„T betűs” gyakorlati munka hallgatóinknak

Sorra kapjuk a megkereséseket, egymás után írjuk ki a pályázatokat, gyakorlati munkákat a hallgatóinknak. A WebdesignSuliban most sem unatkozik senki! : ) Ezúttal a következő logótervező pályázatunkat mutatjuk be, valamint a nyertes logótervvel együtt a legkreatívabb logóterveket.

         

Hallgatóink is örömmel számolnak be nekünk arról, hogy bizony most még jobban beindult az a bizonyos szekér – vagy a megrendelőik újabb és újabb megbízásait teljesítik, mert most ügyfeleiknek is van idejük megújulni, vállalkozást fejleszteni, új dolgokat kipróbálni, felkészülni az újrakezdésre, felismerték, hogy milyen jelentősége van az online jelenlétnek. Vannak hallgatóink, akiknek most több idejük szabadult fel, van idejük a webdesign tanfolyamra, vagy bármilyen új(donság) megtanulására/gyakorlására, vagy éppen beindítani a régóta tervezett webdesigner vállalkozásukat, megvalósítani régóta dédelgetett ötleteiket. Bárhogy is van, nem szabad megállni, ugyanúgy csinálni-csinálni kell! : )

               

“Ez egy kreatív szakma, ami rengeteg lehetőséget rejt magában. Aki tud alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, az jól jöhet ki ebből a helyzetből.” – írja Lendvai Réka hallgatónk.

“Nem szabad kétségbe esni. Ne hagyjon el senkit a kreativitása!” – bíztat mindenkit Gaál Bernadett hallgatónk.

           

 


                    

Hallgatóink sem esnek kétségbe,  kihasználnak minden lehetőséget, a valódi megrendelői munkáknak is szorgalmasan eleget tesznek, és a kreativitás bizony a legújabb logótervező pályázatunk során sem hagyta őket cserben! : )

              

Egy szegedi autósiskola tulajdonosa, vezető oktatója keresett fel minket, aki új logót szeretett volna terveztetni a vállalkozása számára. Az autósiskola célközönsége a fiatalok, akik számára B kategóriás, valamint B+E kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati oktatásokat, tanfolyamokat kínálnak.

               

– jelenlegi logó –

               

 

A megrendelő konkrét elképzelésekkel állt elő a logó felépítését, elemeit, színeit, stílusát tekintve, így viszonylag szűk keretek között tervezhettek hallgatóink, de éppen ez adta a kihívást. : )

               

A konkrét elképzelés ez volt: 

 

A logó tipografált logó, tehát betűkből álló logó legyen, mely az alábbi két elemből álljon: szegedjogsi.hu felirat + egy stilizált T betű (utóbbi kék és fehér színben kivitelezve)

Színek tekintetében a fehér és a kék (akár sötétebb/világosabb árnyalatok egyaránt) az irányadó, további színként szürke/ezüst szín alkalmazása is lehetséges.

Mivel a logónak elsősorban a fiatal célközönséget kell megszólítania, ezért a logót friss, fiatalos, modern stílusban kell megtervezni.

A legfőbb szempont pedig természetesen az volt, hogy a logó autódekorációként is használható legyen, ezüst színű autón messziről is jól olvasható, megfelelően felismerhető legyen.

            

 

A megrendelő ötletadóként egy külföldi autósiskola logóját is megmutatta:

forrás: www.fahrschule-straubhaar.ch

          

                 

Gondolhatnánk, hogy egy autósiskola számára nem is lehet más logót tervezni, mint ami egy (stilizált, megformált) T karakterből és egy cégnévből áll. : ) Igen ám, de éppen ez adja a kihívást: tudunk-e olyan logót tervezni, mely eleget tesz az elvárásoknak, ugyanakkor tudunk-e bele olyan pluszt, olyan kreatív csavart vinni, ami miatt mégiscsak kitűnik az “átlagos” autósiskola-logók közül, és valóban egy ÚJ logó lesz a vállalkozás számára.

               

A pályázatra ezúttal is sok logóterv érkezett a hallgatóinktól!

A megrendelő nagyon köszöni a közös munkát! : )

Mi is, ezúton is nagyon köszönjük a munkátokat! 

            

A beérkezett logótervek többsége az elképzeléseket valósította meg, követte az inspirációként is bemutatott logótervet. A nyertes terv azonban ehhez képest merőben új koncepciót testesít meg – talán ezért is nyerte el a megrendelő tetszését, aki a sok-sok logóterv által újabb és újabb nézőpontból tekinthetett az autósiskola leendő új arculatára, logójára. Ha valóban ÚJ logót szeretne a vállalkozása számára, akkor tényleg érdemes kilépni a komfortzónából, és merni belevágni valami merőben újba. : )

                 

 

Ééés akkor jöjjön a győztes pályamunka!

                

 

Tepes Flórián nyertes logóterve

            

Flórián számára ez a logótervező pályázat egy remek gyakorlási lehetőség volt.

               

Flórián, itt, ezúton is szívből gratulálunk! : )

          

           

Ízelítőként hoztunk még néhány logótervet, melyeket ötletességük, kreativitásuk miatt szeretnénk bemutatni: 

          

Gárdonyi Éva logóterve

                

Gárdonyi Éva logóterve

            

Gergő Lívia logóterve

             

Gergő Lívia logóterve

             

Ritter Karina logóterve

           

Ritter Karina logóterve

                

Sillinger Nikolett logóterve

            

Sillinger Nikolett logóterve

             

Tóth Teodóra logóterve

                

Tóth Teodóra logóterve

              

 


               

Minden résztvevő hallgatónknak köszönjük szépen a munkáját! : ) 

Sok sikert kívánunk Nektek az újabb kihívásokhoz! : ) 

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.