A következő tanfolyam indul

2019. szeptember 19.

Készítsünk Facebook borítót!

Gondolom Ti is láttatok már olyan Facebook borítót, ahol a borítókép és a profilkép olyan, mintha egy képet alkotnának. Mint például ezek:

Enri-Pedernera facebook-timeline-covers-33 facebook-timeline-covers-48 facebook-timeline-covers-60 facebook-timeline-covers-63 facebook-timeline-covers-64

Jómagam már több variációt is kipróbáltam a sablonoktól a Photoshopban való megszerkesztésig mindent, de a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldásnak az Easy Cover Makert találtam.

Lássuk, hogyan készíthetünk Facebook borítót

1. Nyissuk meg az http://www.easycovermaker.com/ oldalt. Mivel én most egy kávéház borítóját készítem el, fogok logót is használni. A logót a Photoshopban fogom igazítani, így a Photoshopot is megnyitom. A Clear all gombbal kitörlöm a demó anyagot és kezdhetjük is.

step1

2. Nyissuk meg egymás mellett a böngésző ablakát és az intézőnket (mappa amiben a szükséges anyagaink vannak), majd húzzuk át a háttérnek kiválasztott képet a böngészőbe (fogd és vidd módszerrel).

step2

3. A kép ezután egyszerűen a helyére kerül. Igazítsuk a képet és méretezzük megfelelőre (ügyeljünk a minőségre!).

step3

4.  Ezután készítsünk egy képernyőfotót amit a Photoshopban nyissunk meg.

step4

5. A logó png képét nyissuk meg, majd egyszerűen húzzuk az előbbi képre. Itt be tudjuk igazítani a megfelelő perspektívát, színt, stb. A perspektíva beállításához válasszuk a szerkesztés/alakítás/hajlítás lehetőséget a PS- ban.

step5

6. Látható, hogy én még adtam egy színárnyalat/telítettség korrekciós réteget a logóhoz, hogy jobban passzoljon a szín.

step6

7. Ezután mentsük el a kész logót png formátumban, majd a már ismert “fogd és vidd”  módszerrel adjuk a borító szerkesztőhöz. Ott igazítsuk a megfelelő helyre.

step7

8. Az add text funkcióval egyszerű szövegréteget is adhatunk a borítóhoz.

step8

9. Sőt, korlátozottan ugyan, de a fontot is megválaszthatjuk. Ha mást szeretnénk, szerkesszük meg Photoshopban. Láthatjuk, hogy a font stílusát (dőlt, kövér, aláhúzott) is megadhatjuk, valamint a színét is.

step9

10. Ha kész vagyunk, akkor a Cover gomb megnyomásával lementjük a borítóképet, a Profile gomb megnyomásával pedig a profil képet és már tehetjük is fel a Facebook oldalunkra 🙂

step10

Hozzászólások