Webdesignerként elhelyezkedni

Bár a gyakorlat azt mutatja – és én is inkább ezt szorgalmazom -, hogy a hallgatóinkat már a webdesign tanfolyam közben megtalálják kisebb- nagyobb munkalehetőségek, melyek ideális talajt teremtenek a vállalkozás beindításához, mégis néhányan állásban kívánnak elhelyezkedni webdesignerként, vagy legalábbis ez a kezdeti tervük.

 

Mire jó a “papír”?

Gyakran találkozom azzal a kérdéssel, hogy a tanúsítványt, amit a webdesign tanfolyam elvégzése után kiállítunk hallgatóink részére, elfogadják- e a hazai és/vagy a külföldi munkaadók? Nos, szeretnék leszögezni egy fontos tényt: ez tipikusan az a szakma, ahol semmi szükség arra, hogy “papírral” igazold a végzettséged/hozzáértésed. Tehát elmondanám, hogy a munkaadókat egyáltalán nem érdekli, hogy milyen bizonyítványod, milyen “papírod” van ebben a szakmában. Ez egy kreatív szakma. Itt kétféleképpen döntik el, hogy alkalmas vagy- e a munkára:

  1. Behívnak és próbamunkát csináltatnak Veled. Akárcsak egy nyelvtudás esetén, itt pikk- pakk kiderül, hogy tudsz- e valamit, vagy sem.
  2. Már a jelentkezéskor referencia munkákat kérnek, amikből szintén könnyedén leszűrik, hogy kompetens vagy- e a szakmában, vagy sem. Éppen ezért a webdesign tanfolyam során a hallgatóink összeállítanak egy kis portfóliót maguknak a gyakorló feladatokból, hogy aztán ne “üres kézzel” induljanak.

 

Külföldön ugyanez a helyzet, sőt talán még hatványozottabban. A puding próbája az evés, a kreatív szakemberek próbája pedig a próbamunka : ) Ezért mondom mindig, hogy egy tematikus, jól felépített tanfolyamon – mint amilyen a webdesign tanfolyam nálunk- részt venni nem a “papír” megszerzése miatt kell, hanem a tudás megszerzése miatt.

 

 

Nézzünk egy példát!

Példa értékű Kónya Katalin, nemrégiben végzett webdesigner hallgatónk kis portfóliója, melyet a tanfolyam során készített gyakorlati munkákból és vizsgamunkájából állított össze. Ilyen referencia munkákkal bátran megpályázhat egy webdesigner állást vagy hasonló kreatív munkapozíciót. Ebből mutatnék most néhány részletet:

 

Kónya Katalin által készített logó egy képzeletbeli megrendelőnek
Kónya Katalin által készített logó egy képzeletbeli megrendelőnek

 

Kónya Katalin által tervezett logó egy képzeletbeli megrendelőnknek
Kónya Katalin által tervezett logó egy képzeletbeli megrendelőnknek

 

Kónya Katalin által tervezett logó és ötlettábla a KergeMacska szórakozóhely számára
Kónya Katalin által tervezett logó és ötlettábla a KergeMacska szórakozóhely számára

 

Kónya Katalin vizsgamunkája, a www.kergemacska.hu weboldal
Kónya Katalin vizsgamunkája, a www.kergemacska.hu weboldal egy szórakozóhely számára készült. Kattints a képre és lásd a teljes weboldalt.

 

 


 

A következő webdesign tanfolyam hamarosan indul. Kattints ide és olvasd el, milyen tudásra tehetsz szert nálunk és vágj bele, hogy Te is mielőbb kreatív szakemberré válhass.

 

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.