4. Gyakorlati feladat: Készíts színpalettát!

Most megismerünk egy remek eszközt, ami nagy segítségünkre lesz a későbbiek során is, amikor egy megrendelőnek webdesignt, logót vagy bármi olyasmit kell terveznünk, ami színek használatát követeli meg. Kivételt ez alól talán csak a fekete-fehér újsághirdetés jelent. : )

Remek színpalettákat fogunk kreálni a www.colourlovers.com segítségével.

Az oktató videóban bemutatok mindent, amit tudni érdemes. Nézd meg, ismerkedj az eszközzel, majd végezd el a feladatokat!

Tekintsd meg a videót!

Színpaletta készítése fotó alapján

Ha a FROM A PHOTO lehetőséget választod, a Photocopa alkalmazás segítségével szeretnél fotóból színeket kinyerni, és ezekből összeállítani a palettát, akkor ehhez nem tudsz például a számítógépedről fotót feltölteni, hanem
# vagy a Photos fül alatt megadod az adott fotó URL-jét (nagyon fontos, hogy magának a képfájlnak az elérési útvonalát adjuk meg, mely .jpg-re vagy .png-re végződik, tehát pl.: https://weboldalcime.hu/wp-content/uploads/mintafoto.jpg, azaz nem elég annak a weboldalnak az URL-jét megadni, melyen megtalálható a fotó), illetve a Flickr-en keresel fotót,
# vagy a Gallery fül alatt választasz fotót

+TIPPEK: Felhőbe (pl. Dropbox) is feltölthető a fotó, és onnan kimásolható az URL címe. A OneDrive alkalmazás pedig a gépen lévő fotókról URL linket tud készíteni, mely szintén megadható a Photocopa-ban. 

Photocopa – színpaletta elmentése

Ha a FROM A PHOTO lehetőséget választod, a Photocopa alkalmazás segítségével fotó színeiből állítasz össze színpalettát, akkor miután összeállítottad a palettát, ne a “Save”, hanem a “Publish” gombra, azaz a színpaletta publikálására, közzétételére kattints. A megjelenő ablakban megadhatsz további információkat a színpalettáról (nem szükséges), majd kattints a Publish opcióra. Ezt követően menj a saját profilodba (jobb felső sarok/Profile), és ott megjelennek a saját színpalettáid.

#1

Készíts egy színpalettát képzeletbeli megrendelőnknek, a „Happy Day” életmód magazinnak. Éld bele magad a témába, képzeld el, hogy az életmód magazin az egészségről, a fittségről, a testi-lelki egyensúlyról szól, és ehhez válogass színeket!

#2

Keress az interneten egy szimpatikus képet, melyen játékok és gyerekek vannak. Kreálj színpalettát a játékos gyermekek stílusában. Gondolj arra, milyen vidám, önfeledt és boldog egy játékos gyermek. Így válogass színeket!
A felhasználói élmény fokozásra ún. cookie-kat használunk. Reméljük, nem gond számodra, ha mégis, kattints a további infó gombra.
OK, üzenet bezárása
Privacy Policy