A következő tanfolyam indul

2019. november 14.

Kreatív színes logók

A színeknek nagyon fontos szerepe van a kreatív munkákban, a webdesignban is. A színeknek egyfajta tudat alatti üzenetük is van, melyek befolyásolhatják a termék/brand által keltett benyomást.

Sok cég választ egyszínű, vagy maximum 1-2 színű logót, ami nem véletlen. Az ilyen egyszínű logók sokkal jobban mutatnak fekete-fehér változatban, ami adott esetben követelmény lehet a megrendelő részéről. Persze logó válogatja, hogy mi mutat jól így, fekete-fehérben, hiszen az nagyban függ az alaktól, struktúrától is.

Vannak azonban olyan cégek, akik kifejezetten a színes, több színben pompázó logókat keresik. Ha több színt használunk, nagyon fontos a színek megfelelő összhangja és harmóniája, ezért nagyon alaposan és megfontoltan kell a színeket összeválogatni. Ne felejtsük el: úgy tervezzünk, hogy ha színes logót használunk, akkor a weboldalon is annak színeit érdemes használni kiegészítő színekként. Ha az alap színek megvannak, akkor azok tónusait is összhangba kell hozni.

Most színes logókból gyűjtöttünk Nektek néhányat össze inspirálódásnak 🙂

gradientlogocolor3gradientlogocolor5gradientlogocolor6gradientlogocolor8gradientlogocolor9gradientlogocolor16gradientlogocolor30gradientlogocolor34gradientlogocolor42gradientlogocolor45gradientlogocolor47gradientlogocolor49gradientlogocolor28gradientlogocolor40

 

Hozzászólások