Trendi színek a webdesignban 2015-ben

A színek fontosságáról számtalan blog cikkünkben foglalkoztunk már. Szó volt arról, hogy mennyire fontos az adott projekthez megtalálni a megfelelő színt, színpalettát, hogy mennyire fontos tudatalatti üzenete van egy arculatban a választott színeknek.

 

Bevett és ugyanakkor biztonságos választás lehet, ha csak 1-2 színt választunk, esetleg egy kiegészítő semleges színnel, mint a fehér, fekete, szürke. Azonban vannak stílusok, trendek amiket érdemes figyelembe venni. Ilyen például a flat vagy material design. Ezekről bővebben a 2015 évi trendekkel foglalkozó blog cikkeinkben olvashatsz.

 

Flat és material design

Ezeknél a stílusoknál előszeretettel használunk színeket, mégpedig sok színt. Természetesen nem csak ennél a két irányzatnál lehet több színt használni, hiszen a megfelelő színek párosítása és a harmónikus színpaletta  gyakorlatilag bármely stílus, témakör esetén alkalmazható, azonban a flat és material esetében mondhatni kötelező jellegű a több szín használata.

Azonban nem mindegy milyen színeket használunk és párosítunk össze. Nagyon fontos a színek egyensúlya, a színek azonos tónusának használata. Az alábbi példában egy pasztell jellegű színpalettát láthattok, amit a flat designban használhatunk előszeretettel, és ami igen trendinek számít 2015-ben, tehát bátran használjátok őket:

 

pasztell colors

 

 

Itt pedig egy élénkebb színpalettát találhattok. Ezeket elsősorban a material designhoz használjuk:

 

material colors

 

 

Az interneten és kedvenc weboldalunkon a design-seeds.com-on számtalan további színpalettát találhattok. Egyre azonban nagyon figyeljetek: nem elég a megfelelő színeket kiválasztani, azok azonos tónusait használjátok!

 

 


 

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.