Legjobb videóletöltő oldalak – Használtad már őket?

Csokorba szedtük azokat a szuper videóletöltő oldalakat, melyek nem árt, ha „kéznél vannak” arra az esetre, ha mozgóképeket helyeznél el a weboldaladon.

Korábbi bejegyzésünkben alaposan körbejártuk, hogy hogyan érdemes videókat elhelyezni a weboldalon, most azonban azokat az oldalakat, lelőhelyeket is bemutatjuk, ahonnan beszerezhetjük a legjobb kisfilmeket.

Az elmúlt években egyre több videóval, rövidfilmmel találkozhatunk a webes platformokon, igazán népszerű „trend” lett a kisfilmek használata. Napjainkban a fogyasztók nagy része leginkább a videós tartalmakat részesíti előnyben a közösségi média felületeken és a honlapokon egyaránt. Éppen ezért is fontos, hogy megfelelő minőségű, valamint a témához illő mozgóképeket helyezzünk el a weboldalon.

Abban az esetben, ha nem mi magunk készítjük el/készíttetjük el a kisfilmeket a honlapunkra, akár stock videókkal, vagyis előre elkészített videókkal is dolgozhatunk.

Bár a stock videók igazán szemrevalók lehetnek, „könnyebben” hasznosíthatók azáltal, hogy már „készen” kapjuk őket, azonban abban az esetben, ha személyesebb felvételeket helyeznénk el a honlapunkon (pl. rövid bemutatkozás, szolgáltatásaink, termékeink bemutatása stb.), mindenképpen érdemes saját, egyedi videót készítenünk/készíttetnünk.

Nézzük is, hogy honnan szerezhetjük be a legjobb videókat! : )

# Coverr

Teljesen ingyenes, vízjelmentes videók közül válogathatunk, melyeket különféle témák szerint, kategóriákba (pl. természet, emberek, szerelem, fitness, étel, ital utazás stb.) rendezve találunk meg.

# Dareful

Kismillió felvételt szerezhetünk be ingyenesen, melyekre különböző kategóriákban (pl. légi videók, természet, város, nyár, erdő stb.) szűrhetünk az oldalon.

# Free Nature Stock

Előnye, hogy a videó megnyitása nélkül láthatjuk annak hosszúságát, valamint minőségét a jobb alsó sarokban. Az oldal nevéből adódóan leginkább természethez kapcsolódó filmekkel találkozunk ezen a platformon.

# Mazwai

Ezen a letöltőhelyen profi ingyenes mozgóképeket munkáinkhoz. Az adott videóra navigálva annak bal felső részén láthatóvá válik annak hosszúsága, valamint minősége (pl. 1080p, 4K).

# Mixkit

Szintén ingyenes HD videók tárháza. A letöltéshez előzetes regisztrációra sincs szükség. A videók mindenféle vízjel nélkül használhatók a felhasználási feltételeknek megfelelően.

# Motion Elements

Temérdek mozgókép közül válogathatunk, melyeket fizetős formában van lehetőség letölteni. A stock videók, vagyis a kissé rajzolt hatású, „animációs” filmek mellett „élő” és VR videók között válogathatunk.

# Pexels

Sokak számára ismerős lehet, hiszen a legnépszerűbb fotóletöltő oldalak egyike. De a fotók mellett több ezer profi kisfilmet is ingyenesen szerezhetünk be. Előnye, hogy a letöltés előtt magunk választhatjuk ki, hogy milyen minőségben szeretnénk letölteni az adott mozgóképet.

# Pixabay

Ezt az oldalt ez idáig a legklasszabb fotóletöltő oldalak közé soroltuk, azonban az oldalon nemcsak profi fotók közül, hanem jobbnál jobb videók, illusztrációk, zenék és GIF-ek közül is válogathatunk.

# Videezy

Ingyenes és „fizetős” kisfilmek közül egyaránt válogathatunk. A „fizetős” videókat kreditekért lehet letölteni. Az oldal Pro verziójára történő előfizetéssel krediteket vásárolhatunk, ezáltal pedig a „fizetős” videók is letölthetővé válnak.

# Videvo

Ingyenes és fizetős rövidfilmek közül csemegézhetünk. A fizetős videókat különféle csomagok szerint, havi előfizetéssel tudjuk megvásárolni.

# Vidsplay

Számtalan ingyenes kisfilm áll rendelkezésünkre összesen 25 témában. A többi oldalhoz hasonlóan előnye, hogy tökéletes HD minőségű videókat szerezhetünk be. További előnye, hogy a videók bal alsó sarkában előre látjuk, hogy milyen hosszú az adott kisfilm.


Te melyik lelőhellyel egészítenéd ki a listát? : )


Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.