Készítsünk Facebook borítót!

Gondolom Ti is láttatok már olyan Facebook borítót, ahol a borítókép és a profilkép olyan, mintha egy képet alkotnának. Mint például ezek:

 

 

Enri-Pedernera

 

facebook-timeline-covers-33

 

facebook-timeline-covers-48

 

facebook-timeline-covers-60

 

facebook-timeline-covers-63

 

facebook-timeline-covers-64

 

 

Jómagam már több variációt is kipróbáltam a sablonoktól a Photoshopban való megszerkesztésig mindent, de a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldásnak az Easy Cover Makert találtam.

 

Lássuk, hogyan készíthetünk Facebook borítót

 

 

1. Nyissuk meg az http://www.easycovermaker.com/ oldalt. Mivel én most egy kávéház borítóját készítem el, fogok logót is használni. A logót a Photoshopban fogom igazítani, így a Photoshopot is megnyitom. A Clear all gombbal kitörlöm a demó anyagot és kezdhetjük is.

 

step1

 

 

2. Nyissuk meg egymás mellett a böngésző ablakát és az intézőnket (mappa amiben a szükséges anyagaink vannak), majd húzzuk át a háttérnek kiválasztott képet a böngészőbe (fogd és vidd módszerrel).

 

step2

  

 

3. A kép ezután egyszerűen a helyére kerül. Igazítsuk a képet és méretezzük megfelelőre (ügyeljünk a minőségre!).

 

step3

 

 

4.  Ezután készítsünk egy képernyőfotót amit a Photoshopban nyissunk meg.

 

step4

 

 

5. A logó png képét nyissuk meg, majd egyszerűen húzzuk az előbbi képre. Itt be tudjuk igazítani a megfelelő perspektívát, színt, stb. A perspektíva beállításához válasszuk a szerkesztés/alakítás/hajlítás lehetőséget a PS- ban.

 

step5

 

 

6. Látható, hogy én még adtam egy színárnyalat/telítettség korrekciós réteget a logóhoz, hogy jobban passzoljon a szín.

 

step6

 

 

7. Ezután mentsük el a kész logót png formátumban, majd a már ismert “fogd és vidd”  módszerrel adjuk a borító szerkesztőhöz. Ott igazítsuk a megfelelő helyre.

 

step7

 

 

8. Az add text funkcióval egyszerű szövegréteget is adhatunk a borítóhoz.

 

step8

 

 

9. Sőt, korlátozottan ugyan, de a fontot is megválaszthatjuk. Ha mást szeretnénk, szerkesszük meg Photoshopban. Láthatjuk, hogy a font stílusát (dőlt, kövér, aláhúzott) is megadhatjuk, valamint a színét is.

 

step9

 

 

10. Ha kész vagyunk, akkor a Cover gomb megnyomásával lementjük a borítóképet, a Profile gomb megnyomásával pedig a profil képet és már tehetjük is fel a Facebook oldalunkra : )

 

step10

 

 


 

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A felhasználói élmény fokozásra ún. cookie-kat használunk. Reméljük, nem gond számodra, ha mégis, kattints a további infó gombra.
OK, üzenet bezárása