Lesz munkám, ha elvégzem a webdesigner tanfolyamot?

Válasz: A webdesigner szakma meglátásom szerint egyike a manapság legkeresettebb szakmáknak. Gondolj csak bele…

• Hány vállalkozás, cég, intézmény van, akiknek még nincs honlapjuk? Magyarországon majd egymillió vállalkozás létezik és ehhez mindössze kb. százezer céges weboldal. Óriási piac, ahol mindig van munkalehetőség. 

• És hány meg hány cég van, akiknek elavult, felújításra szorul a weboldaluk? Egy weboldalt átlagosan 2-3 évente meg kell újítani, fel kell frissíteni nemcsak a dizájn trendek, hanem már csak a technika fejlődése miatt is.

• De tovább megyek: Hány és hány új ötlet van születőben, amikhez újabb és újabb weboldalakra lesz szükség?

• Hány cég van, akik nem csak egy, hanem több weboldalt is csináltatnak a különböző projektjeiknek? És így tovább…

 

Kétségtelen, hogy a webdesigner szakma rendkívül keresett és igény van a jó szakemberekre.

Kételkedsz benne?

Olvass el valós sztorikat végzett hallgatóinkról, hogy ők miként jutnak munkához, hogyan kezdted vállalkozásba, stb… Kattints ide, összegyűjtöttünk párat!

Saját magam bőrén is érzem ezt. Jómagam webdesign vállalkozást vezetek és már évek óta, folyamatosan tele vagyunk munkával. Egyszerre párhuzamosan 4-5 projekten dolgozunk, és bizony van olyan megrendelés, amit vissza kell utasítanunk, mert nincsen rá elegendő kapacitásunk. De a szakmabeli ismerőseim, szabadúszók, vállalkozók mind így vannak ezzel. Ezt onnan tudom, hogy egymásnak szoktunk átadni munkát, ha nincs rá kapacitásunk, de mostanában már mindenki fullon van megrendelésekkel.

 

Mennyit keres egy webdesigner?

Válasz: A lehető legszélesebb skálán mozognak a webdesignerek munkadíjai. Általánosságban elmondható, hogy alkalmazottként 150-300ezer Ft/hó fizetést lehet kapni. Egy webdesigner vállalkozó azonban ennek a többszörösét is megkeresi, jellemzően egyetlen projekt díja mozog egy havi fizetés árán. A vállalkozók jellemzően projekt alapon dolgoznak, ami azt jelenti, hogy egy adott weboldalt egy fix munkadíjért készítenek el.

A weboldal készítés díja nagyon eltérő. A szárnyukat próbálgató kezdők akár már 30-40ezer Ft-ért is elkészítik első weboldalaikat egy valódi megrendelő számára, de az igazán profik ennek a többszörösét kérik. Természetesen ezek nagy általánosságban vett kalkulációk, ettől akár pozitív, akár negatív irányba is lehet, és van is eltérés.

Profi Otthoni Webdesigner Tanfolyamon a webdesign vállalkozásra fókuszálunk. Azt szeretném átadni a hallgatóknak, amit a saját vállalkozásom is képvisel ebben a szakmában: az önállóan vezetett, sikeres webdesign vállalkozás, ami a kis- és közepes vállalkozások igényeit igyekszik kielégíteni és nyereségesen működni.