A következő tanfolyam indul

2018. július 19.

Webnode és társaik – ne riasszanak el a saját munkádtól!

Biztosan Te is találkoztál már olyan weboldalkészítő felületekkel, alkalmazásokkal, melyek ingyenesek, és persze még több lehetőséget tartogatnak, ha X forintért előfizetsz rá, vagy Y forintért ezt és ezt a kiegészítőt megveszed. Tény, hogy ezek a weboldalkészítő felületek (pl. Webnode, Wix) tálcán kínálják az egyszerű, szaktudást/szakértelmet, gyakorlatot nem feltétlenül igénylő weboldalkészítést (bár ez azért nagyon általános megállapítás, erősen megkérdőjelezhető), és máról holnapra – a maguk szintjén – egyre profibbak lesznek. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy nem mindenkinek, nem minden vállalkozás számára, nem minden célhoz és nem minden igénynek felelnek meg ezek a felületek. Ez is tény.

 

Sok hallgatónk meg is ijed, hogy honnan lesz munkája, ha még a sarki kisboltos, Mari néni is tud majd magának ezen felületek segítségével weboldalt/webshopot készíteni…

Megijedni nem kell! 🙂

 

Igen, ezen alkalmazások segítségével is lehet „weboldalt készíteni”, más tulajdonában lévő tárhelyen és domainen, „házibarkács” módon, előre megadott, fix elrendezések, elemek felhasználásával, de ezekkel nem lehet egyedi weboldalakat létrehozni, nem lehet egyedi funkciókat beépíteni a honlapra, extra igényeket megvalósítani az oldalon, hosszútávon is – aktuális céloknak, elképzeléseknek megfelelően – bővíthető, módosítható weboldalt létrehozni. Mindig kötve lesz az ember keze.

 

 

Egy magára valamit is adó szakember/cég nem egy ilyen felület=lehetőség segítségével fogja saját maga elkészíteni a weboldalt. Arról nem is beszélve, hogy mutass egy olyan vállalkozót/céget, akinek még a saját weboldalának elkészítésére is van ideje a napi teendők (pl. ügyfelek kiszolgálása, termékek/szolgáltatások fejlesztése, árubeszerzés, szállítás, adminisztráció, marketing…) mellett! 🙂 Azért vannak a webdesignerek, a programozók és a webfejlesztő cégek, hogy ezt a munkát elvégezzék.

És valljuk be, hogy ha Mari nénit vagy Pista bácsit odaültetnénk a gép elé, akkor összedobna magának egy weboldalt?! 🙂

Ehhez bizony nincs mindenkinek affinitása, ideje, energiája, kedve, türelme, gyakorlata. De ez így van jól! Mindenki maradjon annál a bizonyos kaptafánál! 🙂

 

Nyilván egy kezdő vállalkozás számára költséghatékony megoldás lehet ez (!feltéve, ha van ideje és affinitása saját honlapjának elkészítésére! – mert bizony ha az adott keretek között jó weboldalt akar, akkor ez is rengeteg időt és energiát emészt fel, és mindig lehet és kell is rajta dolgozni), de hosszútávon biztosan igénybe kell vennie szakember(ek) segítségét, ha profi weboldalt szeretne, és fel szeretné venni a versenyt a konkurenciával/a nagyo(bba)kkal. Ma már egy egyszemélyes vállalkozó is tud kedvező áron minden szempontból (felépítés, tartalom, dizájn, funkciók, SEO, marketing) remek weboldalt készíttetni, nem kell rögtön a milliós weboldal-projektekre gondolni! 🙂

Összefoglalva: egy magára valamit is adó szakember/cég mindenképpen rászorul a szakemberek, így a Te segítségedre, munkádra is!

 

Kételkedők pedig mindig vannak és lesznek, akik például

  • azt hiszik, hogy egy WordPress weboldal drága >>> maga a WP honlapmotor ingyenes; sok jó ingyenes sablon és bővítmény is van, de profi sablonok és bővítmények már néhány ezer forintért vásárolhatóak; a jó szakembert pedig mindenhol meg kell fizetni, nemde? Az előfizetéses rendszerek pedig ideig-óráig kedvezőek lehetnek, de folyamatos költséget jelentenek, és hosszútávon már sokba kerülnek, nemde?
  • inkább a Webnode-al vagy WIX-el készítik el a weboldalukat, vagy éppen bérelnek webshopot (pl. unas), mert mi van, ha mégsem jön be a biznisz, akkor úgyis megy minden a kukába, így nincs (annyi) kidobott pénz >>> ha így állnak hozzá, ha ennyire „komolyan” veszik a vállalkozásukhoz egyébként elengedhetetlen webshop-ot vagy weboldalt…. akkor igazából nincs is miről beszélni, úgysem ők lennének a Te álom-ügyfeleid

 

 

Ha kicsit a Webdesign tanfolyamunk és hallgatóink szempontjából közelítjük meg ezt a témát:

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy „miért éri meg akkor elvégezni a tanfolyamot, ha ilyen „egyszerűen” is lehet weboldalt készíteni? Ha Mari néni is tud magának honlapot készíteni, akkor nem lesz szüksége az én munkámra, én pedig miért végezzem el a tanfolyamot, ha nem lesz szükség a tudásomra?”

A Webdesign tanfolyamunk során nem csak az általunk oktatott weboldalkészítést sajátíthatod el, hanem megismerkedhetsz grafikai tervezési szabályokkal, alaposan körbejárjuk az elméleti tudnivalókat (pl. színek, betűtípusok, stílusok), melyek minden munka alapjai, továbbá komplett grafikai tervezést, arculattervezést is tanulunk, tehát ügyfeleidnek nemcsak weboldalt tudsz majd készíteni, hanem logót tervezni, arculati anyagokat készíteni, a tananyag végén pedig betekintést kapsz az online marketing világába, valamint a vállalkozás/karrier témakört is végigjárjuk.

Magyarul komplex szolgáltatást nyújthatsz ügyfeleidnek – ez pedig mindkét félnek csak előnyös. Te többet tudsz dolgozni egy-egy ügyfelednek, többet is kereshetsz, az ügyfelednek pedig nem kell minden egyes feladathoz szakembert keresnie. Több legyet egy csapásra! 🙂

És ami még egy újabb tény: egy Webnode vagy hasonló felületen nem tanítanak például grafikai tervezést vagy éppen online marketing eszközökkel sem ismerkedhetsz meg, nem kapsz inspirációkat, nem látsz példákat kreatív, ötletes megoldásokra, nem kapsz tanácsokat a munkáidhoz… és még sorolhatnánk.

 

 

 

Fel a fejjel! Ezek a felületek ne szegjék kedved, ne ijedj meg tőlük, a jelenlétüktől!

Weboldalt sokféleképpen lehet készíteni, kérdés, hogy ki mit szeretne, mik az elképzelései, céljai, milyen vastag a pénztárcája, mire van igénye, mire hajlandó – akár pénzt, időt, energiát – áldozni.

Te mint szakember mindig azt tartsd szem előtt, hogy ügyfeleid Rád találjanak, majd ügyfeleidnek a tőled telhető legjobb szolgáltatást nyújtsd!

Hozzászólások