A következő tanfolyam indul

2019. március 21.

Akikre büszkék vagyunk – végzett hallgatóink – Tiringer Viktória

Tiringer Viki 2015 őszén vette át webdesigner tanúsítványát. Viki nyelvészként és szakfordítóként vágott bele a webdesign tanfolyamba, mindenképpen szerette volna magát egy teljesen új területen kipróbálni – a jövőben akár hobbi, akár hivatás szinten is űzve ezt a szakmát. Viki már a tanfolyam során is remek alkotásokat mutatott be nekünk, az első komolyabb önálló munkája pedig egészen Kenyáig utazott. Izgalmasan hangzik? Olvasd el Viki sztoriját! 🙂

 

Volt-e valami szakmai előképzettséged, vagy a nulláról indultál, amikor belevágtál a webdesign tanfolyamba? 

A párom weboldalak karbantartásával foglalkozik, és az évek során sokat mesélt a munkájáról, ami egyre részletesebben elkezdett érdekelni. Mivel ezen a téren ő már profi, arra gondoltam érdemes lenne megtanulnom azt a területet, amivel ő már nem foglalkozik, de a munkáját teljes mértékben kiegészítené, vagyis a designnal. Abszolút kezdőként, de hatalmas lelkesedéssel vágtam bele a tanfolyamba. Korábbi tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetemen végeztem, angol nyelvészetet és szakfordítást tanultam, ami a mai napig segít a munkámban.

 

Milyen szándékkal/miért iratkoztál be a webdesign tanfolyamra?

Először még magam sem tudtam, hogy a design a hobbim lesz-e vagy a hivatásom, de azt tudtam, hogy mindenképpen bele akarom ásni magam a témába.

 

A tanfolyam végeztével mi volt az a terület, ami igazán megfogott, és úgy érezted, hogy erre kell tovább menned?

Szeretek egyszerre több dolgot csinálni, és új dolgokat tanulni, ezért még nem tudom biztosan, hogy mi lesz az igazi profilom. Az biztos, hogy rengeteg tervem és ötletem van a jövőt illetően.

 

Hol hasznosítottad elsőként a tanultakat, milyen munkáid adódtak a tanfolyam elvégzése után, milyen felkéréseket kaptál?

Az első igazi projektem egy harminc oldalas online lapozható brosúra volt Kenyáról, illetve egy logó, mely egy hatalmas ukundai plakátra is kikerült. Azóta dolgoztam már egy német-ugandai házaspárnak, amerikai ügyfeleknek, és külföldön élő magyaroknak is. Itthon pedig egy kedves barátomnak készítettem weblapot, de önkéntes munka keretein belül terveztem már ÖkoManókat a Vitafutura alapítványnak is. Rengeteg új kultúrát és kedves embert ismertem meg az utóbbi egy évben.

 

Jelenleg mivel foglalkozol, hol, hogyan dolgozol? Hol találkozhatunk Veled, a munkáiddal?

Jelenleg sok döntés előtt állok a webcrumbs-ot illetően, illetve folyamatosan új dolgokat tanulok a szakmával kapcsolatban. Eközben a weboldalamon is dolgozom, mely hatalmas átalakuláson megy át a korábbi designhoz és tartalomhoz képest. A munkáim addig is megtekinthetők a Facebook oldalamon, az Instagramon és a Pinteresten.

Viki weboldala időközben már át is esett a “ráncfelvarráson”, itt nézheted meg: www.webcrumbs.hu

 

Összességében mit gondolsz, megérte elvégezni a webdesign tanfolyamot?

Mindenképpen megérte elvégeznem a tanfolyamot, mert rájöttem, hogy az angol mellett mi az a terület, ami a leginkább érdekel, és még a kreativitásomat is leköti.

 

Mit javasolnál azoknak, akik a webdesign tanfolyam elvégzését fontolgatják?

Akit érdekel és vonz a webdesign, és szereti a kihívásokat, annak mindenképp azt javasolnám, hogy vágjon bele a tanulásba, még akkor is, ha semmilyen tapasztalata nincs. Érdemes viszont összeszedni minden lelkesedést, türelmet és kitartást, mielőtt az ember teljesen új területre evezne, mert ezek elengedhetetlenek a sikerhez. 🙂

 

Viki néhány munkája:

1.

Épp egy ukundai hirdetőtáblára helyezik ki az egyik logómat, amit egy Kenyában élő magyar csapatnak készítettem.

2.

A Moyo Wa Africa Safaris ugandai utazási iroda számára készült kétnyelvű weboldal teljes designja mellett a fordításában is közreműködtem. | www.moyowaafricasafaris.ug

 

3.

Egy kedves gyógytornász barátom számára készült weboldal. | www.varadicsilla.hu

4.

A Vitafutura alapítványnak önkéntesként tervezett kabalafigurák és logó. | www.vitafutura.hu/okomanok/

5.

A nővéremnek nászajándék gyanánt terveztem egy teljesen személyre szabott társasjátékot. Sok más ötlettel együtt például ezzel a játékkal is további terveim vannak. 🙂

 

Ha Viki munkái és karrierje után Te is kedvet kaptál ehhez a pályához, területhez, jelentkezz bátran a most induló Webdesign tanfolyamra!

Hozzászólások