A következő tanfolyam indul

2019. július 11.

Akikre büszkék vagyunk – végzett hallgatóink – Olvasztó Dóra

Olvasztó Dóra hallgatónk  marketingesként dolgozik, de a kreativitásának nem tudott teret adni, mert a design munkák megvalósításához nem értett – egészen addig, amíg el nem végezte a webdesign tanfolyamot 2016 augusztusában, és a tanultakat 100%-osan tudja napi munkájában is hasznosítani. Nézzük is inspiráló történetét!

Volt-e valami szakmai előképzettséged, vagy a nulláról indultál, amikor belevágtál a webdesign tanfolyamba? 

Nem volt előképzettségem, marketingesként dolgozom, de mindig is érdekelt az arculattervezés, kreatív designmunka. Nagyon szeretek kampányokon, kreatív programokon dolgozni, valami újat alkotni.

Milyen szándékkal/miért iratkoztál be a webdesign tanfolyamra?

Szakmámból kifolyólag sokat dolgozom weboldalakkal, kreatív anyagokkal, márkákkal. Kreativitásomnak sokszor nem tudtam teret adni, mert a megvalósításhoz nem értettem. Nagyon szerettem volna saját magam megtervezni a posztereket, 1-1 kampánynak az arculatát, weboldalát. A marketing és a webdesign úgy gondolom, nagyon jól kiegészíti és erősíti egymást.

A tanfolyam végeztével mi volt az a terület, ami igazán megfogott, és úgy érezted, hogy erre kell tovább menned?

Nekem nem csak maga a weboldal létrehozása tetszett, hanem az, hogy egészen a logótól kezdve az arculaton át a stílusokat is megtanultam összehangolni. A marketing és a grafikai design ötvözésével pedig úgy érzem szakmailag is extratudásra tettem szert. Az arculattervezés, egy-egy ötletnek a megfelelő „ruhába öltöztetése” úgy gondolom, az erősségeim közé tartozik, legyen szó egy weboldal kialakításáról vagy kreatív anyagok létrehozásáról.

Hol hasznosítottad elsőként a tanultakat, milyen munkáid adódtak a tanfolyam elvégzése után, milyen felkéréseket kaptál?

Elsőként a munkahelyemen, a poszterek, kreatívok tervezésében. Jelenleg ismerősöknek kreatívok készítését vállalom. Egyik barátom üzleti ötletén kezdtünk el dolgozni, aminek a teljes arculatát fogom tervezni, weboldallal együtt, de ez a projekt még csak most indul. 🙂

Jelenleg mivel foglalkozol, hol, hogyan dolgozol? Hol találkozhatunk Veled, a munkáiddal?

Jelenleg marketing specialistaként dolgozom egy szuper prémium állateledeleket forgalmazó cégnél. Jelenleg közösen ötletelünk a grafikusokkal a kampányok arculatán és a promóciós poszterek „beszédesebbé tételén”. A munkahelyem mellett szeretnék arculat, logó és webdesign munkákat vállalni, és marketing kampányok kidolgozását is vállalom.

Összességében mit gondolsz, megérte elvégezni a webdesign tanfolyamot?

Nem kérdés, hogy újra belefognék! Rengeteget tanultam, nagyon jó érzés volt, ahogy egyre több és több dolgot tudok megcsinálni, amiket korábban nem is gondoltam volna, hogy valaha létre tudok hozni.

Mit javasolnál azoknak, akik a webdesign tanfolyam elvégzését fontolgatják?

Azt, hogy vágjon bele! Komolyan kell venni a dolgot, mert gyakorolni kell, de nagyszerű érzés, amikor megnyitod a saját weboldaladat.  Nem kell attól félni, ha még sosem nyitottad meg a photoshopot, hamarosan bezárni sem akarod majd! A weboldal kialakítása pedig szerintem a 21. században egy igen hasznos tudás, amibe érdemes fektetni.

 

Dóri saját vállalkozásának arculati elemei:

Zeb_Designer_Mobil

névjegykártya_zebdesigner

zebdesigner_névjegy_kártyák

 

Dóri weboldala:

http://zebdesigner.com/

Hozzászólások