Gyakran Ismételt Kérdések

2020. szeptember 1-től Magyarországon már nem létezik a korábbi OKJ (azaz Országos Képzési Jegyzék). Megjegyeznénk, hogy korábban sem szerepelt az Országos Képzési Jegyzékben olyan szakma, hogy webdesigner. Ezért olyan, hogy OKJ webdesigner tanfolyam, nem létezett már korábban sem, és jelenleg sem. Ma Magyarországon felnőttképzés van, mely minden képző számára bejelentés- vagy engedélyköteles tevékenység. Cégünk, a CsakKreatívan Bt. a bejelentésnek eleget tett, képzésünk tehát hivatalos, a felnőttképzési nyilvántartási számunk: B/2023/000981

Hallgatóink számára kétnyelvű (magyar és angol) tanúsítványt állítunk ki a webdesign tanfolyam sikeres elvégzése után. A tanúsítvány kemény borítású és igazolja a webdesigner kompetenciák megszerzését. 

Nézd meg, hogy milyen lesz a tanúsítványod!

Cziráki Barbara vagyok, a WebdesignSuli alapító oktatója 2011 óta. Végzettségemet tekintve webdesigner és kiadványszerkesztő vagyok. Évtizedekig dolgoztam webdesigner vállalkozóként ügyfeleimnek, a tanítás mellett. A webdesign és marketing ismereteknek hála több saját vállalkozást indítottam már el szinte a nulláról és virágoztattam fel. Egyre gyakrabban látom, hogy ez hallgatóimnak is sikerül, ami egy remek visszajelzés számomra, hogy a webdesign tanfolyamunk segítségével mások is elérik céljukat. Engem hallhatsz az oktató videókban és évtizedes tapasztalatomra építve én állítom össze a webdesign tanfolyam tananyagát. Oktatókollégáim, Bianka és Alexa közreműködnek a mindennapi segítségnyújtásban a hallgatók számára. 

Ismerj meg minket!

Több ezer eddigi hallgatónk az élő bizonyítéka annak, hogy a webdesign otthonról, a saját számítógéped mellől is megtanulható

Az eOktatóteremben akkor és annyit kérdezhetsz, amennyit csak szeretnél. Munkaidőben folyamatosan állunk rendelkezésedre emailben történő segítségnyújtással is.

Lényeges tehát, hogy a Profi Otthoni Webdesigner Tanfolyamon sosem leszel magadra hagyva a problémáiddal, mindig „kéznél leszünk”, hogy kérdezz és informálódj.

A hatékony tanuláshoz az eOktatóterem éjjel-nappal a rendelkezésedre áll, amikor van egy kis időd, onnan folytathatod a tanulást, ahol előzőleg abbahagytad. Az oktató videókon érthetően és logikusan felépítve mutatom és mondom is a tennivalókat, így könnyedén utánam csinálhatod. Ha valami mégsem menne elsőre, bármikor „visszapörgetheted” a videót az aktuális részhez.

A tankönyvünkben lépésről lépésre követheted az egész tanfolyam tematikáját, kiegészítő információkat és sok-sok tippet és trükköt olvashatsz az oktató videókon látottakhoz az e-oktatóteremben is.

Nem, nem kell sosem meghatározott időpontban a gép előtt ülnöd. A haladási tempó teljesen egyéni: sorra veszed a leckéket és a feladatokat, így önálló tempóban haladsz a tananyagban. A lényeg, hogy 6 hónapon belül minden feladatot elkészíts és leadd a vizsgamunkádat. Ez a 6 hónap időtartam úgy van kalkulálva, hogy munka/család/egyéb iskola mellett – akár csak hétvégén tanulva –  is kényelmesen kivitelezhető legyen. Nyilván minél többet tudsz foglalkozni a tananyaggal, annál gyorsabban végezhetsz a Profi Otthoni Webdesign Tanfolyamon.

Nem, nem kell személyesen megjelenned sehol. Online tanfolyamon veszel részt, mind a tanulás, mind a gyakorló feladatok elvégzése otthon, a saját gépeden, a saját időbeosztásodban történik. A tanfolyamot „megpecsételő” vizsgamunkát is kényelmesen, otthon kell elkészítened a tanultak felhasználásával.

