3 +1 tipp inspirálódáshoz!

Bejegyzésünkben az inspirálódáshoz hozunk szuper forrásokat. Inspirálódni mindig hasznos, kreatív alkotótevékenységhez szinte kötelező. : )

          

(Web)designerként nap mint nap alkotunk. Az inspiráció abban segít, hogy ráhangolódjunk az adott témára, kreatív ötletek megszületését indítsa el bennünk, de az inspirációs források akár saját életünkben, mindennapjainkban is motiválóan hathatnak ránk. Nézzük is őket!

      

          

#1 Dolgozz inspirálóan esztétikus környezetben!

Sokan sokfélék vagyunk, mindenki máshol tud/szeret dolgozni, alkotni. Tudjuk, hogy a zseni a káoszban is kiigazodik, de egy rendezett, barátságos irodában/szobában a munka is örömtelibb. És ezt bizony azzal fokozhatjuk, ha a saját stílusunkban, a saját „kütyüjeinkkel”, kedvenc lakberendezési kiegészítőinkkel, szemrevaló dekorációkkal rendezzük be a munkahelyünket, mely lehet maga a home office, azaz az otthoni irodánk is. A ház/lakás bármely „zuga” alkalmas lehet arra, hogy home office-t alakítsunk ki benne. Ez lehet egy különálló kisebb/nagyobb helyiség, a szoba/nappali egyik sarka, alagsor/padlástér, galéria, de akár egy nagy szekrény is funkcionálhat irodaként. Nyilván adottak a lakás/ház adottságai is, de az a fontos, hogy számunkra ideális (méret, fényviszonyok, kényelem) helyet találjunk magunknak a munkavégzés helyeként, melyet aztán saját ízlésünk szerint rendezhetünk be.

      

Alább jó néhány példát láthatsz arra, hogy mennyiféle helyen és formában, nem mellesleg stílusban alakítható ki az otthoni iroda.

         

Hidd el, hogy egy saját stílusodban berendezett home office rád is inspirálóan hat, szívesebben is dolgozol benne. : )

Home office, azaz iroda otthon – otthoni munkavégzés

         

     

        

#2 Keress inspirációs forrásokat a környezetedben!

Az alkotáshoz a saját környezetünkből is sok impulzust kaphatunk – Te is mindig járj nyitott szemmel! Elég kilépni az utcára, az utcákat járni (akár városban, akár vidéken), és máris rengeteg „nüansz” ér, melyek akár az adott pillanatban, adott munka kapcsán, akár a későbbiekben is inspirációs forrásként szolgálhatnak. Kirándulás, természetjárás, autóvezetés, vonatozás, kávézás…  ezek mind-mind olyan aktivitások, melyek során új, egyedi formákkal, színekkel, hangulatokkal, stílusokkal találkozunk – ezek is szikrák, tehát kreatív gondolataink, ötleteink forrásai lehetnek. Egy kis kalandozás, a hétköznapokból, a megszokott rutinokból való kiszakadás pedig sosem árt – az itthoni vagy külföldi utazás során új helyeket, új kultúrákat, életérzéseket ismerhetünk meg, szintén inspirációs szikraként szolgálhatnak.

        

     

         

#3 Olvass, nézegess inspiráló és fejlesztő tartalmakat!

Mások sikersztorijai is hasznosak számunkra, hiszen leszűrhetjük a saját tanulságunkat és minket is kitartásra, cselekvésre, folyamatos tanulásra és fejlődésre ösztönözhetnek, megmozdíthatnak bennünk valamit. A gondolatébresztő cikkek, érdekes blogbejegyzések, önfejlesztő könyvek is motiválóan, inspirálóan hathatnak ránk. Ezek az inspirációs források aztán saját életünkben, munkánkban, alkotásainkban köszönnek vissza, és így mi is tovább inspirálhatunk másokat.

     

     

       

Természetesen szorosan ide kapcsolódnak a vizuális inspirációs források is, mint például a Pinterest böngészése, mások munkáinak szemrevétele, albumok, magazinok átlapozása, kiállítások megtekintése.

           

Pinterest egy közösségi oldal, ahol mindenki neki tetsző, inspiráló dolgokat gyűjthet, és azokat rendszerezheti. A leggyakoribb „pin-ek” a divat, kreativitás, lakberendezés, különböző DIY (Do It Yourself, azaz csináld magad) projektek, receptek, stb… témakörökből kerülnek ki, de ezen felül is minden téma megtalálható itt. Nekünk designereknek azért is hasznos, mert sok anyagot találhatunk grafika, design, webdesign, logó, tipográfia,… stb. témakörökben. Ezeket a pin-eket egyrészt inspirációnak is használhatjuk, másrészt tájékozódhatunk a legújabb, legfrissebb trendekről, fejleszthetjük, tágíthatjuk ízlésünket.

        

A Pinterestet ebben a bejegyzésünkben mutatjuk be részletesebben – olvasd el ezt is! : )

Függőségem: a Pinterest

  

       

#+1 Hogy mi lehet még inspiráló?

Mivel nem vagyunk egyformák, így inspirációs forrásaink is különböznek. Van, aki számára a sport, van, aki számára egy workshop, egy konferencia, van, aki számára egy baráti beszélgetés, van, aki számára a kreatív énidő jelenti az inspirációt. Az inspirációt ahhoz, hogy megszülessen a szikra, ami ahhoz kell, hogy átbillenjen az alkotói válságon, és végre sikeresen befejezzen egy kreatív munkát, vagy éppen valami új, maradandó és emlékezetes dolgot alkosson.

         

    

         


     

Inspirálódj, alkoss! : )

      

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.