A következő tanfolyam indul

2019. szeptember 19.

Akikre büszkék vagyunk – végzett hallgatóink – Ihász Anita

Ihász Anita 2015-ben végezte el a webdesign tanfolyamot. Jelenleg kisgyermekei mellett vállal el design munkákat, és ezen dolgozik: “Célom, hogy a hasonló cipőben járó kisgyerekes anyukáknak példát mutassak, hogy kisgyerek mellett is lehetünk sikeres anyukák.”  Igazi példa lehet karrierváltó, munkába visszatérő anyukák előtt. 🙂

Volt-e valami szakmai előképzettséged, vagy a nulláról indultál, amikor belevágtál a webdesign tanfolyamba? 

Én teljesen a nulláról, vagy inkább mínuszból kezdtem a tanfolyamot. Korábban köztisztviselőként tologattam az aktákat a polgármesteri hivatalban. Az eredeti szakmám pedig általános ápolónő és asszisztens..

 

Milyen szándékkal/miért iratkoztál be a webdesign tanfolyamra?

Édesapám halála mély nyomokat hagyott bennem, ráadásul egy 2 éves kislánnyal itthon voltam gyesen. Nem találtam a helyem, és úgy éreztem ha nem kezdek valamit magammal, akkor megbolondulok. Szerintem nagyon sok friss anyuka van ezzel így. Nagyon nehéz egy pörgős életvitel után átállni. Nem akartam a sorozatnézős-pletykálós anyukák közé tartozni, hasznosan akartam a kicsinyke szabadidőmet eltölteni. A férjem noszogatott, hogy iratkozzak be valahova. Így kerültem Hozzátok. Hozzáteszem ez a terület, szakma soha nem érdekelt… Aztán jött valami megérzés, megláttam egy hirdetést és jelentkeztem.

 

A tanfolyam végeztével mi volt az a terület, ami igazán megfogott, és úgy érezted, hogy erre kell tovább menned?

Miután elvégeztem a tanfolyamot, úgy éreztem kinyílt egy kapu előttem. Tudtam, hogy én csak ezt akarom csinálni…alkotni, másoknak örömet szerezni. Leginkább a weboldalak tervezését szeretem, de a grafikán kívül (nem tudok rajzolni) jöhet bármi.

 

Hol hasznosítottad elsőként a tanultakat, milyen munkáid adódtak a tanfolyam elvégzése után, milyen felkéréseket kaptál?

Friss bizonyítvánnyal a kezemben elmentem egy Wolf Gábor rendezvényre. Ott ismerkedtem össze Kovács Krisztinával a Globalweb Consulting Kft. tulajdonosával. Végighallgatta a történetem, majd megkérdezte lenne-e kedvem nekik dolgozni. Rengeteget tanultam tőlük. Első munkám a Pocaktámasz terméküknek névjegy, szórólap és plakát volt.

 

Jelenleg mivel foglalkozol, hol, hogyan dolgozol? Hol találkozhatunk Veled, a munkáiddal?

2016 szeptemberében  született meg a második kislányom, így majdnem egy év kimaradt. Viszont az eltelt 2 hónapban sok új munkám született. Elindítottam a www.anyuska.hu  oldalam (webdesign kreatív anyáknak)  és Facebook oldalam (a FB borítót én rajzoltam). Célom, hogy a hasonló cipőben járó kisgyerekes anyukáknak példát mutassak, hogy kisgyerek mellett is lehetünk sikeres anyukák. Merjünk kockáztatni. Hiszem azt, hogy ha egy anyuka megtalálja újra önmagát, megmutathatja a benne levő kreatív csodát a nagy világnak, akkor új anyuka születik és a család is boldogabb lesz.

A www.tarsavallalkozasban.hu arculatát, weboldalát is én készítettem.

Az itt szereplő www.stilusaweben.hu oldalt is én üzemeltetem, én terveztem.

A Kids Club részére e-bookot, prospektusokat is terveztem.

Most otthon dolgozom. Mivel a pici lányom már átalussza az éjszakát így 4-kor kelek és 7-ig dolgozom, majd amikor napközben alszanak a gyerekek, akkor ismét tudok alkotni. Emellett pályázatokon is részt szoktam venni pl: Kreanod

 

Összességében mit gondolsz, megérte elvégezni a webdesign tanfolyamot?

Nekem nagyon megérte elvégezni a tanfolyamot, mert egy biztos alapot adott. Természetesen rengeteget kell még tanulnom, fejlődnöm.

 

Mit javasolnál azoknak, akik a webdesign tanfolyam elvégzését fontolgatják?

“If you can dream it, you can do it!”

Ha ez az álmuk, vágjanak bele! Inspirálódjanak, kövessék a “nagyokat”, járjanak rendezvényekre és építsenek jó kapcsolatokat!! Ha ezek megvannak, akkor a siker nem marad el. DE azért egy jó adag kitartás és szorgalom sem árt!

(Aznap, mikor felmondtam a Polgármesteri Hivatalban és elbúcsúztam a kollégáktól, az új informatikus véletlen meghallotta mit csinálok. Megörült, mert ő csak a programozáshoz ért, a dizájnolás neki nem megy…Több munkát készítettünk együtt..Majd a feleségével hozott össze, aki a KidsClub magyarországi ügyvezető igazgatója…Olyan kapcsolat alakult ki közöttünk, hogy idén januárban elindítottuk közös gyermekünket a www.tarsavallalkozasban.hu oldalt. Nincsenek véletlenek?!)

 

Anita néhány munkája:

16298819_933759663426353_3833926477252428490_n

 

website_ref_01

nevjegy_mokap_02

Optiszerszam_ajandekutalvany

Optiszerszam_szorolap_01

Pocaktamasz_nevjegy

Pocaktamasz_utalvany

stilusaweben_nevjegy (1)

szorolap_mockup_01

 

 

Ha Anita munkái és karrierje után Te is kedvet kaptál ehhez a pályához, területhez, jelentkezz bátran a most induló Webdesign tanfolyamra!

Hozzászólások