Nem, nálunk nem kell várnod a heti X alkalommal érkező leckékre, hiszen a WebdesignSuliban a haladási tempó teljesen egyéni. Már a tanfolyam kezdetén kézhez kapod a teljes tananyagot, és olyan tempóban dolgozod fel, ahogyan időd engedi. 

A tanfolyam során alapvetően ingyenes, legálisan letölthető programokkal dolgozunk, a tanfolyam során használt két grafikai program (Photoshop, Illustrator) pedig előfizetéses verzióban bérelhető az Adobe Creative Cloud, azaz az Adobe alkalmazásgyűjteményéből. A programokat akár már előzetesen is beszerezheted, de a tananyagban aktuálisan is bemutatásra kerülnek. 

Tekintsd meg a tanfolyam során használt programok listáját!

Alapvetően egy számítógépre/laptopra és internetkapcsolatra lesz szükséged, más eszközre nincs szükség a tanfolyamon.

A gép ajánlott paramétereit előzetesen is bemutatjuk, továbbá a tananyagban is kitérünk rá.

Tekintsd meg a tanfolyamhoz javasolt gép paramétereit!

Az első Profi Otthoni Webdesign Tanfolyam 2011. június 15-én indult. Azóta 4.000+ résztvevője van a tanfolyamnak. Hogy mit mondanok a webdesigner hallgatók a WebdesignSuliról?

Olvasd el, hogy mit mondanak mások!

A webdesigner szakma meglátásunk szerint egyike a manapság legkeresettebb szakmáknak. Gondolj csak bele…

• Hány vállalkozás, cég, intézmény van, akiknek még nincs honlapjuk? Magyarországon egymillió+ vállalkozás létezik, és ehhez mindössze néhány százezer céges weboldal. Óriási piac, ahol mindig van munkalehetőség.

• És hány meg hány cég van, akiknek elavult, felújításra szorul a weboldaluk? Egy weboldalt átlagosan 2-3 évente meg kell újítani, fel kell frissíteni – nemcsak a dizájn trendek, hanem már csak a technika fejlődése miatt is.

• De tovább megyek: Hány és hány új ötlet van születőben, melyekhez újabb és újabb weboldalakra lesz szükség?

• Hány cég van, akik nem egy, hanem több weboldalt is csináltatnak a különböző projektjeiknek? És így tovább…

Kétségtelen, hogy a webdesigner szakma rendkívül keresett és igény van a jó szakemberekre. Mi is hetente kapunk újabb és újabb megkereséseket, melyeket komolyságuktól függően hallgatóinknak továbbítunk vagy kiírunk gyakorlati munkára – szintén hallgatóink fejlődéséért.

Kételkedsz benne, hogy miként fogsz boldogulni?
Olvass el valós sztorikat végzett hallgatóinkról, hogy ők miként jutnak munkához, hogyan kezdtek vállalkozásba, stb…

Összegyűjtöttünk pár remek példát, tekintsd meg őket!

A lehető legszélesebb skálán mozognak a webdesignerek munkadíjai. Általánosságban elmondható, hogy alkalmazottként 250-400ezer Ft/hó fizetést lehet kapni teljes munkaidőben. Egy webdesigner vállalkozó azonban ennek a többszörösét is megkeresi, jellemzően egyetlen projekt díja mozog egy havi fizetés árán. A vállalkozók jellemzően projektalapon dolgoznak, ami azt jelenti, hogy egy adott weboldalt egy fix munkadíjért készítenek el.

A weboldalkészítés díja nagyon eltérő.

A szárnyukat próbálgató kezdők akár már 30-40ezer Ft-ért is készítenek weboldalt első megrendelőik számára, de az igazán profik ennek a többszörösét kérik. Természetesen ezek nagy általánosságban vett kalkulációk, ettől akár pozitív, akár negatív irányba is lehet, és van is eltérés.

A webdesign tanfolyamon mi a webdesign vállalkozásra fókuszálunk. Egy önállóan vezetett, sikeres webdesign vállalkozásra képezzük hallgatóinkat, ami a kis- és közepes vállalkozások igényeit igyekszik kielégíteni és az első perctől nyereségesen működik.