Tavaszi kreatív feladat hallgatóinknak

A márciusi tanfolyamot kezdő hallgatóinkat kreatív feladat megoldására invitáltuk legújabb online felületünkön, a SmartWall-on. Itt a tavasz, így szinte adott volt, hogy az év színe, a greenery színvilágában alkossanak mutatós montázsokat.

  

A „gólyák” számára a feladatot március utolsó napjaiban írtuk ki, és április 10-ig vártuk alkotásaikat. Montázskészítő feladat a webdesign tanfolyam teljesen megújult tananyagában is szerepel, hiszen remek alapot ad például az arculattervezés során egy arculati paletta, egy arculati moodboard elkészítéséhez. Azonban sokak számára még új volt a montázskészítés, hiszen még csak néhány hete kezdték meg a tanfolyamot, így nem is biztos, hogy elértek eddig a gyakorló feladatig. Éppen ezért segítettünk nekik: inspirációként, ihletadóként korábbi hallgatóink montázsait mutattuk be nekik, melyek még a marsala (2015 színe – itt írtunk róla) színvilágában készültek. A különbség tehát csak a színvilág és az egyedi megoldások. : )

      

A feladatot a webes applikációként is elérhető SmartWall-unkon, azaz az OkosFalunkon hirdettük meg. Ezen a „falon” egy egymást segítő, támogató közösséget szeretnénk építeni, ahol a hallgatók akár az oktatóknak, akár egymásnak feltehetnek kérdéseket, segítséget, tanácsot kérhetnek, egymással is megvitathatnak egy-egy témát, közösen találhatnak egy-egy problémára megoldást, de akár egy aktuális pályázatra vagy éppen szakmai újdonságokra is felhívhatják hallgatótársaik figyelmét, továbbá megoszthatják egymással a munkáikat és a tapasztalataikat. Egyre több hallgatónk ismerkedik az új felülettel, veszi birtokba a falat. És bizony a SmartWall az első „feladatmegoldós tesztünkön” is átment, a hallgatóink értesültek a feladatkiírásról, majd közülük többen is „benyújtották” a falon keresztül a montázsaikat.

      

A greenery friss, üde zöldet takar, 2017 színét egyrészt korábbi blogbejegyzésünkben, másrészt új hallgatóinknak is bemutattuk. A versenyzők is remekül ráhangolódtak erre a színvilágra, és jobbnál jobb montázsokat alkottak. Csak gratulálni tudunk nekik, hiszen a tanfolyam elkezdése után 2-3 héttel már ilyen munkák kerültek ki a kezükből. És többségük bizony még  csak És hidd el kedves Olvasó, lehet, hogy első blikkre pofonegyszerű feladatnak tűnik, de a gyakorlatban mégsem olyan könnyű ütős, profi montázst készíteni.

   

Zsűrinknek nem volt könnyű kiválasztania a „number one” montázst, hiszen remek munkák érkeztek hallgatóinktól. Hosszas mérlegelés után végül úgy döntöttünk, hogy 3 győztest is hirdetünk, természetesen nem állítva őket dobogós helyekre.

 

  

A nyertes montázsok és készítőik:

 

virág_viktória_0410
Virág Viktória

 

krusper_szilvi_0406
Krusper Szilvia

     

nyulász_balázs_0329
Nyulász Balázs

   

 

A további montázsokat nem értékelési, hanem névsorba rendezve mutatjuk be.

 

dr_végh_abigél_0405
Dr Végh Abigél

     

farkas_máténé_aliz_0330
Farkas Máténé Aliz

      

kiss_mária_0410
Kiss Mária

   

molnár_anna_0410
Molnár Anna

    

németh_adrienn_0404
Németh Adrienn

  

pfaff_zsanett_0330
Pfaff Zsanett

   

tóthné_orosi_réka_0330
Tóthné Orosi Réka

 

 

A nyerteseket a Scolar Kiadó gondozásában megjelent design szakmai könyvvel lepjük meg. : )

Meglepetés volt, de most már felfedhetjük: Alice Twemlow: Mire jó a grafikai tervezés? – A Design kézikönyve című könyv egy-egy példányát kapták meg nyertes hallgatóink. Forgassák és fogadják szeretettel! : )

 

 


 

Újabb izgalmas feladatokkal készülünk hallgatóinknak a SmartWall-on. Bízunk benne, hogy további remek hallgatói munkákkal találkozhatunk! : )

 

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A felhasználói élmény fokozásra ún. cookie-kat használunk. Reméljük, nem gond számodra, ha mégis, kattints a további infó gombra.
OK, üzenet bezárása