Az év színei – Rose Quartz és Serenity

A Pantone – „a színdiktátor”, amely színtrendjeivel, színskáláival, színpalettáival iránymutatást ad kreatív területek, mint például a design vagy a divat számára – 2016-ra is meghatározta az év színét, ezúttal pontosabban az év színeit (rendhagyó!).

 

Míg 2015-ben az igen mély „marsala” szín hódított, az új esztendő színei sokkal halványabbak, finomabbak. Ezek pedig a púderrózsaszínű Rose Quartz és a halvány liláskékes Serenity színek. Magyarra fordítva talán rózsakvarc  (a kvarc ásvány rózsaszínű, drágakőként használt változata, „a szeretet kristálya”) és pasztellkék („babakék”, „púderkék”) színekről beszélhetünk.

 

2

 

 

Miért éppen erre a két színre esett a választás?

A két színt jelen társadalmunk igényei hívták életre: az emberek nyugalomra és békére vágynak. A Pantone kisfilmjében mindezt meg is tekintheted.

 

A rózsaszín a melegséget, a nyugalmat, a megnyugvást, az együttérzést és a higgadtságot testesíti meg, míg a kék szín magában hordozza a szabadság, a béke, a biztonság, a súlytalanság és a felhőtlen kikapcsolódás, lazítás képzetét.

 

3

 

 

A Rose Quartz egyértelműen a kifinomult, gyengéd, romantikus, nőies hangulatot tárja elénk, a Serenity a férfiasabb világot képviseli, azonban ugyanúgy megjelenik benne a szelídség és a lágyság. A két légies szín ugyanakkor különleges párost is alkot, egyensúlyt teremtenek a melegebb-hűvősebb, a nőies-férfias színvilág között, az egymással teljes harmóniában lévő árnyalatok egyszerre hatnak testre-lélekre.

 

2016 színei (akár együtt, akár külön) biztosan meg fogják találni a helyüket az élet szinte minden területén, mint például:

 

  • design, grafika területén

 4

 

  

  • esküvők, virágkötészet területén

5

 

 

  • divatban

6

 

 

  • lakberendezésben

7

 

 

A két színt remekül lehet párosítani más színekkel, mint például:

8

 

 

Webdesign, grafikai munkáinkban is bátran elővehetjük az év színeit, főként akkor, ha az adott témához (pl. baba-, gyermek- női témák, stb) is éppen passzolnak. : )

 

 


 

Ha az év során találkoztok olyan kompozícióval, amely ezeket a színeket vonultatja fel, feltétlenül értesítsetek! : )

 

Fotók forrása: Pinterest

 

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.