Bemutatjuk: Kreanod pályázatokon indult hallgatóink és munkáik – I.

Hallgatóink gyakran vesznek részt külsős pályázatokon is, többek között az igen népszerű Kreanod által meghirdetett kreatív pályázatokon. Néhány „pályázós” hallgatónkat és pályázati munkáikat mutatjuk be bejegyzésünkben.

  

A webdesign tanfolyam során jó néhány gyakorló feladatot végezhetnek el hallgatóink, két nagyobb falatú modulzáró feladat is vár rájuk, és ha mindez nem lenne elég számukra, akkor általunk kiírt pályázatokon és kreatív feladatokban is kipróbálhatják magukat, továbbá számos külsős pályázaton is megmérettethetik magukat, melyeket általában ők maguk kutatnak fel. Ezek a pályázatok, gyakorlati munkák remek lehetőséget biztosítanak hallgatóink számára, hiszen igazi megrendelőknek dolgozhatnak, igazi elvárásoknak kell megfelelniük, a gyakorlatban is kipróbálhatják magukat, élesben vethetik be a webdesign tanfolyam során tanultakat. Ha esetleg nem nyerik meg a pályázatokat, akkor sincs vesztenivalójuk, hiszen mindenki gazdagabb lehet egy élménnyel, tapasztalatokkal, és ha tisztességesen kidolgozták a beadott pályamunkát, akkor egy komoly referenciával is, amely valódi megrendeléseket is hozhat.

   

Több külföldi és magyar weboldal is létrejött már azzal a céllal, hogy kreatív szakembereknek, grafikusoknak, webdesignereknek pályázatokat írjanak ki. Ezek rendszerint fizetős pályázatok, méghozzá sokszor nem is kis pénzért lehet ringbe szállni. Úgy működik egy-egy ilyen pályázati kiírás, hogy van a megrendelő, akinek szüksége van X munkára. Ezért cserébe Y összeget kínál. Ezt kiírják pályázatra, és a legjobb (megrendelő által kiválasztott, legjobbnak ítélt) munkával pályázó kreatív nyeri meg a pályázatot, zsebeli be a díjat, a megrendelő pedig kézhez kapja a „megrendelt terméket”. Ilyen oldal például a Kreanod,  a 2013-ben elindult magyar crowdsourcing (közösségi alkotás, tömegek munkáját összpontosítja egy cél érdekében) startup (innovatív induló cég), design pályázatokat futtató, hazai kreatívokat tömörítő portál.

Az oldal lényege, hogy a megbízók reklám és design kategóriákban pályázatokat indíthatnak, amiknek ők szabják meg a díjazását és a határidejét is. Ha a kreatívok érdeklődését is felkelti a feladat, akkor beküldik a saját megoldásaikat, és a pályázat kiírójának útmutatásait figyelembe véve tökéletesítik azt. A folyamat végén a győztes megkapja a felajánlott pénzt, a megbízó pedig az elkészült munka felhasználási jogait. Az oldalon nem csak a pályázatoknak lesz nagy szerepe. A portfólióépítésnek és az alkotók toplistájának is kiemelt jelentőséget szánnak, ezek segítségével ugyanis a megbízók könnyen megtalálhatják a számukra megfelelő kreatívot, akikről hiteles értékeléseket és eredményeket találnak majd a profiljukban. Ideális esetben hosszú távú együttműködések indulhatnak el. (Forrás: Kreanod)

 

A kreatívok többféle kategóriában sokfélét alkothatnak. : ) A mi hallgatóink nemrégiben logótervező, szórólaptervező és pólódesign-tervező pályázatokon vettek részt.

      

Tóthné Orosi Réka az igazán színes és kreatív Lollipop nyomdának tervezett új logót (a cég komolyabb, elegánsabb, letisztultabb logót szeretett volna a régi játékos helyett): 9-es értékelést kapott a munkájára.

     

lollipop_logo_3

  lollipop_logo_2

  

   

Réka így számolt be a jó hírről:

        

Életem első pályázatán vagyok túl és csak azoknak akarok segíteni, akik hasonlóan nem nagy rajzolók, mint én. Mert örömmel közölhetem bekerültem a legjobbak közé, még ha nem is az én logómat választották végül.

 

A pályázat kiírása: http://kreanod.hu/palyazatok/lollipop-nyomda-es-reklamugynokseg-uj-logoja

 

Réka igazán szorgalmas és ügyes, a tavasszal kiírt kreatív feladatunkra is remek montázst nyújtott be, mely az év színében, a greenery színvilágában készült.

 

 


 

Horváth Eszter már végzett hallgatónk, 2017-ben vette át kétnyelvű webdesigner tanúsítványát. Eszter mindvégig nagyon szorgalmas volt, a tanfolyami feladatok mellett egyéb munkákat is elvállalt, így a tanultakat rögtön élesben is ki tudta próbálni. Vizsgamunkaként induló webdesigner vállalkozásának készített weboldalt, az elmúlt hónapokban pedig két logótervező pályázaton is részt vett.

      

rajz-shop-szogletes-szines

     

rajz-shop-logo

 

 

A Rajz Shop rajzeszközöket forgalmazó webshop számára készített logótervem. Én ezt erősebbnek éreztem, mint a másikat, amit beküldtem, de az több pontot kapott. : )

       

A pályázat kiírása: http://kreanod.hu/palyazatok/rajzshophu-logo-tervezes

camping-haller-logo

   

A Haller Camping egy fővárosi camping, ami azt kívánta hangsúlyozni, hogy a belvárosban működik, közel a fő látványosságokhoz. Elvárás volt, hogy színvilágban, betűtípusban, formában illeszkedjen a meglévő honlapjukhoz. Jófej megrendelők voltak, ők adtak írásbeli visszajelzést a munkámról, ennek megfelelően tudtam a terveken módosítani. (Végül egy sünis logó nyert, ami egyébként cuki volt (…) Amúgy a sünis logó 8 ponttal nyert, szóval nem mindig van 10-es… : ))

      

A pályázat kiírása: http://kreanod.hu/palyazatok/budapesti-kemping-reszere-logo-keszitese

 

     


   

Joó Tímea végzett hallgatónk, aki a tanfolyam elvégzése utá a szabadúszó karriert választotta, induló vállalkozását egyengeti, miközben pályázatokon is sikeresen szerepel. Bevallása szerint a tanfolyamnak köszönhetően fedezte fel a Kreanod oldalát: már 3 pályázatra is benyújtotta saját munkáit, és ebből kettőre nagyon jó értékelést kapott.

      

Free_t-shirt_mockup

      

A4 Presentation Mockup PSD

   

    

 

A póló designra erős közepest (6) kaptam, de azt nem is éreztem annyira igazinak. A másik kettőre 8-9-et : )

 

A pályázatok kiírásai:

http://kreanod.hu/palyazatok/szuperhos-kivitelezotetofedo

http://kreanod.hu/palyazatok/jba-szorolap-keszitese

http://kreanod.hu/palyazatok/mezogazdasagi-gepkereskedo-kft-arculatvaltas

     

    


       
Hallgatóinknak ezúton is szívből gratulálunk! És csak biztatni tudjuk őket és persze a többieket is, hogy bátran vegyenek részt további pályázatokon is! És hogy miért érdemes: a bejegyzés elején részletesen kifejtettük. : )

       

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.