2024 színe – Peach Fuzz

Az év színe szinte a világ összes iparágában és országában hatással van a termékfejlesztésre, valamint a vásárlói döntésekre. Az év színét mi is minden évben izgatottan várjuk – bejegyzésünkben a 2024-es év színe, a Peach Fuzz árnyalat kerül a középpontba.

Az 1950-es években alapított Pantone Intézet színdiktátorai 2000 óta minden év decemberében megválasztják a következő év színét, amely véleményük szerint leginkább passzol a hétköznapokhoz, az aktuális élethelyzethez, amely legjobban visszaadja az életünkre jellemző fontos dolgokat, amely reagál mindarra, ami éppen globálisan zajlik a kultúránkban. Az adott szín lesz aztán a meghatározó árnyalat számos iparágban, a grafikai tervezéstől kezdve a lakberendezésen át egészen a divat világáig.

Az idei év meghatározó színe a bársonyosan gyengéd Peach Fuzz árnyalat. : )

Ez a finoman érzéki, már-már szívbemarkoló barackszín a kedvesség és a gyengédség érzését kelti, a törődés, a közösség, valamint az együttműködés üzenetét közvetíti a világ felé. Mindemellett pedig melegséget sugároz, kihangsúlyozza a másokkal való együttlét, a közösség vagy éppen a csend, a pillanat megélésének fontosságát.

A Peach Fuzz szín egy olyan szín, amely a tervezés minden területén vissza tud köszönni, továbbá olyan árnyalat, amely a fogyasztók hangulatának és attitűdjének kifejezésére is szolgál, tükrözi azt, amit az emberek keresnek. Ez a szín remélhetőleg megadja azt, amire az embereknek szükségük van.

Olyan árnyalatot keresve, amely visszhangozza a közelség és kapcsolat iránti veleszületett vágyunkat, egy melegségtől és modern eleganciától sugárzó színt választottunk. Egy olyan színt, amely együttérzéssel rezonál, tapintható ölelést kínál, és könnyedén hidat képez a fiatalos és az időtlen trendek között.

így fogalmazott Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet igazgatója. 

INSPIRÁCIÓK

A “PEACH FUZZ” SZÍNVILÁGHOZ


Mi a véleményed az év színéről? : )

Illusztrációk forrása: Pinterest

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.