A fehér szín mint Jolly Joker szín a webdesignban

Amikor elkezdünk egy weboldalon dolgozni, az egyik első dolgunk, hogy az arculatnak, logónak, stílusnak megfelelően összeválogatjuk a használni kívánt színeket, textúrákat, mintázatokat. Azonban nem kell feltétlenül rengeteg színt használni, sokszor a kevesebb több, és ne feledkezzünk meg a fehérről, mint Jolly Joker-ről. A fehér alapon a színes webdesign is jobban érvényesül.

 

Sőt! A fehér minden bizonnyal az egyik legelegánsabb szín, és ha megfelelően használják a  webdesignban, igazán szép hatást érhetünk el. A megfelelő mennyiségű fehér letisztultságot és eleganciát kölcsönöz a designnak. Egyszerűvé és a szemünknek kellemessé teszi a látványt, miközben segíti a látogatót, hogy könnyebben eligazodjon. A fehér alapszín megfelelő arányú használatának köszönhetően szellős lesz a végeredmény és segíti a látogatót a lényegre fókuszálni.

 

 

Többféleképpen használhatjuk a fehér színt a designban

• Lehet teljes egészében fehér a hátterünk és csak a szöveges és képi tartalom az, ami plusz színt hoz. Ebben az esetben egy nagyon minimalista és letisztult designt kapunk.

 

white01

 

white03

 

 

• A fehéret remekül használhatjuk kiegészítő színként is, ilyenkor egy, vagy két szín mellett jelenik meg a fehér, akár nagyobb felületeken is, így teremtve egyensúlyt.

 

white10

 

white08

 

 

• A fehér, vagyis üres területek használata arra nyújt megoldást, hogy megtörjük a tartalmat az oldalon, ezáltal lazíthatjuk az oldal szerkezetét, ezáltal szellőssé, átláthatóbbá és olvasóbaráttá téve azt. A fehér alapszín/háttérszín segít a lényegi tartalomra fókuszálni.

 

white04

 

white05

 

 

Mint láthatjuk, a fehér ad valami pluszt a webdesign-nak, valamit, amitől az egész sokkal klasszabb lesz, mint ha bármilyen más színt használtunk volna helyette. Ezért is javaslom gyakran a webdesign tanfolyam hallgatóinak és minden kezdőnek, hogy nem kell feltétlenül színes háttereket erőltetni. Legyen fehér és azzal biztosan nem fogsz mellényúlni. Aztán ha megjön majd a rutin, a tapasztalat, amikor már tudatosan színezed a hátteret, az objektumokat, akkor jöhetnek a színesebbnél színesebb design- ok. Addig viszont használd a fehéret, mint igazi jolly-jokert! : )

 

 


 

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.