A következő tanfolyam indul

2019. szeptember 19.

Akikre büszkék vagyunk – végzett hallgatóink – Milák Bernadett

Milák Bernadett autodidakta módon kezdett el weboldalak készítésével foglalkozni, de egyre erősebb lett benne a vágy, hogy rendszerben gondolkodva, szervezett keretek között sajátítsa a további tudnivalókat – így vágott bele a webdesign tanfolyamba 2015-ben.

 

Volt-e valami szakmai előképzettséged, vagy a nulláról indultál, amikor belevágtál a webdesign tanfolyamba? 

Eredetileg PR menedzsernek készültem, és egyik szakmai gyakorlati helyemen találkoztam először az online marketinggel és a WordPress-szel. Egyből lenyűgözött, hogy a semmiből „pár” kattintással mennyi mindent létre lehet hozni, így autodidakta módon elkezdtem foglalkozni a WordPress-szel és az online marketinggel. Végül online marketingesként helyezkedtem el, a webfejlesztést csak tanulgattam mellette.

 

Milyen szándékkal/miért iratkoztál be a webdesign tanfolyamra?

Az autodidakta tanulás már nem volt elég, annyira erős lett a vágy, hogy komplett weboldalakat tudjak összerakni megrendelésre, hogy úgy éreztem, ha nem lépek, életem végén nagyon bánni fogom. Látni akartam a teljes folyamatot, hogy hogyan kell nekiállni a tervezésnek, a design-nak és végül a fejlesztésnek. Hogyan érkeznek a megkeresések, hogyan tovább a megrendelés után. Tudtam, hogy sok technikai dolognak majd továbbra is autodidakta módon kell utánanéznem, de egy teljes képet akartam kapni a folyamatról, és a Webdesignsuli kedvező áron jól hasznosítható tudást kínált, ezért döntöttem mellette.

 

A tanfolyam végeztével mi volt az a terület, ami igazán megfogott, és úgy érezted, hogy erre kell tovább menned?

Őszintén szólva a logótervezést még nem érzem erősségemnek, éppen ezért szorgalmasan gyakorlok és képzem magam. Amit viszont erősségemnek érzek, az a fejlesztés, illetve a weboldal dizájn. De készítettem már könyvborítót és szóróanyagot is. A fejlesztést, kódolást élvezem a legjobban, kikapcsol és imádom látni, amikor ráfrissítek a böngészőben és megjelenik vizuális formában az a pár soros kód, amiről senki sem gondolná, hogy ennyire látványos dolgokat tud produkálni!

 

Hol hasznosítottad elsőként a tanultakat, milyen munkáid adódtak a tanfolyam elvégzése után, milyen felkéréseket kaptál?

Nem hirdettem magam, mert a főállásom mellett nem mertem bevállalni nagyobb volumenű munkákat. Azonban a saját weboldalam remek referencia volt, egy idő után maguktól érkeztek megkeresések. Az elején magamnak készítettem redesign-okat egy választott márkának, hogy bővítsem a portfóliómat. Aztán jött egy webáruház, majd egyéb céges referencia oldalak, és még újabb két webáruház, ahol ezúttal Shoprenter motorral kellett dolgoznom.

Bernadett weboldala: www.mbwebdesign.hu

Jelenleg mivel foglalkozol, hol, hogyan dolgozol? Hol találkozhatunk Veled, a munkáiddal?

Egyelőre online marketingesként dolgozom és mellette készítek weboldalakat, de idővel, amikor már elég gyakorlatom és túl sok design/fejlesztős munkám lesz, szeretnék szabadúszóként a webfejlesztéssel és designnal foglalkozni.

 

Összességében mit gondolsz, megérte elvégezni a webdesign tanfolyamot?

Én azt látom, egy nagyon jó kezdet lehet annak, aki szeretne beleszagolni ebbe a szakmába, de mindenképp tisztában kell lennie vele, hogy csak folyamatos gyakorlás útján érhetőek el a célok. Azonban ehhez ez a tanfolyam jó alapot ad. Nekem egyszerűbb dolgom volt, tudtam kezelni a Photoshop-ot és a WordPress-t, de még én is tanultam új dolgokat! Úgyhogy igen, úgy gondolom, megérte.

 

Mit javasolnál azoknak, akik a webdesign tanfolyam elvégzését fontolgatják?

Ne essenek abba a hibába, hogy csak álmodoznak valamiről, aztán azt veszik észre, hogy ilyen-olyan indokok miatt nem léptek, lebeszélték magukat és közben elszaladt mellettük az élet. Ma már az interneten minden információ elérhető, amire szükségük van, de jó, ha az ember kezében ott egy mankó, egy biztos alap, amelyben minden fontos tudnivaló ott van összefoglalva. Én azt javaslom, vágjanak bele, mert inkább derüljön ki, hogy valami mégsem nekem való, minthogy azon rágódjak egész életemben, hogy „mi lett volna, ha…”. Úgyhogy hajrá! 🙂

 

Bernadett néhány munkája:

gaal_istvan-kotes

webcsempe_logo_kiemelt

leparisien_logo_gift_bag

steierlein_asztalos_muhely_kiemelt

laDelizia_home

mcsat_redesign

szovetfutar_ref_oldal_v1_kieg

evahalasz1

evahalasz2

Hozzászólások