Nőnap a Webdesignsuliban

Nőnap alkalmából női témában utazunk. Bejegyzésünkben Hölgy hallgatóinkat emeljük ki, inspiráló sikersztorijaikat is mutatjuk. : )

              

Dolgozó nőként, anyaként nap mint nap helyt kell állnunk, egyszerre akár több szerepben is.

        

Hallgatóink között is akadnak jó néhányan, akik fiatal anyukaként vágnak bele a Webdesign tanfolyamba, hogy valami újat tanuljanak, ezt akár szabadúszóként hasznosítsák a jövőben, vagy egyszerűen csak az addig bennük szunnyadó kreativitásnak adjanak teret, megalkothassák mindazt, melyet eddig csak elképzelni tudtak. Család, kisgyerek(ek) mellett tanulnak, gyakorolnak, képzik magukat, pályázatokon vesznek részt, korábbi munkájukat/munkahelyüket hátrahagyva kezdenek önálló vállalkozásba. Minden tiszteletünk az övék, hiszen még a támogató családi háttér mellett sem könnyű mindig mindenhol 100%-osan helytállni, teljesíteni – anyaként, nőként.

Természetesen a többi hölgyről sem felejtkezünk el: hallgatóink táborának jelentős részét hölgyek teszik ki, fiatalok és idősebbek egyaránt. Mindenki más célból, más indíttatásból vág neki a webdesign tanfolyamnak, és sokak számára már a tanfolyam során körvonalazódik, hogy mivel szeretnének a jövőben foglalkozni, és vannak, akik a tanfolyam után orientálódnak egyik-másik terület felé. A tanfolyam során rengeteg hasznos tudással gazdagodnak, de a tudás mellett az alapanyagokból, az ötletekből és az inspirációkból is bőven meríthetnek. Van, aki (web)designer vállalkozásba kezd, van, aki a saját munkahelyén alkalmazza a tanultakat, van, aki a főállása mellett foglalkozik arculattervezéssel, weboldakészítéssel, van, aki hobbiként foglalkozik grafikai tervezéssel vagy éppen a „hobbiból munka” születik. Hallgatóink rendre egy jó adag szorgalommal és kitartással folyamatosan tesznek céljaikért, a várt eredmény és siker pedig nem marad el, melyekről (amikor értesülünk róluk) mi is beszámolunk többek között az „Akikre büszkék vagyunk” e-bookunkban, blogbejegyzésekben, Facebook posztokban. : )

         

Hölgy hallgatóinknak és olvasóinknak ezúton is Boldog Nőnapot kívánunk!

       

    

     

A teljesség igénye nélkül bemutatunk néhány olyan végzett Hölgy hallgatónkat, akik vállalkozásuk szolgáltatásaival kifejezetten a női célközönséget célozzák meg, és ők maguk is ízig-vérig nők, anyák. : )

          

Ihász Anita 2015 őszén végezte el a Webdesign tanfolyamot, rögtön saját vállalkozásba kezdett:

„Elindítottam a www.mylovelynotes.com oldalam (webdesign kreatív anyáknak) és a Facebook oldalamat. Célom, hogy a hasonló cipőben járó kisgyerekes anyukáknak példát mutassak, hogy kisgyerek mellett is lehetünk sikeres anyukák. Merjünk kockáztatni. Hiszem azt, hogy ha egy anyuka megtalálja újra önmagát, megmutathatja a benne levő kreatív csodát a nagy világnak, akkor új anyuka születik és a család is boldogabb lesz.”

           

   

  

A történet itt nem ért véget, Anita 2017-ben indította első önálló és saját webshopjátErről a sikersztoriról korábbi bejegyzésünkben is beszámoltunk. Anita maga találta ki, tervezte meg és hozta létre magukat a termékeket (párkapcsolati kártyák, kártyacsomagok) és magát a webshop-ot. Mindezt egyedül, önállóan, hasznosítva a webdesign tanfolyam során tanultakat, valamint az elmúlt évek tapasztalatait.

             

    

        

„Óriási feladat volt ez nekem, de most már úgy érzem, megérte. Nehéz volt, mert egy 5 és egy 1 éves kislány mellett bizony hajnal 4-kor keltem az elmúlt pár hónap minden egyes reggelén. Amíg a lányok aludtak, lemondtam az olvasás és a tv nézés öröméről, a szórakozásról, és csiszolgattam a kártyákat, a webshopot. Ami a legfontosabb, hogy egyetlen percig nem éreztem ennek a terhét, sőt örömmel keltem korán.”

