Kell-e a webdesignernek programozni?

Gyakran felmerül ez a kérdés:

 

Vajon webdesignerként kell-e tudnom programozni?

Nos, a válasz ilyen is, olyan is lehet. Egyszerűen azt mondanám, ha van hozzá kedved és tetszik, akkor igen, lehet. De ha ki nem állhatod a programkódokat, akkor hagyd a fenébe és csináld azt, amiben jó vagy, ami bejön: dizájnolj.

Azonban azt, hogy mi áll Hozzád közel, csak akkor tudod meg, ha mindenbe belekóstolsz kicsit. Ha kipróbálod ezt is, azt is. A webdesign tanfolyamon a rengeteg kreatív lecke mellett többféle programnyelvbe betekintünk, megtanuljuk az alapokat. Vannak hallgatók, akik ezt ki nem állhatják. Bajosan, de megtanulják. És vannak hallgatók, akik beleszeretnek a kódokba és már akkor érzik a lelkük mélyén, hogy ez való nekik igazán. Mások vagyunk és mindenkinek más jön be.

 

Egy weboldalt elkészíteni összetett feladat. Mindig a kreatív résszel kezdünk. Szükség van egy jó arculatra (logó, színek), majd egy ütős webdesign-ra és grafikákra. Ez eddig a kreatív oldala a dolognak. Vannak webdesignerek, akik ebben erősek, eddig vállalják és erre specializálódnak.

Majd jön a “programozósabb” rész. A tartalomkezelő rendszer telepítése, módosítás a programkódokban és a megtervezett dizájn valóságossá tétele, azaz a weboldalra való alkalmazása, hogy az kész, használható, a neten futó honlap legyen.

 

Mi a webdesign tanfolyamon megtanuljuk ennek a folyamatnak minden munkafázisát. Képes leszel megtervezni egy webdesign- t, hogy az trendi és felhasználóbarát legyen. És ugyanígy képes leszel ebből valóban működő, kész weboldalt készíteni. A programkódokba is bele tudsz majd nyúlni. Arra törekszem, hogy átlásd a teljes weboldalkészítés folyamatot. Láss minden egyes munkaállomást, ami a kész honlaphoz vezet. És ha erre rálátásod lesz, akkor már tudni fogod, hogy Neked melyik való. Te vérbeli dizájner leszel, aki csak a kreatívval foglalkozik, mert abban profi? Vagy épp programozó, aki a kódokat bűvöli és hajmeresztő ötleteket valósít meg? De az is lehet, hogy egy önálló vállalkozó leszel, aki egymagában csinálja mindezt: komplett, működő és dizájnos weboldalakat készít az ügyfeleinek. : )

 

 


Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.