A következő tanfolyam indul

2019. november 14.

Hogyan lehet egyszerre több képet átméretezni Photoshopban?

Már többször szembesültem azzal a problémával, hogy át kellet méreteznem több képet. Munka miatt, vagy a saját fotóimat. Ilyenkor egy-egy kép esetén megnyitja az ember az adott képet a Photoshopban, majd simán átméretezve elmenti.

De mi van akkor, ha több tucat, akár több száz képről van szó?

Nos, ilyenkor is segít Nekünk a Photoshop 🙂 Lássuk a lépéseit:

 1. Mentsd le a képeket! (A fényképezőről töltsd át a képeket a számítógépre.) Érdemes új mappában elhelyezni, hogy ne keveredjenek össze a korábban készült felvételeket.
 2. A Photoshop megnyitása után indítsd el a képfeldolgozót! Fájl / Parancsfájlok / Képfeldolgozó opciót.

ps-kepfeldolgozo

képfeldolgozó3. Válaszd ki a módosítandó képek mappáját! A Képfeldolgozó párbeszédablakban kattints a Mappa kijelölése opcióra, majd jelölt ki azt a könyvtárat, ahol az átméretezendő képek találhatók.

4.Válaszd ki, hogy hová szeretnéd menteni az átméretezett képeket! Ha később esetleg nyomtatni is szeretnéd a képeket, akkor érdemes megtartani az eredeti méreteket is.

5. Állítsd be, hogy mekkora legyen az új méret! Kiválaszthatod a fájltípust is, majd kattints az Átméretezés igazításhoz opcióra. Ezt követően meg tudod adni azt a maximális szélességet és magasságot, melyre a program átméretezi a képet. Az átalakítás során a képeket a Photoshop nem fogja torzítani, csak arányosan kicsinyíteni.

6. Indítsd el a képátméretezést! A párbeszéd ablakban kattints a Futtatás gombra. Ekkor a Photoshop megkezdi a megadott mappában történő képek átméretezését. Ezzel párhuzamosan pedig folyamatosan lementi az új méretű képeket a megadott mappába. Ha nincs ilyen, akkor a forrásmappába hoz létre egy új könyvtárat. Ilyen egyszerű 🙂

Hozzászólások

 • Furcsáné Ildikó

  Köszönöm, hogy ezt is megtanulhattam Tőled. A napokban lett volna szükségem több kép átméretezésére, de csak külön-külön tudtam megcsinálni.
  Minden hírleveledben hasznos és alkalmazható tudást adsz át, amit nagyon köszönök!
  Várom a következőt!
  Üdvözlettel: Ildikó