200-magasCziráki Barbara vagyok…

… a Profi Otthoni Webdesigner Tanfolyam alapító oktatója. Azokat oktatom a webdesigner szakmára, akik kreatív munkát és jobb életet szeretnének.

Oktató kollégáimmal karöltve azon fáradozunk, hogy hallgatóink minél sikeresebben sajátítsák el a webdesign szakma alapjait és a ráépülő tudásanyagot.

 

 

 

Milyen volt az első megbízásom webdesignerként?

Ez a legelső megrendelőnek készített weboldalam volt.

Ez a legelső megrendelőnek készített weboldalam volt.

Jól emlékszem, mennyire remegett a gyomrom és gombóc volt a torkomban, mikor életemben először felhívott egy valódi megrendelő, hogy látta a honlapomat az interneten és szeretne velem weboldalt csináltatni a cégének. Szinte úgy éreztem, hogy rossz ember vagyok, mert most valamit rásózok, a nyakába varrok, eladok neki… De örültem a megbízásnak és hogy végre élesben is kipróbálhatom magam. Izzadt tenyérrel és remegő kézzel fogtam meg az egeret, amikor egy szombat délelőtt nekikezdtem a weboldal tervezésének. Nagyon izgultam és kétségek között voltam, vajon tetszeni fog-e nekik a munkám. Hiszen nem volt akkor még semmi referenciám, amit láthattak volna. Istenem, mekkora öröm volt, amikor visszajeleztek, hogy nagyon tetszik nekik a honlap, pont ilyet képzeltek el. Akkor kinyomtattam azt az emailt és a papírlap azóta is itt van a falamra tűzve, hogy ha ránézek, mindig eszembe jusson, mennyire jól döntöttem, amikor ezt a hálás, kreatív és jól fizető szakmát választottam: webdesigner lettem.

 

 

 

 

 

Akarod tudni, hogyan lettem webdesigner?

2006 nyarán hawaii rózsafüzéres, saját fotós képeslapokat árultam a Balatonon a turistáknak. Fotóztuk őket, majd számítógépen a fotójukat beillesztettük egy Balatoni képeslapba, amit kinyomtattunk és eladtunk nekik. Azon a nyáron beleszerettem a számítógépes képszerkesztésbe és a dizájnolásba. Be is iratkoztam egy hagyományos webdesigner tanfolyamra, ami sajnos nem igazolta a hozzá fűzött reményeimet, túlságosan kevés volt az ott megszerzett tudás ahhoz, hogy a szakmában elindulhassak vele. Ha akkoriban nem lettek volna a szakmabeli barátaim és ismerőseim, akik tanítottak, támogatták a fejlődésemet és akikre szakmailag is számíthattam, talán soha sem lett volna belőlem webdesigner. Sajnos nem mindenki volt ilyen szerencsés: több akkori csoporttársamból máig nem lett szakember. Azóta túl számos továbbképzésen, sok-sok elkészített honlappal és elégedett ügyféllel a hátam mögött, 2011. nyarán megalapítottam a Profi Otthoni Webdesign Tanfolyamot, amely nem egy hagyományos webdesign tanfolyam. Amikor létrehoztam ezt az online képzést, az vezérelt, hogy a hallgatóim a szakmai tudás legjaván kívül megkaphassák azt a támogató közeget is, amit egy hagyományos tanfolyam során nem, valamint támogatást kérhessenek és kapjanak is tőlem és az oktatóktól az egyéni törekvéseikben, vagy egyszerűen csak kérdezhessenek bármiről, ami felkelti az érdeklődésüket, vagy ami a szakmabeli indulással kapcsolatos.

 

Évek óta önállóan, vállalkozóként dolgozom a szakmában és sikeresen üzemeltetem webdesign vállalkozásomat. Ha valaki tudja, milyen a nulláról indulni és tudja, hogyan lehet eljutni onnan valahová, akkor én tudom. Büszke vagyok rá, hogy azt csinálom, amit szeretek és jól megélek belőle.

A webdesign és marketing ismereteknek hála több vállalkozást indítottam már el szinte a nulláról és virágoztattam fel. Egyre gyakrabban látom, hogy ez hallgatóimnak is sikerül, ami egy remek visszajelzés számomra, hogy a webdesign tanfolyamunk segítségével mások is elérik céljukat.

 

Vállalkozó vagyok és otthonról dolgozom

Sokak elérhetetlennek tűnő álma, így én igazán szerencsésnek mondom magam azért, hogy megvalósíthattam. A saját vállalkozásomat vezetem, a saját vállalkozásomban dolgozom, a saját vállalkozásomért dolgozom. Mindezt otthonról, a saját irodámban, a saját számítógépemen, a saját időbeosztásomban és senki sem köti meg a kezem semmiben.

Nem kell számolnom a nyakamban lihegő főnökkel, a kiállhatatlan kolléganőkkel és a munkanélküliség fenyegetésével. Önállónak lenni ebben a szakmában csodás dolog, de egyben nagy kihívás is. Nap mint nap keményen dolgozom az ügyfeleim elégedettségéért.

 

Egy minden szükséges tudást felölelő képzést, a szakma csínját-bínját és személyes támogatásomat ígérhetem Neked ahhoz, hogy Te is sikeres, keresett webdesigner légy!

 

De nyilván ehhez TE is kelleni fogsz! A döntésed, hogy változtatni szeretnél, a felvállalásod, hogy megteszel mindent a tananyag sikeres elsajátításáért.

Mi az az egyetlen egy erény, aminek meg kell lennie Benned, hogy sikeres és keresett webdesigner lehess?

Elmondom az alábbi videóban:

Sokan kérdezik tőlem:

Nem félek, hogy a tanítványaim a babérjaimra törnek?

Nem félek ettől. Ez a piac óriási és egyre növekszik. Egy cégnek már nem csak egy weboldala van. Egyre gyakoribb, hogy minden projektnek külön weboldalt csináltatnak a vállalatok, nem beszélve az újabb és újabb üzleti ötletekről, vállalkozásokról, amik mind-mind webes kivitelezést igényelnek. Amíg szinte naponta kell visszamondanom megbízásokat, addig egy kicsit sem tartok attól, hogy nem lesz munkám. Sőt, örömmel adok át munkát és irányítok érdeklődőket a tehetséges, végzett hallgatóimhoz.