Ismerd meg Papp Rékát, végzős hallgatónkat

Mindig nagyon örülök, amikor olyan hallgatók hagyják el a Webdesignsuli virtuális iskolapadját, mint Réka. Van egy egyedi stílusa, ami igazán ő maga, amiben ha dolgozik, akkor az hamisítatlanul az övé. Ez az egyedi stílus azért is áldás, mert magával hozza a célcsoportot is, akiknek ő webdesign-t és kreatív anyagokat akar tervezni.

 

 

Papp RékaAz egyéni stílus sok- sok gyakorlás kérdése. Van, akinél hamarabb kialakul, már a webdesign tanfolyam alatt, de van, akinél csak sokkal később, rengeteg munka után. Rékánál ez a stílus a leheletfinom, könnyed nőiesség, az a rózsaszín, cukorkás báj, ami minden munkájában visszaköszön. Ebből értelemszerűen következik, hogy Réka a nőket célozza tevékenységével, ill. olyanokat, akik nőknek akarnak eladni a neten. A lányos, nőies design szakértője.

 

 

Réka saját weboldala is az ő saját kis stílusában készült. Olyanra készítsük a weboldalunkat, amilyen célcsoportot szeretnénk vonzani vele.
Réka saját weboldala is az ő saját kis stílusában készült. Olyanra készítsük a weboldalunkat, amilyen célcsoportot szeretnénk vonzani vele.

 

 

Honnan kezdte Réka és hogyan jutott el idáig? Miben segített neki a webdesign tanfolyam?

Erről kérdeztem őt, íme a válaszok — és végül néhány eddigi munkáját is bemutatom

  

 

Mivel foglalkoztál korábban (mi a szakmád)?

Főiskolán turizmust tanultam, azon belül is wellness és egészségturizmusra specializálódtam. De rájöttem, hogy én a kreatívabb, kevésbé kontrollált dolgokat szeretem, így visszatértem, az egyik legkedvesebb foglalatosságomhoz a rajzoláshoz és tervezéshez.

 

  

Hogyan kerültél Amerikába? (mert hogy Réka ott él)

Amerika kislány korom óta álmom volt. Disney meséken és könyveken nőttem fel – alig akad olyan Disney mese vagy film, amit ne láttam volna vagy karakter, amit ne rajzoltam volna le. Amerikát is ezzel a világgal kapcsoltam össze. Tudom egy kicsit idealizált álomvilág, de én ilyennek hittem. 2009-ben Floridába jöttem ki, előszőr nyaralni, majd tanulni. Floridába, mert nagyon tetszett az a környezet és, mert ott van egy nagyon drága magyar barátnőm, aki nagyon sokat segített nekem. Természetesen édesanyukámnak köszönhetem a legtöbbet, ő támogatott.

 

 

A Webdesignsuli előtt tanultál- e hasonló dolgokat, grafikát, vagy webdesign-t?

Kiskorom óta rajzolok, azóta érdekelnek a színek, a formák. Évekig jártam rajz és kerámia szakkörre. Grafikával körülbelül másfél éve, férjem buzdítására kezdtem el komolyabban foglalkozni. Webdesign-ról még csak álmodni sem mertem. Fogalmam sem volt róla, hogy mi az az html, css vagy javascript.

 

 

Mi az, ami különösen tetszett a webdesign tanfolyamon/ a tanfolyamban?

Először is nagyon nagyon tetszett, hogy online képzés, máskülönben lehetőségem sem lett volna arra, hogy elvégezzem. Számomra egy online képzés sokkal hatékonyabb és sokkal szabadabb, mint a hagyományos módszer. Egy teljesen kezdő, akinek a szerelme a színek, a tervezés, 6 hónap alatt hihetetlen sokat tud fejlődni. (Meglepődsz majd, hogy milyen sokat tanulsz, ilyen kevés idő alatt.) Átfogó, nagyon sok minden témára kitér a web design mellett, amik nekem teljesen új információk voltak, mint például, hasznos website-ok, jó kis design ötletek, marketing tippek. Tetszett Barbi közvetlensége és modern gondolkodása is, ami nem jellemző sok iskolára. Rengeteg kérdéssel, email-el kerestem meg a tanfolyam alatt és mindegyikre egytől egyig válaszolt egy napon belül.

  

 

A tanfolyam végeztével mi az a terület, ami igazán megfogott és úgy érzed, hogy erre kell tovább menned?

Én mindenképpen a tervezőgrafika irányba szeretnék menni – logo, arculattervezés, web design, csomagolás tervezés. A célcsoportom a nők, női vállalkozók, kisebb cégek, bloggerinák. A stílusom elegáns, minimal, letisztult, egyszerű. Hiszem, hogy a kevesebb több. Az egyszerűség a végső kifinomultság. -Leonardo Da Vinci Rengeteget kell még tanulnom, de nagyon élvezem a tanulási fázist is. Ebben a szakmában minden nap kell tanulnunk, fejlesztenünk a képességeinket, ahhoz, hogy naprakészek legyünk.

 

 

Milyen munkáid adódtak a tanfolyam elvégzése után, milyen felkérést kaptál?

Már a tanfolyam elvégzése közben kaptam felkéréseket. Kaliforniában, egy Starbucksban ültem, rajzolgattam, Photoshopban munkálkodtam, mikor odafordult hozzám egy vezérigazgató, hogy tetszik neki, amiket csinálok és szeretné, hogy gombokat, ikonokat tervezzek az App-jeihez. Mondanom sem kell, hogy mennyire meglepődtem. Floridában egy étteremtől kaptam egy ajánlatot, hogy készítsem el a website-jukat, fényképezzek nekik heti rendszerességgel az oldalukhoz és a Facebook-jukhoz. Egy másik cég, akik játékokat terveznek mobil és tablet készülékekre, kétszer is megkeresett, hogy tervezzek nekik grafikákat a termékeikhez.

 

 

Papp Réka, végzős webdesigner hallgatónk mini portfóliója

 

Miss Lilly arculat

miss-lilly

 

 

BÉBÉ arculat, webdesign

website-elements-bebe

   

 

Aspenwood arculat design

aspenwood-fb aspenwood

 

 


 

1 hozzászólás a témában - “Ismerd meg Papp Rékát, végzős hallgatónkat”

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A felhasználói élmény fokozásra ún. cookie-kat használunk. Reméljük, nem gond számodra, ha mégis, kattints a további infó gombra.
OK, üzenet bezárása
Privacy Policy