A következő tanfolyam indul

2019. szeptember 19.

Akikre büszkék vagyunk – végzett hallgatóink – Ötvös Dia

Ötvös Dia 2015 januárjában végezte el a webdesign tanfolyamot, azóta bizony eltelt 2 év… Első munkáját egy általunk kiírt logókészítő pályázattal nyerte el, majd sorra részt vett további (külsős) pályázatokon is. Dia ma már vállalkozóként magyar és nemzetközi cégeknek dolgozik, többek között applikációs felületet, infografikákat, szoftver kezelési útmutatókat tervez. De minderről meséljen ő!

Volt- e valami szakmai előképzettséged, vagy a nulláról indultál, amikor belevágtál a webdesign tanfolyamba?

Az egyetemen 3d-s tervezőprogramot használtam már ugyan, de a grafikai résszel nem foglalkoztunk sajnos. Kiderült, hogy ez a világ engem jobban érdekel és bár az elején borzalmas rajzok születtek, de idővel és kitartással belejöttem és azóta is fejlődök, a tanulást soha nem lehet abbahagyni.

 

Milyen szándékkal/miért iratkoztál be a webdesign tanfolyamra?

Azért kezdtem el a webdesign tanfolyamot, mert nem tudtam elhelyezkedni friss diplomás ipari termék- és formatervező mérnökként, csomagolástervezésre szakosodva, mivel a magyar piac viszonylag telített volt, ezért kerestem egy olyan alternatívát, amit szívesen csinálnék és igény is van rá.

 

A tanfolyam végeztével mi volt az a terület, ami igazán megfogott, és úgy érezted, hogy erre kell tovább menned?

Először a logótervezésbe vágtam bele, amivel elég hamar sikerült fizető ügyfeleket is szereznem, később pedig nyomdai és reklámanyagok, szórólapok, plakát és egyéb digitális arculati elemek is bekerültek a repertoárba.

 

Hol hasznosítottad elsőként a tanultakat, milyen munkáid adódtak a tanfolyam elvégzése után, milyen felkéréseket kaptál?

A legelső sikeres munkámat pont a tanfolyammal kapcsolatban szereztem, egy Barbi által kiírt logó pályázatot nyertem el – a youtyúk logójával. Nagyon nagy lökést adott, ezért kezdtem el egyéb pályázatokon is indulni és pénzt keresni pl. a 99designs.com-on.

 

Jelenleg mivel foglalkozol, hol, hogyan dolgozol? Hol találkozhatunk Veled, a munkáiddal?

Mint sokan mások én is egyéni vállalkozóként működöm, vannak kisebb magyar munkáim, de már van egy nagyobb nemzetközi cég is, akiknek most már folyamatosan dolgozom és különböző grafikai anyagokat, főleg ikonokat, applikációs felületet, power point sablonokat, infografikákat és szoftver kezelési útmutatókat tervezek.

Az alábbi weboldalon a lap alján találhatóak az általam készített infografikák, illetve a weboldalt közösen egy csapattal készítettük:

http://www.pervacio.com/press-office/

 

Összességében mit gondolsz, megérte elvégezni a webdesign tanfolyamot?

Mindenképpen! Főleg mivel engem ez indított el ezen az úton, amin ma is járok és imádom. Szeretek itthonról dolgozni és nem is igazán munka, mert minden nap mást tervezek, izgalmas és kihívás is sokszor, minden nap elégedetten fekszem le aludni – már ha lefekszem, azért vannak árnyoldalai is az otthoni munkának, de így is megéri. 🙂

 

Mit javasolnál azoknak, akik a webdesign tanfolyam elvégzését fontolgatják?

Vágjatok bele! Szerintem mindenkinek az előnyére válik egy kis tanulás, akár hivatás lesz belőle, akár csak látókör szélesítés. Tanulni valami újat mindig jó érzés! És tényleg, ki tudja, lehet hogy ez a döntés terel valakit a helyes útra, vagy emiatt jön rá, mit is szeretne csinálni.

Dia saját weboldala:

http://www.pandiusdesign.hu/

Dia néhány munkája:

alpaca4onblack

Stacionery_alpaca

contacti12

frei+wild_green

kennel-geek_2.2

aritstomock2

Cheapfamock2

Író-alkotók_02

PuluPhoto_03

Macskacicók

 

 

Ha Dia munkái és karrierje után Te is kedvet kaptál ehhez a pályához, területhez, jelentkezz bátran a most induló Webdesign tanfolyamra!

Hozzászólások