A következő tanfolyam indul

2017. szeptember 21.
borító

8 online pattern maker

A patternek azaz mintázatok nagyon fontos eszközei a webdesignnak és a grafikának is. A felhasználási területük igencsak szerteágazó. A leggyakrabban talán a weboldalak háttereként használják őket, de más online és offline grafikai anyagban is gyakran megjelennek.

  • weboldal hátterek
  • weboldal egyéb elemei
  • szórólapok
  • névjegykártyák
  • grafikák
  • bannerek
  • kiadványok…

Weboldalak esetében háttérként azért is érdemes pattrent használni, mert jóval kisebb méretű, mint ha egy teljes képernyőméretű háttérfotót használnánk és emiatt a betöltése is sokkal gyorsabb. Továbbá teljesen reszponzív tud lenni, azaz bármilyen méretű monitoron vagy kijelzőn tökéletesen jelenik meg, ugyanis ismétlődéssel tölti ki a hátteret.

Rengeteg ingyenes és fizetős hely van a weben, ahonnan kész pattereket – sőt akár témához/sémához illő pattern csomagokat is tudunk letölteni, de akár mi magunk is készíthetünk saját, egyedi mintázatot, melyet aztán betölthetünk a Photoshopba is.

Most ilyen online patter készítő oldalakat gyűjtöttünk Nektek össze:

1. BGpatterns

A bgpatterns.com oldalon válogathattok mintát, minta elrendezést, színt és akár textúrát is lehet a patternhez pluszban adni.  És a kész anyagot egyből teljes háttérméretben lecsekkolhatjátok.

 

2. Csodás háttereket és mintákat (patterns) tölthetünk le a Background Labs oldaláról is. Érdemes megnézni, gyönyörű, érdekes, trendi minták, csak győzzön az ember választani :)

backgroundlabs

3. PatternCooler

Régebben ingyenes volt a PatternCooler, most már fizetős, viszont igazán szuper patternek vannak az oldalon. 1-2 dollár körüli áron tölthetőek le. A kiválasztott patterneket színezhetjük illetve különböző textúrák hozzáadásával még egyedibbé tehetjük őket. A színeket külön-külön is állíthatjuk, vagy akár kész színsémát is választhatunk nekik.

patterncooler

4. Colourlovers

Igen, így van, a sokunk által jól ismert colourlovers.com oldalon nem csak színpalettákat tudunk készíteni, hanem patterneket is. Megcsinálhatjuk magát a mintázatot is, majd a készített színpalettánk segítségével egyedire színezhetjük, de akár a mások által készített mintázatot is felhasználhatjuk és azt színezzük a megfelelőre.

 colourlovers

 

5. Stripemania

A stripemania.com oldalon csíkos háttereket lehet tetszés szerint generálni, vagy akár mások által készítettet letölteni.

6. Stripegenerator

A Stripegenerator oldalon – mint a neve is mutatja – szintén csíkos háttereket tudunk készíteni.

stripegeneratorcom

7. TartanMaker

A Tartan Maker oldalon specialitása a kockás minták készítése.

tartanmakercom

8. Pixelknete – Dotter

Ezzel a pattern generátorral pontozott háttereket tudunk készíteni, mégpedig úgynevezett “halftone” jellegű mintázattal.

dotter-by-pixelknetede

Hozzászólások