Szépia Photoshop műveletek

A Photoshop egyik leghasznosabb eszközei az action-ök (akciók), vagy műveletek, melyek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a gyakran használt műveleteinket, műveletsorozatainkat automatizáljuk. A műveleteket rögzíthetjük és a későbbiek során bármikor használhatjuk őket más-más képen, objektumon.

 

Mit is jelent ez?

Tegyük fel, hogy valamilyen munkánkhoz gyakran kell egy bizonyos, azonos kinézetű effektet használnunk egy képre (például szépia effekt, azonos textúra, ceruzarajz effekt, szövegeknél azonos árnyék effektek, vagy akár több effekt együttes használata). Mit teszünk általában ilyenkor? Minden alkalommal elvégezzük ugyanazokat a műveleteket? NEM!

 

A Photoshop alapból tartalmaz néhány akciót, de a netről is számtalan helyről tölthetünk le ilyeneket. A legtöbbjük általában valamilyen fotóeffekt, de találhatunk például akcióra épített mock-up-ot is.

Most néhány szépia jellegű fotóeffekt action-t gyűjtöttünk Nektek csokorba. (Katt a képekre, ahol az adott PS action-t le tudod tölteni.)

 

Klasszikus szépia akció:

 

vintage_photoshop_actions_7

 

 

Drámaian klasszikus szépia akció:

 

Photoshop Action Sepia

 

 

Több tónusú szépia akció:

A szépia effekt azonban nem csak barnás árnyalatú lehet, erre példa az alábbi szépia akció csomag, amivel több különböző árnyalatú képet is  készíthetünk.

 

Sepia_toning___Action_package_by_paranoidstock

 

 

Fekete-fehér szépia akció:

Kicsit kakukktojás ez az effekt, mert klasszikusan a barnás tónus jellemzi a szépia effekteket, de mint a fenti példa is mutatja, a fekete-fehér is lehet szépia jellegű.

 

Black_white_sepia_PS_action_by_rosalindharrison

 

 


 

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.