A következő tanfolyam indul

2019. március 21.

Akikre büszkék vagyunk – végzett hallgatóink – Ilosvay Móni

Ilosvay Móni már korábban végzett hallgatónk, 2015 októberében fejezte be a webdesign tanfolyamot, amely bevallása szerint egy fantasztikus világot nyitott meg számára. Móni azóta is szabadúszóként dolgozik ezen a kreatív területen – 3 kisgyermek mellett, és bizony bőven van mit mesélnie az elmúlt két évben végzett munkáiról.

Volt-e valami szakmai előképzettséged, vagy a nulláról indultál, amikor belevágtál a webdesign tanfolyamba?

Bár anno művészeti osztályba jártam gimnáziumban, az élet másfele sodort és végül az ingatlanhasznosítás és üzemeltetés területén helyezkedtem el. Mivel párom fotós, a Photoshop képszerkesztő funkcióit felhasználói szinten már ismertem

Milyen szándékkal/miért iratkoztál be a webdesign tanfolyamra?

Szültem, otthon maradtam a picivel és tele voltam kreatív energiákkal. Párom biztatására kezdtem barátkozni a gondolattal, hogy foglalkozzak grafikával, webdesign-nal, hiszen ez tökéletes munka, melyet akár szabadúszóként, otthonról is végezhetsz, és kiélheted a kreativitásodat is.

A tanfolyam végeztével mi volt az a terület, ami igazán megfogott, és úgy érezted, hogy erre kell tovább menned?

Az arculattervezés és a webdesign volt az, ami igazán megfogott. Már a tanfolyam elvégzése alatt kiderült számomra, nem vagyok az a programozó típus: nyilván megoldom, ha kell, de jobb szeretek a stíluselemek kialakítására, finomítására koncentrálni, a programozói feladatokat szívesebben adom át másnak. Rendszeresen inspirálódom különböző ötletes, letisztult logó megoldásokról és az aktuális webdesign trendekről, hogy mindig naprakész tudjak maradni.

Hol hasznosítottad elsőként a tanultakat, milyen munkáid adódtak a tanfolyam elvégzése után, milyen felkéréseket kaptál?

Szerencsém volt, mert már a tanfolyam elvégzése alatt élesben próbálhattam ki a tanultakat: egy akkor induló sportegyesület komplett arculatát kellett megterveznem, és a weboldalt elkészíteni. Velük tapasztaltam meg a tervezés és webdesign buktatóit is (például a weboldal költöztetés élményét, vagy hogy nem minden sablon reszponzív, amit annak mondanak; és hogy nem szabad az ügyfélre hagyni a logó választását, hogy csak olyan logót küldj, amit Te magad is választanál). Azóta is állandó ügyfeleim. Ma már egy átdolgozott, a kezdetinél jóval letisztultabb design-t képviselnek mind az arculatuk, mind a weboldal terén, s a kitartó munkának köszönhetően a fő kulcsszavukra keresve mindig benne vannak az első háromban a találati listán.

Rajtuk kívül szerencsém volt különféle, érdekesebbnél érdekesebb munkákat elvégeznem: elég sok plakátot, szórólapot terveztem, de álmodtam meg órarendtől az emléklapon keresztül brosúrákat, óriásplakátokat, iskolai füzetborítókat, esküvői meghívókat is, s természetesen a webdesign sem maradhatott ki a repertoáromból. Egy megtisztelő felkérésnek köszönhetően nemsokára pedig megjelenik az első, általam illusztrált könyv is.

Jelenleg mivel foglalkozol, hol, hogyan dolgozol? Hol találkozhatunk Veled, a munkáiddal?

Azóta 3 kisgyerekem van, és szabadúszóként dolgozom otthonról. Szerencsémre az ügyfeleim megmaradtak, mindegyikük ad kisebb-nagyobb rendszeres megbízást, s ajánlanak is másoknak. Ezen kívül rendszeresen pályázom külföldi munkákra, ezek gyakorlásnak, portfólióépítésre nagyon jók, sikeres pályázat esetén pedig a hazainál magasabb díjazásúak.

Munkáimból ízelítőt az oldalamon láthattok: il-design.net

Összességében mit gondolsz, megérte elvégezni a webdesign tanfolyamot?

Mindenképp. Számomra egy fantasztikus világot nyitott meg, imádtam a vektoros rajzok készítésétől a webdesign-on át a marketing részig mindent, és mindig is csodáltam Barbi letisztult, kifinomult ízlését. Ha valaki ezzel szeretne foglalkozni, tökéletes kiindulója lehet ez a tanfolyam. Azonban hiszem, hogy tanulni csakis élesben lehet, és a saját buktatóink, hibáink kiküszöbölésével, és folyamatos utánaolvasással, tanulással haladhatunk előre.

Mit javasolnál azoknak, akik a webdesign tanfolyam elvégzését fontolgatják?

Vágjanak bele. Ha úgy érzik, szívesen dolgoznának ezen a területen, ha otthonról is végezhető munkát keresnek, vagy egyszerűen több lehetőséget adnának önmaguknak a munkahely-keresésnél, jelentkezzenek. De már akkor is megéri elvégezni a tanfolyamot, ha „csupán” a saját startup vállalkozásuk arculatát, weboldal-készítését szeretnék saját maguk menedzselni.

 

Ízelítő Móni munkáiból a saját vállalkozása weboldalán, valamint Móni által tervezett weboldalak – ízelítő:

(Kattints a fotókra, és tekintsd meg őket élőben!)

ildesign

 

officegarden

 

 

 

 

 

 

 

richvalszki

 

 

 

 

 

 

 

fitvilag

 

 

 

 

 

 

 

drkukliseszter

 

 

 

 

 

 

 

lotti

 

 

 

 

 

 

Móni – szívből gratulálunk! 🙂

 

 

Hozzászólások