A következő tanfolyam indul

2017. szeptember 21.
kiemelt_kep

Fekete-fehér képek kiszínezése Photoshop -pal

Néha előfordulhat, hogy munka miatt  – vagy akár csak kezünkbe akad egy régi családi kép – ki szeretnénk színezni egy fekete-fehér képet. Magáról az átszínezésről már volt szó ebben a tutorial anyagban, de azt tudtátok, hogy akár teljesen fekete-fehér képet is kiszínezhetünk ezzel a technikával?

Nézzük meg egy példán keresztül a folyamatot.

Ez a kiindulási képünk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kezdjük a ruhával. Első lépésként kijelöljük a kiszínezni kívánt területet. Tetszőlegesen válaszunk az adott körülménynek megfelelően kijelölési technikát – én jelen esetben gyors kijelölőt használtam:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kijelölés pontosításához javaslom a gyors maszk eszközt, amit bal oldalon az eszközök közt találhattok meg. Íme, ezt láthatjuk, ha aktiváljuk a gyors maszkot:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyors kitérő a gyorsmaszk eszközre annak aki még nem használta, nem ismeri. Kijelölések pontosítására használjuk, mint látható a felső képen egyfajta piros színnel kitakart maszkot láthatunk ilyenkor. A kijelölt terület rendesen látszik, a többit egy piros réteg takarja. (ez egyébként duplán kattintva a gyorsmaszk gombjára állítható, hogy éppen milyen színnel legyen a kitakarás, hiszen például egy piros objektum kijelölésénél zavaró lehet a piros maszk szín). A gyorsmaszkba ecset eszközzel tudunk javítani ugyanúgy mint a maszkolás esetén. Ha pontosítottuk a kijelölést, a gyorsmaszk gombra kattintva visszaállhatunk a normál kijelölési állapotba.

Ezt követően kattintsunk a színezett/telítettség korrekciós réteg hozzáadásához. (Mivel én sokat használom, nemek alap helyzetben meg van nyitva a korrekciós rétegek panel – jobb oldalt felül látható az alsó képen. Ezt az Ablak/Korrekció kipipálásával Ti is megtehetitek)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt a Színezet/telítettség panelon pipáljuk be a színezést, és a csúszkákkal állítsuk be a kívánt színt.

Ugyanígy járunk el a többi képelemmel is.

Itt van például a bőrfelület gyorsmaszk állapotban:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha készen vagyunk, ilyesmi lesz az eredmény:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vagy itt egy másik példa. Ilyen volt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilyen lett:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezzel a technikával például olyat is csinálhatunk, hogy egy fekete-fehér képen csak egyetlen elemet színezünk ki, így kiemelve azt.

Hozzászólások