A következő tanfolyam indul

2019. december 12.

Hasznos eszközök webdesignereknek

A minap egy végzős hallgatóm mondta nekem: “Barbi, nekem az az érzésem, hogy Te minden klassz weboldalt ismersz.” 🙂 No, ha mindet nem is, de ismerek néhány olyan webes alkalmazást és online eszközt, ami megkönnyíti a kezdő és gyakorló webdesignerek dolgát. Ezek közül mutatnék most be hármat.

 

Freshbooks

http://www.freshbooks.com/ címen tudod elérni az online számlázó ingyenes szolgáltatásait. Bár a magyar hatóságok nem fogadják el hivatalosnak a Freshbooks- on kiállított számlát, egy másik nagyon hasznos funkciója van a programnak: zseniális árajánlatokat tudsz vele készíteni, nagyon egyszerűen. Ez a szolgáltatás csak 30 napig díjmentes, utána fizetősen lehet csak elérni, de mindenképpen érdemes kipróbálnod. Igényes megjelenésű, jól összeállított árajánlatot tudsz készíteni és küldeni leendő ügyfelednek, de akár pdf- ben is letöltheted, nyomtathatod.

 

Evernote

Online határidőnapló, sőt még több annál. A http://www.evernote.com/ címen tudod elérni a szintén ingyenes alkalmazást. Segítségével menthetsz a programba emaileket, webhelyeket, eseményeket, stb… Bárhol hozzáférhetsz webes alapon, külön alkalmazások az okos telefonokra. Kompakt kis határidőnapló és jegyzetfüzet, hogy valóban mindenre emlékezz.

 

 

Prezi

Talán nem is gondolnánk, de a http://prezi.com/ magyar találmány és tudtommal máig közreműködnek a cégben a magyar alapítók. Persze az országhatárokat már régen kinőtte a program, a világ legismertebb és leghasználtabb online prezentáció készítő eszköze címre tör 🙂 Óriási prezentációkat készíthetünk az alkalmazás segítségével, a lehetőségeknek tényleg a csak a fantáziánk szab határt. Vége a Powerpoint- ban gyártott prezentációk korának, ha igazán szemléletesen akarsz megjeleníteni egy vázlatot, akkor a Prezit válaszd. Jól jöhet ügyféltalálkozókra, egy nagyobb projekt lépéseit is bemutathatod rajta keresztül, de akár a céges meetingeken is villanthatsz egy ilyen klassz prezentációval.

 

 

Hozzászólások