Ismerd meg Kozma Vikit, végzett hallgatónkat

Mindig nagy öröm számomra, amikor bemutathatok egy hallgatót, akire büszke vagyok és aki nem csak hogy sikeresen elvégezte a webdesign tanfolyamot, hanem azóta is aktívan dolgozik a szakmában, méghozzá nem kis sikerrel : )

 

Ismerd meg Kozma Viki webdesignert

Én kérdezek, Viki pedig válaszol és mindezt igyekszünk színesen illusztrálni is.

 

Mivel foglalkoztál „azelőtt”, vagy mi az eredeti szakmád?

Egyetemistaként végeztem el a tanfolyamot. Történelem-muzeológia szakon végeztem az ELTÉ-n, ugyanis imádom a művelődéstörténetet (a divattól, a használati tárgyakon át egészen az udvarlási szokásokig). Idő közben azonban vidéken telepedtem le, ahol nagyon nehéz lett volna az elhelyezkedés ezen a speciális területen. Sőt, arra is rá kellett döbbennem, hogy nem vagyok kutatónak való. Sokáig törtem a fejemet, hogy mihez is kezdjek magammal, míg végül számtalan kitérő után ​végre rátaláltam a webdesign tanfolyamra. Beiratkoztam hát, és 2014 májusában kezdetét vette az új, izgalmas életem. : )

 

 

Milyen szándékkal/miért iratkoztál be a webdesign tanfolyamra?

​A személyiség​emből​ kiindulva úgy éreztem, hogy ez az a szakma, ami teljes mértékben hozzám illik. ​Mindig a saját fejem után megyek, és nagyra értékelem a függetlenséget. Imádom a változatosságot, rengeteg dolog érdekel egyszerre. Fő hobbijaim a divat, a lakberendezés és minden esküvővel kapcsolatos dolog​. A színek, minták, formák bűvöletében élek már ​gyerekkorom óta​.​

A tanfolyamra konkrét elhatározással jelentkeztem: egy olyan kreatív vállalkozás felépítését tűztem ki célul, amely a hozzám hasonló érdeklődési körrel rendelkező fiatal nőket célozza meg.

​Mivel beszélek angolul, úgy döntöttem, hogy ezzel az ötlettel mindenképpen nemzetközi vizekre evezek, ezért az amerikai piacot ​szemeltem ki magamnak.

 

asd_weboldal

 

 

A tananyag során mi lett a kedvenc területed, a szíved csücske?

Minden egyes leckét imádtam! De, ha választanom kellene, akkor a logótervezést, a poszter készítést és a saját webdesign vállalkozásom weboldalának elkészítését élveztem a legjobban. Különösen hasznosnak találtam a keresőoptimalizálással, az online marketinggel és a vállalkozási ismeretekkel kapcsolatos tananyagokat is.

logo_design

  
plakat_design

 

webdesign

 

 

Hol hasznosítottad elsőként a tanultakat, ill. hol hasznosítod jelenleg?

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a vállalkozásom, az Art Style Designs létrejötte után kb. ​3 héttel ​már jelentkezett is az első amerikai megrendelő. Nagyon elégedett volt a munkámmal​, aminek következtében folyamatos weboldal készítési projektekkel lát el ​azóta is. Továbbá 1 hónapja végre belefoghattam a tanfolyam befejezése óta dédelgetett álmomba: az előre gyártott digitális sablonok gyártásába. Egyenlőre bloggerináknak szánt logókat és vintage stílusú esküvői meghívókat készítek, de tervben van blog​, ​esküvői weboldal sablonok, valamint dekorposzterek gyártása is. Új képességeimet​ a családi vállalkozásunkban ​is hasznosítani tudom. Itt többek között a dekorációs falfestmények készítésével foglalkozó vőlegényem munkáját segítem reklámanyagokkal, illetve főként a vendéglátóipart célzó marketingtevékenységgel. Jó ötletnek tűnt az is, hogy legyen egy design üzletág is a családi cégen belül, amivel a partnerein​kn​ek és ​más magyar cégeknek nyújtunk ilyen jellegű szolgáltatásokat. Így született meg a Ventana Design.

blogger_logo

 blogger_logo2

 blogger_logo3

 eskuvoi_meghivo_sablon

 

 

Összességében mit gondolsz, megérte?

Teljes mértékben úgy gondolom, hogy megérte! : ) Nem túlzás, ha kijelentem: úgy érzem, hogy végre megtaláltam a helyem a világban! A tanulmányaim közül az “i”-re a pontot egyértelműen a webdesign tanfolyam tette fel, aminek segítségével a káoszból végre egy átlátható rendszert hozhattam létre. Egy olyan kreatív és érdekes munkát végezhetek, ahol nem kellett búcsút mondanom az engem érdeklő számtalan területnek, sőt ezekre épülve alkothatok nap, mint nap, úgy, hogy még az egyetemen tanult dolgokat is hasznosítom közben.

 

 

Volt- e valami előképzettséged, ami ilyen szakmai jellegű, vagy nulláról indultál?

Nem volt egyáltalán előképzettségem, teljesen a nulláról indultam. Mindez azonban egyáltalán nem jelentett számomra problémát a tanfolyam során, mert kezdőként is ​nagyon érthető​nek találtam​ a tananyagot​​.

  

 

Milyen stílus áll közel Hozzád?

Az Art Style Designs szlogen​j​e: “Ahol a vintage a modernnel találkozik”. Azt hiszem ez jól leírja azt, ahogyan a régi dolgok iránti vonzódásom keveredik az általam szintén nagyon kedvelt modern minimalizmussal, amihez a legtöbb inspirációt a fehér, szürke és fekete színeket használó skandináv stílusú lakberendezésből merítem. ​Folyamatosan követem a legújabb trendeket, jelenleg szívesen használok vízfesték effekteket, geometriai mintákat, kézzel írt/festett betűtípusokat és természetes textúrákat. ​

 

ventana_projekt

 

 

Mit javasolnál azoknak, akik a webdesign tanfolyam elvégzését fontolgatják?

Minden kreatív lélek számára nyugodt szívvel ajánlom ezt a tanfolyamot​!​ Kiváló lehetőség azok számára, akik design vállalkozás indításán gondolkoznak, hiszen a munka sajátosságaiból adódóan akár otthonról is dolgozhatnak. Továbbá azok számára is hasznos ez a tanfolyam, akik ezzel a keresett szakmával szeretnének boldogulni a munkaerőpiacon, vagy a ​más iparághoz tartozó vállalkozásuk arculatát és weboldalát szeretnék szakszerűen elkészíteni.

 

 

Hol lehet elérni Téged?

Kozma Viktória, Art Style Designs​:​ http://artstyledesigns.com/

Ventana Design​:​ http://ventanadesign.ventana.hu/

 


  

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A felhasználói élmény fokozásra ún. cookie-kat használunk. Reméljük, nem gond számodra, ha mégis, kattints a további infó gombra.
OK, üzenet bezárása
Privacy Policy