A következő tanfolyam indul

2019. november 14.

Állami támogatás a webdesignereknek is

A hír igaz, az állam 3 millió Forinttal támogatja a fiatal vállalkozókat. A webdesigner vállalkozást indítókat is!

De figyelj, mert MOST kell lépni, MOST kell észbe kapni, mielőtt lecsúsznál a lehetőségről.

********

Olvasd el ezt a bejegyzést, mert minden sora hasznos és “életmentő” info lehet számodra!

********

frissítés: már nem aktuális

Ha már eddig is játszottál a gondolattal, milyen klassz lenne saját lábra állni…

Ha érdekel a webdesign és egy kreatív munka, amit szívesen csinálnál…

Akkor most itt a lehetőség!

Az állam kiírta a Fiatalok vállalkozóvá válása pályázatot, melynek keretében olyan fiatalokat támogatnak 3- 6 millió Forinttal, akik most, ebből a támogatásból kezdenének neki a saját vállalkozásuknak. Lényeg: egyetlen fillért sem kell invesztálnod a vállalkozásba, mindent, még a cégalapítást is az állam támogatja.

Közismert tény rólam, hogy kifejezetten támogatom és ösztönözöm a webdesigner hallgatóim vállalkozóvá válását. Azt vallom, hogy a webdesigner vállalkozás az a lehetőség, amivel megteremtheted a független, kreatív jóléted. Múlt héten pont erről írtam, ha nem olvastad, itt elolvashatod. A Profi Otthoni Webdesign Tanfolyam tananyagában külön modult szentelek a vállalkozásindítási és marketing ismereteknek.

Nos, ha Te is pályáznál a 3 millió Forint állami támogatásra, amit mint webdesigner vállalkozó vennél igénybe, itt az idő!

Ha a júniusi webdesign tanfolyamon elindulsz, már meglesz a megfelelő tudásanyagod addigra, mikorra be kell nyújtani a pályázatot.

Ez óriási lehetőség, ne hagyd ki – szívből ajánlom, hogy aknázd ki az állami támogatást a céljaid elérésére!

No, de nézzük, miről szól az állami támogatás és hogyan vehető igénybe, azaz:

TÁMOP-2.3.6.B-12/1 – Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban

Hogyan kell pályázni?

A hivatalos (földi halandó számára misztikus és érthetetlen megfogalmazású) pályázati kiírást itt találod.

A lényeg röviden és tömören: Az állam támogatni szándékozik a fiatalok vállalkozóvá válását. Egyéni vállalkozás esetén 3 millió Ft– tal, társas vállalkzás esetén (pl. Kft, Bt.) 6 millió Ft– tal. Ez vissza nem térítendő támogatás, tehát nem hitel!

Vannak kikötések: (a teljesség igénye nélkül) *35 év alatti pályázhat csak (ill. akinek 6 évnél fiatalabb gyermeke van, annak 40 év a korhatár). *Budapest és Pest megye kilőve a pályázók köréből, mert csak az ún. konvergencia régiókból fogadnak pályázatokat (tehát a többi megyéből). *10% önrészre szükség van. *A pályázónak részt kell vennie egy kb. 70-100 órás képzésen, ahol vállalkozói kompetenciákra oktatnak és vizsgát is kell tenni. *min.30%- max.50%- a a pályázaton nyert összegnek visszafordítandó bérfizetésre *7 hónapon belül meg kell valósítani a projektet és 3 évig működtetni kell a vállalkozást (ezek ne riasszanak el senkit se, a vállalkozás már csak ilyen, csinálni kell és kész)

A pályázat menete:

1. Először jelezni kell a képzésen való részvételi szándékot. Ehhez szándéknyilatkozat letölthető az aktuális régiót képviselő szervezeteknél, lásd itt. A képzések várhatóan 2013. augusztustól indulnak országszerte. A képzésbe vonás, azaz kiválasztás elvileg az üzleti ötlet megvalósíthatóságán, életképességén alapszik.

2. Részt kell venni a kb. 60-100 órás képzésen, melynek keretében vállalkozói kompetenciákat oktatnak és összeállítják a pályázóval közösen az üzleti tervet, ami nélkülözhetetlen a pályázat benyújtásához. Az elfogadott üzleti tervvel és a tanfolyam elvégzését igazoló tanúsítvánnyal lehet benyújtani a pályázatot.

3. Pályázat benyújtása. A hivatalos kiírásban június 3- tól szerepel, de telefonos érdeklődésünkre elmondták, hogy ez kb. nyár végére fog kitolódni, hiszen a képzések lezárulta után lehet csak benyújtani a pályázatot.

4. A pályázat sikeres elbírálása után cégalapítás következik, melyben a mentorok segíteni fognak. Eszközbeszerzés, bérlés, tanácsadás, stb… egy csomó minden finanszírozható a támogatott összegből.

Ez a levél nem minősül hivatalos tájékoztatásnak, csak saját utánajárásból leszűrt információkat tartalmaz. A hivatalos kiírás itt olvasható. Kérdésekkel a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez fordulhattok a 06/40/638-638 -as helyi tarifával hívható számon.

Fontos! Ha már most, júniusban elkezded a webdesign tanulmányaidat, intenzív tempóban haladva nyár végére már megszerezheted a webdesigner tanústíványodat a szakmáról. Jelentkezz itt >>

********

“Vállalkozónak lenni azt jelenti, hogy meglátod a lehetőségeket ott, ahol mások a problémákat látják.”

********

Hozzászólások