Könyvajánló nyárra II.

Folytatjuk könyvajánló sorozatunkat. A nyár második felére is szeretnénk ajánlani Nektek – ezúttal „színes-szagos”, de nem is igazán könyveket, hanem sokkal inkább albumokat, melyeket egyszerűen csak jó kézbe venni, lapozgatni, inspirálódni, kreatív ötletekkel töltődni – nyáron is.

      

1000 üdvözlőlap és meghívó – Kreatív levelezési formák minden alkalomra

Scolar Kiadó, 2010

    

1000-udvozlolap-es-meghivo

 

 

Ezzel a könyvvel valójában egy igen látványos albumot veszünk a kezünkbe, melyben nyomtatott üdvözlőlapokat, egyedi üdvözleteket, reklámanyagokat, értesítőket/közleményeket és meghívókat vehetünk alaposan szemügyre. Az igen különleges dizájnú könyv/album ugyan 2010-es kiadású, de ez nem jelenti azt, hogy ne állna helyt 2017-ben is. Igazán hasznos és inspiráló lehet, ha mi is hasonló munkákon dolgozunk, és nem a neten szörfölve, online galériákból szeretnénk ötleteket meríteni. : )

„A tömeges e-mailek és elektronikus meghívók korában egyre ritkábbak, és egyúttal egyre különlegesebbek is a kézbe vehető üdvözlőlapok. (…) Ahogyan a társadalom vizuális érzékenysége egyre nő, a designerek mindinkább törekednek arra, hogy alkotásaik kiemelkedjenek a többi közül, és megragadják a szemlélő figyelmét. Ehhez eszközök tárháza áll a rendelkezésükre, az eredeti ábrázolásmódtól kezdve az ötletes szövegezésen és a szokatlan anyagfelhasználáson át az egyedi nyomdatechnikákig. Megfigyeltük, hogy az utóbbi években jelentősen eltolódott a hangsúly a kézműves alapanyagok és a különleges nyomdatechnikák felé, és a tervezők mindezeket hatékonyan, harmonikus kapcsolatban ötvözik a profi grafikával és tipográfiával. (…) … a következő oldalakon egymás mellett mutatunk be tömegesen gyártott és korlátozott példányszámú, kézzel rajzolt és számítógépes grafikával készült, hagyományos vagy éppen igen szokatlan nyomdatechnikai megoldásokat felhasználó munkákat.”

   

  

Luke Herriott: Csomagolás és design 2

Stancolt kiadványok és csomagolástervek, 2010

Scolar Kiadó, 2010

  

csomagolas_design

  

 

„Ez a kötet a nagysikerű Csomagolás és design – stancolt kiadványok és csomagolástervek című könyv folytatása.

Minden projekt egy nagyszerű ötletből származik; az ötlet sikeréhez csupán a megfelelő szemléletmódra van szükség. Ez a könyv elismert nemzetközi tervezők keze alól kikerült munkák kivételes gyűjteményét mutatja be, az alkotók számos megbízó részére készítettek varázslatos csomagolásokat és papírból megmunkált alkotásokat. A bemutatott projektek mellett stancrajzok is szerepelnek, amelyeket szabadon fel lehet használni, át lehet alakítani, vagy egyszerűen csak ihletet meríthetünk belőlük.*

A könyvben látható különböző alapanyagokból készült alkotások számos kísérleti formát, stancot, alakzatot és hajtást vonultatnak fel; a gyűjtemény remélhetőleg nem csupán lázba hozza a tervezőket, hanem arra is ösztönzi őket, hogy kreativitásuk tovább szárnyaljon. A kötet az élet számos területéről kínál értékes forrásanyagot, többek között az étkezés, a termékcsomagolás, a reklámanyagok, a CD- és DVD-borítók, a könyvek, a kereskedelem és a céges arculati anyagok témaköreiben.

    

Egy megbízást sokféleképpen értelmezhetünk. Az itt látható alkotások és stancformák remélhetőleg arra inspirálják majd az olvasót, hogy el merjen rugaszkodni a szokványos elgondolásoktól, bátran kísérletezzen és kalandozzon el a kreativitás világában.

  • könyvek, brosúrák és katalógusok
  • üdvözlőlapok és meghívók
  • CD-k és DVD-k
  • papírtermékek és csomagolások
  • céges arculati anyagok és címkék

 

 

*A könyvben bemutatott stancminták használata kizárólag személyes célokra engedélyezett. A stancok kereskedelmi célokra történő felhasználása, illetve a termékeken található grafikai tervek másolása szigorúan tilos.

 

 


 

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.