címedet, melyre egy megerősítő e-mail érkezik. Az abban található megerősítő linkre rákattintva a megadott e-mail cím hozzáadódik a Gravatar fiókodhoz.

4

Kattints az Add a new image hivatkozásra, majd az egyik lehetőséget (pl. Upload new – számítógépről történik a fotó feltöltése) kiválasztva tölts fel egy profilfotót. A feltöltést követően lehetőséged lesz megvágni a fotót – ha szükséges.

Ezt követően meg kell adnod, hogy milyen besorolású a profilfotód (valószínűleg G :) – A G besorolású gravatar alkalmas bármilyen honlapon, és közönségnek megjelenni.)

7

 

És most jön a fontos lépés – válaszd ki, hogy melyik e-mail címhez legyen társítva az imént feltöltött profilfotód.

8

 

Ha jól végezted el a lépéseket, akkor a SmartWall-on is ennek a fotónak kell megjelennie, ha bejegyzést teszel közzé vagy hozzászólást írsz.

(magához az e-oktatótermi profilodhoz pedig külön tudod feltölteni a profilfotódat)

smartwall3

 

smartwall

 

Ha nincs WordPress fiókod, de szeretnél Gravatar fiókot létrehozni, akkor azt az alábbi lépésekkel tudod elvégezni:

Keresd fel a Gravatar.com oldalát!

https://secure.gravatar.com/

01

 

Add meg az e-mail címedet! (ez lehet akár a Webdesignsuli e-oktatóterméhez is megadott e-mail cím, de lehet másik is, hiszen az előzőekben láthattad, hogy hogyan kell új e-mail címet és ahhoz profilfotót megadni a Gravatar fiókban)

Adj meg felhasználónevet és jelszót is, majd kattints a Sign up gombra.

1

 

Ekkor kapsz egy értesítést, hogy e-mailt küldtek a megadott e-mail címre.

3

Az aktiváló e-mailben az Activate Account linkre kattintva mind a WordPress fiókodat, mind a Gravatar fiókodat aktiválod, vagyis ezzel a lépéssel nemcsak Gravatar fiókot, hanem saját WordPress fiókot is létrehozol.

A Sign in to Gravatar gombra kattintva a Gravatar fiókunkban találjuk magunkat, és az előzőekben ismertetett módon be tudjuk állítani a profilképünket.

4

 

 

 

Hozzászólások