Google +1, avagy a találati listák átalakulásáról

A Google nem hagyja “veszni” a vártnál csekélyebb népszerűségnek örvendő közösségi szolgáltatását, a Google +1 -t. Matt Cutts, a Google bennfentese blogján közzétett bejegyzés szerint a Google átalakítja a találati listákat, ahol egyelőre teszt jelleggel, bevezetik a Google Plus megosztás relevanciáját. Tesztelik és ha beválik, fokozatosan alkalmazhatják ezt a fajta prioritást a találati listák relevanciájának megállapításában.

 

 

“Rokonok és barátok által ajánlott tartalom gyakran hasznosabb és relevánsabb, mint egy idegentől származó webes tartalom. Például egy szakértői moziajánló hasznos, de egy hasonló ízlésű baráttól érkező vélemény még jobb lehet. Emiatt, az ismerősök és barátok Google Plusz szavazatai hasznosak lehetnek a Google számára, amikor az Ön honlapjának fontosságáról dönt egy-egy keresésnél. Ez csak egyike annak a számos jelzésnek, ami alapján a Google meghatározza egy weboldal relevanciáját és helyezését. A Google folyamatosan változtatja és fejleszti algoritmusát, hogy javítsa a keresési eredmények minőségét. A Google Plusz szavazatokkal – mint ahogy bármely más új rangsorolási faktorral – az elején óvatosan bánunk, és fokozatosan megtanuljuk, hogy a szavazatok hogyan befolyásolják a keresések minőségét. A Google Plusz szavazatokat mostantól az egyik olyan tényezőnek tekintjük, amely meghatározza egy weboldal relevanciáját és rangsorolását.”

(Az idézet Matt Cutts blogjáról származik, a fordítás forrása: www.linkepites.hu)

 

 

Így, vagy úgy, de a Google megszerzi a megfelelő “elismerést” közösségi szolgáltatásának, melynek legnagyobb ellenfele jelenleg a Facebook. Értesüléseim szerint minden közösségi média megosztás előnyt szerezhet a linkünknek a találati listákban, tehát úgy a Google +1, mint a Facebook megosztás is. Tehát elő a “+1” és “share” gombokkal, ezek ma már minden weboldal kötelező elemei kell, hogy legyenek!

 

 

Hogyan tudsz Google +1 gombot a weboldaladban illeszteni?

Ha tartalomkezelő rendszerrel készíted a weboldalad, akkor többféle bővítményt is letölthetsz, melyekkel pofon egyszerűen tudod ezt megtenni, de a Google egy hasznos alkalmazásával is varázsolhatsz Google Plus gombot, azonban ez utóbbi sokkal macerásabb.

A Google Plusz közösségi médiát a itt tudod elérni.

 

 


 

Szerinted megingathatja a Google +1 a Facebook uralmát? Te használod a Google +1 szolgáltatását?
Mondd el a véleményed!

 

2 hozzászólás a témában - “Google +1, avagy a találati listák átalakulásáról”

  1. Szia

    Szerintem az ismerős keresésen lenne mit fejlesztenie.
    Céget hogyan lehet regisztrálni?

    Andi

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A felhasználói élmény fokozásra ún. cookie-kat használunk. Reméljük, nem gond számodra, ha mégis, kattints a további infó gombra.
OK, üzenet bezárása