Hasznos programok nem csak webdesignereknek

Webdesignerként nem csak a “klasszikus” számítógépes programokat használjuk, mint például a Photoshop, Illustrator, Total Commander, PS Pad… hanem vannak olyan kiegészítő programok is, amik megkönnyíthetik a mindennapjainkat. Most ilyen programokat ajánlunk Nektek.

 

1. Dropbox

Elsőként itt a Dropbox. A hallgatók a tanfolyam során már megismerkedhettek ezzel az alkalmazással, hiszen mi is használjuk nap mint nap, a kész munkák megosztására. És hogy mi is a Dropbox?
A Dropbox online fájltárolási szolgáltatás, amely lehetővé teszi állományok felhőben tárolását, szinkronizálását és megosztását. A szolgáltatás használatával különféle eszközök – mobiltelefonok, számítógépek, stb. – kapcsolhatóak össze egy közös könyvtár révén: az egyik eszközzel létrehozott vagy módosított állományokat a rendszer automatikusan szinkronizálja a többi eszközzel.
Nem csak mi férhetünk hozzá a felhőben tárolt adatokhoz, hanem meghívásos alapon bárkivel megoszthatjuk, akár csak egy részét is.

Applikációja segítségével mobilra, táblagépre is telepíthetjük.  Innen letölthető:  https://www.dropbox.com/

 

 

2. Evernote

Evernote a digitális jegyzettömb.

Vagyis több annál. A dropboxhoz hasonlóan itt is felhőben tároljuk az adatokat, így azokat bárhonnan, bármikor elérhetjük. Mindenféle platformom. Nagy előnye a dropboxhoz képest a rendszerezhetőség: mappák, almappák stb.
Az Evernote pluginja beépül a böngésződbe, így bármit is akarsz elmenteni az internetről, egyetlen kattintással megteheted.
További előnye, hogy ingyenes (bizonyos havi tárolt adatmennyiségig) és folyamatosan fejlesztik.
Tárolhatsz benne fotókat, weboldal-mentéseket, audio fájlokat…

Ha megtetszett keresd fel az Evernote oldalát és tudj meg róla többet: http://evernote.com/evernote/

 

 

3. Google Drive

Google Drive nem más, mint egy fájlok tárolását, szinkronizálását és szerkesztését lehetővé tevő szolgáltatás, egy hely, ahol bárki  bármit létrehozhat, megoszthat, és közösen szerkesztheti és tárolhatja dolgait. Fel lehet tölteni videót, fotót, pdf fájlokat, Google Dokumentumokat és még sok minden mást.

Mire is jó a Google Drive?

– Dokumentum, táblázat és prezentáció szerkesztésre akár másokkal közösen is, hiszen dokumentumok megoszthatóak, egy időben, akár több helyről is párhuzamosan lehet rajtuk dolgozni barátokkal, munkatársakkal. Minden típusú fájlhoz (pdf-hez, képhez, videóhoz) megjegyzéseket lehet fűzni, mások megjegyzéseire lehet reagálni.

– Tárolására. Ráadásul mindenhez bárhonnan biztonságosan hozzá lehet férni.  Minden dolog egyszerűen ott van, a fájlokat pedig bárhonnan meg lehet nyitni. Otthoni gépről, munkahelyről, ügyintézés közben, bármilyen eszközről is próbáljuk eléri őket. Telepíthető Mac-re vagy PC-re, okostelefonra, táblagépre.

– A Drive-on lehet keresni kulcsszavakkal, válogatni fájltípus és sok más alapján is. A Drive képes felismerni a szkennelt dokumentumokban lévő szöveget is, sőt, a Drive-ban működik a képfelismerés is.

 

 

4.  Prezi

A Prezi gyakorlatilag egy prezentációs szoftver, aminek segítségével korlátlan prezentációt tudunk készíteni. Nincs dia, lap, oldal vagy bármely más korlátozás. Az induláshoz semmit nem is szükséges letöltened a gépedre, elég ha felmész a prezi.com-ra, regisztrálsz és kezdheted a szerkesztést. A prezentáció elemeit szabadon fel lehet vinni és rendezni, a prezentációk megoszthatók. A Prezi magyar találmány, Magyarországon fejlesztik, emellett világszerte ismert és elismert, 2013. márciusában már több, mint 20 millió regisztrált felhasználója van. www.prezi.com

És egy kis segítség magyarul: http://www.prezimagyarul.hu/

 

 

5. Adobe Ideas

Egy kakukktojás. : ) Az Adobe Ideas egy applikáció, melynek segítségével a táblagépeden szuper jó vektoros illustrációkat készíthetsz. Ha éppen úton vagy és megszáll az ihlet, kapd elő a táblagéped és jöhet a munka. : ) A kész fájlok kimenthetők az Adobe Illustratorba, és ott folytatható az elkezdett anyag.

Az Adobe Ideas egy nagyon egyszerűen használható rajz program, de mesés dolgokat hozhatunk vele létre VEKTOROSAN!

Itt a youtube-on számtalan videót találhatsz, amin megnézheted, mire is képes ez a remek kis applikáció.

 

 


 

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.