A következő tanfolyam indul

2019. szeptember 19.

Újabb gyakorlati munka a Webdesignsuliban

A Webdesignsuliban sokféle plusz gyakorlási lehetőséget kínálunk hallgatóinknak, akik szeptember elején ezúttal „édes témában” tervezhettek logót. 🙂

A hallgatóinkat rendszeresen invitáljuk kreatív feladatok megoldására a közösségi falunkon, a SmartWall-on. Ezek a megmérettetések jellemzően aktuális eseményekhez (pl. év színében montázs alkotása), ünnepekhez, évszakokhoz (pl. őszi design poszter készítése) kapcsolódnak, igen népszerűek a hallgatók körében, hiszen színesek, változatosak a témák, a feladatok, a most kezdő vagy már „edzettebb” hallgatók számára egyaránt remek közös gyakorlási/kikapcsolódási/inspirálódási lehetőséget nyújtanak.

Így nyilatkoznak ezekről a feladatokról a hallgatóink:

„Szerintem inspirálóak ezek a kis pályázatok, mert feladatot adnak, akár komolyabb tét nélkül. Lehet próbálni, gyakorolni, merni megmutatni magunkat.” 

„…ilyen feladatokban van a legnagyobb szabadságom összehozni egy munkát, ennél fogva ezekben látszik a legjobban az, amit saját kútfőből hozzáteszek.” 

„Köszönöm Webdesingsuli – full kezdőként imádom a lehetőséget kipróbálni magam” 

 

A kreatív feladatok mellett időnként pályázatokat is írunk ki hallgatóinknak, melyek során már valódi megrendelőknek kell tervezniük, tehát éles, komoly munka elé állítjuk őket. 🙂 Régi és új hallgatóink ezektől a kihívásoktól sem riadnak vissza, napi elfoglaltságaik és a webdesign tanfolyam végzése/webdesign vállalkozásuk mellett időt-energiát nem sajnálva vetik bele magukat a gyakorlati munkákba.

Pályázatról-pályázatra  folyamatosan nő az azokban résztvevő hallgatóink száma, akik megmérettethetik, kipróbálhatják magukat, élesben vethetitek be az elméleti tudnivalókat a gyakorlatban, tapasztalatokat szerezhetnek, tanulhatnak, fejlődhetnek. A győztes pályamunka alkotóját a megrendelő jelképes munkadíjjal is jutalmazza, de a többiek sem távoznak üres kézzel, hiszen ők is gazdagabbak lesznek –élményekkel, tapasztalatokkal, és ha tisztességesen kidolgozták a beadott pályamunkát, akkor egy komoly referenciával is.

 

Hallgatóink ezúttal a Boggi’s csokoládé manufaktúra számára tervezhettek logót. A gasztronómiai témák igen népszerűek manapság, az édesség, a csokoládé is sokak kedvence, tehát alapvetően egy mindenkihez közelálló témáról van szó. 🙂

A feladat viszont így sem volt egyszerű, ugyanis nagyon átgondolt tervezésre volt szükség, itt és most nem kaphattak teljesen szabad kezet a hallgatók, de éppen ez volt benne a kihívás. 🙂 A legfőbb kihívás az volt, hogy csak magát a Boggi’s nevet kellett formába önteni (úgy, hogy bármikor hozzákapcsolható legyen a chocolate inspiration felirat is), a megrendelő nem szeretett volna hozzá alakzatot, ikont, szimbólumot (pl. kakaóbab), tehát egy „szimpla” betűlogót kellett tervezni. A másik kihívás pedig az volt, hogy a manufaktúra termékei a tehetősebb célközönségnek szólnak, azaz a logónak is elegánsnak kell lennie, a luxust kell tükröznie. A megrendelő az arculati színeket is megadta, az itt látható csokipasztillák kék és arany színe találkozik az ő elképzeléseivel.

szinek

Tipográf logóról van tehát szó, azt gondolnánk, hogy nagyon egyszerű ilyet tervezni – nos, éppen az ellenkezője igaz, hiszen mindössze egyetlen szóval és két színnel kell visszaadni mindazt, amivel a Boggi’s csokoládémanufaktúra kitűnik a hasonló csokimárkák közül, ezekkel kell tükrözni a márka üzenetét, a célközönségnek ezeken keresztül kell megérteni, hogy mire jó ez a termék, megtalálniuk benne azt, amire nekik szükségük van, valamint a potenciális vásárlónak azt is éreznie kell, hogy a márka/a termék hozzá szól, megérinti, kiváltja belőle azt a bizonyos „wow’” érzést (Igen, ez az, ez kell! Szeretem, követem, ajánlom másnak is.).

 

Hallgatóink ezúttal is igen aktívak és ügyesek voltak. Rengeteg pályamunka érkezett, nem kis feladatot adva ezzel a megrendelőnek az ideális logó kiválasztásához.

Elsőként jöjjön a győztes logóterv, mely Dobi Gabriella hallgatónk munkája.

Boggi's_3

Gabi az áprilisban indult webdesign tanfolyam hallgatója, éppen leadta az első modulzáró feladatát (ennek keretében egy képzeletbeli megrendelőnek kell komplett arculatot tervezni, melyet moodoard-on kell prezentálni), amikor értesítettük hallgatóinkat az újabb logótervező pályázatról. Gabi „jókor volt jó helyen”. 🙂 Gabi szorgalmas hallgatónk, nyári fotóiból összeállított montázsával és őszi design posztereivel részt vett a nyári és az őszi kreatív feladatainkban is.

Ezúton is szívből gratulálunk Gabi!

 

A teljesség igénye nélkül mutatunk néhány további kiváló logótervet is:

barocsi_diana1

Barócsi Diána logóterve

barocsi_diana1_1

Dia logóterve mockup-ba illesztve

david_eniko_1

Dávid Enikő munkája

emblema1

Hajdú Edit tervei

hodos_agnes

Hodos Ágnes logója

horvath_brigi

Horváth Brigitta

joo_timea

Joó Tímea terve

kristaly_zsuzsanna

Kristály Zsuzsanna logóterve

Krusper Szilvi munkái következnek:

krusper_szilvi_1

krusper_szilvi_1_1

krusper_szilvi_3

krusper_szilvi_3_1

krusper_szilvi_5

krusper_szilvi_5_1

krusper_szilvi_8_1

lazar_laura

Lázár Laura munkája

matyas_emese1

Mátyás Emese terve

mester_emese

Mester Emese logóterve

skandera_dominika2

Skandera Dominika munkája

vallyon_bence1

Vallyon Bence munkája

vallyon_bence1_1

Vallyon Bence logóterve mockup-ba illesztve

 

 

Befejezésül mindenképpen hozzá kell tennünk, hogy az itt látható logótervek többsége új hallgatóink munkái, tehát ők tényleg csak néhány hónapja ismerkednek az arculattervezéssel, barátkoznak a logótervezéssel. Ezt senki nem mondaná meg a látottak alapján, ugye?! 🙂

Nekik is köszönjük a munkájukat, melyekhez szintén szívből gratulálunk! Csak így tovább! 🙂

 

Hozzászólások