Ingyenes pattern (háttérminta) gyűjtemény

Itt egy remek oldal, ahol sokféle hátteret és mintázatot tölthetsz le. Használd őket weboldalra, bannerhez, névjegykártyákhoz, grafikákhoz…

 

A Subtle Patterns oldalán különféle mintázatokat, textúrákat találunk.

 

subtlepatterns

 

 
A Download gombra való kattintással le tudjuk tölteni az adott mintázatot, melyet a kicsomagolt ZIP mappában, PNG formátumban találunk meg.

Ezt a fájlt nyissuk meg a Photoshop programban, és ahhoz, hogy a „fotót” mintázatként tudjuk használni a programban, először mintázatként kell meghatároznunk. Ehhez menjünk a Szerkesztés/Mintázat meghatározása lehetőségre, majd tetszés szerint nevezzük el a mintázatot. Ez a kép mintázatként bekerül a meglévő mintázatok közé, ezt követően már mintázatként tudjuk használni, akár háttérként, akár adott objektum kitöltéseként.

Lássuk, hogy hogyan tudunk mintázattal kitölteni egy adott objektumot!

A mintázattal kitöltendő objektumhoz Rétegstílust kell adni, azon belül a Mintaátfedés lehetőséget kell választanunk, majd a megjelenő ablakban a mintázat mellett látható kis nyíllal lenyitjuk a mintázatok-gyűjteményt, és kiválaszthatjuk a mintázatot (itt már megtaláljuk a betöltött új mintázatot), melynek az egyéb tulajdonságait is megadhatjuk (pl. opacitás, minták mérete).

 

1

 

4

 

 


 

Mintázásra fel! : )

 

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.