Bemutatjuk: Kreanod pályázatokon indult hallgatóink és munkáik – II.

Hallgatóink folyamatosan vesznek részt külsős pályázatokon is, többek között az igen népszerű Kreanod által meghirdetett kreatív pályázatokon. Most már második ízben mutatjuk be néhány „pályázós” hallgatónkat és pályázati munkáikat.

Korábbi bejegyzésünkben már részletesen írtunk arról, hogy hallgatóink általunk kiírt pályázatokon és kreatív feladatokban is kipróbálhatják magukat, de ha ez nem lenne elég számukra, akkor külsős pályázaton, köztük a Kreanod által meghirdetett kreatív pályázatokon is megmérettethetik magukat. Annak pedig nagyon örülünk, ha a részvételről (és ez a legfontosabb!) és az eredményekről nekünk is beszámolnak, hallgatótársaik számára pedig követendő példaként járnak elő, munkáikkal és a hozzájuk kapcsolódó leírásokkal akár tanulásukat, gyakorlásaikat is segíthetik.

      

Bejegyzésünkben 3 hallgatónk Kreanod-os logó- és kisarculattervező pályázatra készített munkáját mutatjuk be.

Nyulász Balázs egy szempilladúsítással- és hosszabbítással foglalkozó kozmetikus, szempilla stylist számára tervezett logót, továbbá névjegyet, ajándékkártyát és levélpapírt. Ugyan csajos a téma, de ez ne tartsa vissza az úriembereket sem – Balázzsal együtt ezen a pályázaton is jó néhány férfitárs mérettette meg magát. : )

    

02_evessense_logo_0

17_evessence_mockup_1

   

       

 A design tervezése során elsődleges célom az egyszerűség és elegancia volt, melyhez egy olyan logót képzeltem el, mely hatásosan kifejezi a vállalkozás egyik fő tevékenységét, a szempillahosszabbítást. Így jött az ötlet, hogy az evessence “v” betűjét szempillaként meghosszabbítva tükrözzem ezt. Ezzel a megoldással a vállalkozás nevében az “essence” szó is jól kivehetően elkülönül.

Színvilágban elsősorban aranysárga és hozzá passzoló barna (utalva a szempillára) színekben gondolkodtam, a mellékelt terveket is ezen színek kombinációival próbálgattam.

A kisarculatban visszatérő elemként a pont és pontozást használtam, mely egyszerű, de ugyanakkor hatásosan különíti el vagy emeli ki a különböző szövegrészeket, design elemeket.

          

A pályázat kiírása: http://kreanod.hu/palyazatok/evessence-logo-es-kisarculat-tervezes

  

      


  

Deli Beatrix – Tóthné Orosi Réka hallgatótársához hasonlóan – szintén részt vett azon a pályázaton, melynek során az igazán színes és kreatív Lollipop nyomdának kellett új logót tervezni.

 

Lollipop mockup v3

      

Lollipop mockup_v4

 

   

A logó tervezésekor a modern, letisztult formák, illetve a megbízhatóságot jelentő színeket alkalmaztam, elrugaszkodva a Lollipop eddigi szín- és formavilágától. 

   

A pályázat kiírása: http://kreanod.hu/palyazatok/lollipop-nyomda-es-reklamugynokseg-uj-logoja

 

   

Beatrix egy újonnan induló, fiatalos-lendületes, magas minőségű termékeket árusító, kiváló kiszolgálással bíró kávézó-pékség számára is tervezett logót.

     

cortado 2

         

Cortado mockup

    

     

A logó tervezésekor a kávéhoz, valamint a már kialakított üzlethez kapcsolódó színeket használtam. A koncepcióban a kávéscsésze a kávézó, a croissant pedig a reggelit, illetve a pékséget jelképezi. Modern logó készült, amely egyszerűsége miatt jól alkalmazható a kávézó minden használati eszközén, illetve a kiszolgáló személyzet ruháján is. 

  

A pályázat kiírása: http://kreanod.hu/palyazatok/fiatalos-logo-tervezese-kavezo-peksegnek

         

    


   

Pánczél Gabriella az általunk kiírt kreatív feladatokat is mindig szorgalmasan elvégzi, és kisgyermekei mellett még Kreanod pályázatokat is „bevállal”, számára nagyon fontosak ez a plusz gyakorlási lehetőségek. : )

  

Az egyik pályázat során egy nagyon izgalmas témában kellett logót terveznie:

A klímakutatós pályázathoz gyorsan jött az ötlet. A leveleket szerettem volna megjeleníteni benne, mivel a cég fő hangsúlyt a környezetvédelemre helyezte. Minimál logóban gondolkodtam, ami jól mutat a már kész berendezéseken is. Itt nem történt egyeztetés a megrendelővel, kaptam rá egy 9-es értékelést, majd viszonylag egy gyors eredményhirdetés következett. Itt is sok jó ötlet született. Sokan hasonlóan minimál stílusban tervezték, így nem lőttem én sem mellé : )

        

01_logo_mockup_-_by_punedesign

  autos_mockup

   

   

A pályázat kiírása: http://kreanod.hu/palyazatok/minden-sikertortenet-egy-otlettel-kezdodik-klima-beszereles

     

Gabi egy olyan szervezet számára is tervezett logót, melynek célja, hogy hazánkban egyedüli módon hozzon létre és működtessen egy olyan sport programot, amely a gyerekek és szülők rendszeres közös testedzését népszerűsíti.

          

biciklis2_mockup_vagott

    

polo_tervezetek

 

A Kapocs logóval nagyon sokat foglalkoztam. Úgy éreztem kezd tetszeni  a megrendelőnek. Az ötlet hamar jött: játékos egyszerű figurákat szerettem volna, mivel azt kérték, hogy mind  a felnőttek, mind a gyerekek körében legyen népszerű a logó. Ezért valamiféle játékosságot mindenképp szerettem volna belevinni. Az első koncepción még az apafigura vállán álltak, feküdtek a gyerekek és az anyafigura. A megrendelőnek tetszett, de kérte, hogy valamiféle módon a sportra is utaljon. Főként a biciklit helyezték előtérbe. Nem nagyon tudtam az egész figura családot egy biciklire ültetni : ) nagyon nem nézett ki jól, ezért találtam ki  a jelenlegi változatot. Gondoltam ez elég játékos, a sportra is utal. Színeiben a piros-fehér-zöldhöz ragaszkodott a megrendelő. Ezeknek kerestem meg egy mai modernebb árnyalatát.

Végül nem nyertem. Szerintem egy sokkal komolyabb logó nyert. Amin nem látszik a játékos megjelenés, érzés. Viszont profi munka, gratulálok a készítőjének. 

A munkát élveztem, első logópályázatomhoz képest annyira nem érzem rossz eredménynek, mert a shortlistra is rákerültem vagyis a befutók között ott voltam.

   

      


     
Hallgatóinknak ezúton is gratulálunk! És csak biztatni tudjuk őket és persze a többieket is, hogy bátran vegyenek részt további pályázatokon!

   

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.