2020 színe – klasszikus kék

Az 1950-es években alapított színdiktátor, a Pantone 2020-ra is meghatározta az év színét, mely az időtlen, egyszerűségében is elegáns klasszikus kék.

                  

          

           

A Pantone így “vall” a klasszikus kékről:

 

Az alkonyatkori éghez hasonló Classic Blue visszaadja azt a bizalmat, hitet, állandóságot és védelmet, amelyre mindannyiunknak szüksége van ahhoz, hogy erős alapokra építkezhessünk az új évtizedben.

Ennek van a legmélyebb hatása a lelkünkre. Ha a nemzetközi visszajelzéseket nézzük, az emberek a világ minden tájáról ugyanúgy reagálnak erre a színre. Ez a szürkés sötétkék azt jelzi, hogy lemegy a nap és itt az ideje visszavonulni, csendességre int. Ez az egyik legfőbb oka annak, hogy az emberek kötődnek ehhez a színhez: a stabilitás és a folytonosság érzetét adja. Minden nap 24 órából áll. Tudjuk, hogy reggel világosabb lesz és este pedig sötétebb. Szóval az éjszakára való felkészülés jelenik meg ebben az árnyalatban.

                

             

 

Míg 2019 színe a Living Coral “élénkítő és életigenlő” volt, addig a 2020-as kék “a béke és a nyugalom érzetét kelti, menedéket kínálva az emberi szellemnek”.

Színelméletből már ismerhetjük, hogy a színek jelentésekkel bírnak, üzeneteket hordoznak. A kék szín a tudás, a kommunikáció, a megbízhatóság, továbbá a nyugalom színe.

            

             

A KLASSZIKUS KÉK HÍVÓSZAVAI

időtlen

megbízhatóság, stabilitás

béke, nyugalom

lelki nyugalom, befelé fordulás, menedék, önellenőrzés

tisztaság

gondolkodás, gondolatok megszületésének elősegítése,  tudás, koncentráció (a rohamtempóban fejlődő technológiával szembeni védelem)

            

                

HASZNOSSÁG

                   

            

              

KLASSZIKUS KÉK SZÍNPALETTÁK

A kék árnyalat igazán sokoldalú, remekül kombinálható egyéb színekkel, szemrevaló színkombinációk, színpaletták születnek, melyek eltérő hangulatot közvetítenek.

                       

              

                 

                  

            

              

INSPIRÁCIÓK

A divatvilágban, a szépségiparban, az építészetben, a lakberendezésben, és nem mellesleg a design világában, arculatokban egyaránt visszaköszön az év színe.

              

              

            

           

              

            

                 

             

             

             

           

 


          

Hogy tetszik az év színe, a klasszikus kék? : )
Melyik munkádban fogod először alkalmazni?  : )

      

          

Illusztrációk forrása: Pantone, Designseeds, Pinterest

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A felhasználói élmény fokozásra ún. cookie-kat használunk. Reméljük, nem gond számodra, ha mégis, kattints a további infó gombra.
OK, üzenet bezárása