A következő tanfolyam indul

2019. március 21.

Akikre büszkék vagyunk – végzett hallgatóink – Lendvai Réka

Lendvai Réka 2016 novemberében vette át webdesigner tanúsítványát. Ő szintén a saját vállalkozása szolgálatába állította a webdesign tanfolyamon során tanultakat. Többek között esküvői arculattervezéssel is foglalkozik. Jól hangzik? Lássuk a sztoriját!

Volt-e valami szakmai előképzettséged, vagy a nulláról indultál, amikor belevágtál a webdesign tanfolyamba?

Idegenforgalmi, illetve marketing/PR végzettségem van, így többnyire ezeken a területeken dolgoztam, de évek óta fotózással is foglalkozom. A Photoshop képszerkesztő funkcióit ismertem már, de a grafikai tervezésben és honlap design-ban teljesen kezdő voltam.

Milyen szándékkal/miért iratkoztál be a webdesign tanfolyamra?

Régóta szerettem volna valami újat kipróbálni, tanulni és egyszer végre a saját magam főnöke lenni. Amint megláttam a hirdetést, rögtön tudtam, hogy ez az, amire már régóta vártam. Tudtam, hogy van érzékem hozzá, és hogy könnyen meg fogom tanulni, mert nagyon érdekelt ez a terület, mindig is könnyen kiismertem magam a digitális világban.

A tanfolyam végeztével mi volt az a terület, ami igazán megfogott, és úgy érezted, hogy erre kell tovább menned?

Az esküvők világa már rég magába szippantott, fotósként sok tapasztalatot gyűjtöttem, és úgy gondoltam, hogy a grafikai tervezést is hasznosítani tudnám. Külföldön már nagyon népszerű az esküvői arculattervezés, ami abból áll, hogy egységessé teszel egy esküvőt a megfelelő szín – és font párosítással, grafikai elemekkel, lehet külön logót is tervezni akár. Ez az irány körvonalazódott bennem, amikor a tervezés folyamatait tanultam. Sokat kutattam a témában, érdekes terület és sok lehetőséget rejt magában.

Hol hasznosítottad elsőként a tanultakat, milyen munkáid adódtak a tanfolyam elvégzése után, milyen felkéréseket kaptál?

Első megbízásaim az ismerőseim köréből érkeztek, logó, pálinkás címke tervezés, esküvői meghívó, közösségi oldalak grafikái, de honlapot is készítettem már családon belül. Az ismerősök pedig tovább ajánlottak az ő ismerőseiknek, így lassan, de biztosan beindul a dolog.

Jelenleg mivel foglalkozol, hol, hogyan dolgozol? Hol találkozhatunk Veled, a munkáiddal?

Családi vállalkozást hoztunk létre, aminek keretein belül működik a Mydeer photography & design, illetve a Mydeer wedding, ami rusztikus, természetközeli esküvőkre készít látványterveket, dekorációt, meghívókat és papír kiegészítőket, leginkább a Balaton vonzáskörzetében.

A szolgáltatásunk különlegessége, hogy sok mindent kézzel készítünk, környezetbarát alapanyagokat használunk, a meghívókhoz sokszor már mi magunk rajzoljuk, festjük meg a grafikákat.

Jelenleg online vagyunk elérhetőek a www.mydeerdesign.com oldalon, illetve a Facebookon, Instagramon, de a jövőben szeretnénk egy valódi kreatív műhelyt, bemutató termet is nyitni.

Összességében mit gondolsz, megérte elvégezni a webdesign tanfolyamot?

Úgy gondolom, eddigi életem egyik legjobb befektetése volt ez a tanfolyam. Nem csak a konkrétan megszerzett tudás miatt, hanem mert azonnal tudtam, hogy mi mindenre fogom tudni ezt a tudást használni. Elindított ezen az úton. A tanfolyam első leckéiben arról volt szó, hogyan szerezz új inspirációkat, hogyan gyűjts anyagokat, böngészd a Pinterestet – mondhatni, nagyon magamra találtam, mert ezeket a dolgokat azelőtt is megtettem, a Pinterest nagy kedvencem, gimis korom óta gyűjtöm a fontokat, a színpalettákba beleszerettem. Rögtön tudtam, hogy ez egy nagyon izgalmas utazás lesz és hogy jó döntés lesz ezt választani új hivatásomnak.

Mit javasolnál azoknak, akik a webdesign tanfolyam elvégzését fontolgatják?

Ez a tanfolyam nekem megtanította az alapokat. Sokan vannak, akik elvégeznek egy iskolát, aztán várják a csodát, de az nem következik be.

Nekem is kellett jó sok önszorgalom, kíváncsiság és egy jó ötlet, hogy ezekre a biztos alapokra felépítsek valami egyedi, működőképes dolgot, amit szívesen csinálok és magaménak érzek. Aki hasonlóan vélekedik, annak csak ajánlani tudom, vágjon bele!

 

Ízelítő Réka munkáiból:

label_mydeer

rustic

suc_inv

wood_inv

Hozzászólások