           

  

         


       

Pálffy Magdi hallgatónk a webdesign tanfolyam után tudatosan dolgozott saját márkája létrehozásán, és az ötlettől egészen a működő és sikeres webdesigner vállalkozásig vitte az útja – mindezt anyaként, család, kisgyermek mellett megvalósítva.

             

     

      

Magdi a siker érdekében pozicionálta magát egy kisebb piaci szegmensre, akikkel közös nyelvet beszél, akiknek megérti a problémáját és megoldást tud kínálni nekik, akiknek szívesen dolgozik. Ez a kis csoport a vállalkozó nők csoportja.

       

„Munkájukra igényes egyéni vállalkozókat segítek személyiségükre szabott arculattervezéssel és a legújabb trendeket követő weboldal készítéssel, hogy lenyűgözzék ideális ügyfeleiket, közelebb kerüljenek üzleti céljaikhoz, és ahhoz az életmódhoz, amit megálmodtak maguknak.”

        

Vállalkozása mára már biztosítja számára mindazt, amiért annak idején belevágott a megvalósításba: szabad, kötetlen életet élhet, helytől függetlenül dolgozhat, más embereknek/vállalkozásoknak segít a munkájával és nem utolsó sorban igényeinek megfelelő bevételre tesz szert.

Magdi a weboldalán, e-bookjaiban és e-mail kurzusaiban nagyon hasznos tudásanyagokkal is szolgál, esettanulmányain és referenciamunkáin keresztül pedig betekintést ad az arculttervezés, a márkaépítés és a weboldalkészítés izgalmas világába. : )

        

           

         


        

Rutai Enikő 2017 decemberében vette át webdesigner tanúsítványát. Enikő két édes kisfiú édesanyja, jelenleg frissen indult vállalkozása útjait egyengeti, de már a tanfolyam során is több alkalommal részt vett Kreanod pályázatokon, melyek közül az egyiket meg is nyerte. Enikő a StudioFlash számára tervezett logójával lett egy logótervező pályázat nyertese, a több mint 70 pályamunka közül lett az övé az első hely.

         

Enikő így jelzett vissza nekünk a tanfolyamról:

„Nagyon köszönök mindent, a sok segítséget, tudást! Örülök, hogy belevágtam ennek a szakmának a megismerésébe és remélem, hogy tudok majd benne dolgozni a jövőben : )”

        

De kanyarodjunk is vissza a vállalkozásához. : )

Enikő nem fél megmutatni magát, weboldalán ő és gyermekei köszöntik a látogatókat:

            

ANYASÁG. HOBBY. KARRIER.

         

       

„Nem tudod, hogyan tudnál visszamenni gyerekek mellett dolgozni a régi munkahelyedre, de van egy hobbid, egy ötleted vagy már egy elindított, de nem működő vállalkozásod? Segítek, hogy a hobbid legyen a munkád!”

– olvashatjuk weboldalán. Enikő rögtön választ ad arra, hogy kinek és miben tud segíteni. Kiváló pozicionálás! : )

           

Enikő saját, inspiráló történetét is megosztja velünk, majd kiválóan rávilágít arra, hogy hogyan tud segíteni (Anita szavaival élve) „hasonló cipőben járó” anyukáknak, nőknek.

        

        


        

Lendvai Réka MyDeer Wedding nevet viselő vállalkozása az esküvős párokat célozza.

         

      

        

A Mydeer Wedding a Mydeer Design esküvői stúdiója, ahol a love storykat és az egyedülálló design élményt ünnepeljük. Stílusunk vidám, természetközeli, picit őrült, nagyon szenvedélyes és minden alkotásunkban új és egyedi.

        

Valljuk be, hogy ha esküvőszervezésről van szó, akkor inkább a menyasszony „intézkedik” – dekorációt, meghívót illetően mindenképpen. : )

        

Réka 2016 végén fejezte be a Webdesign tanfolyamot, melyre azért iratkozott be, mert:

„Régóta szerettem volna valami újat kipróbálni, tanulni és egyszer végre a saját magam főnöke lenni.”

       

A tanfolyam sikeres elvégzése után Réka dédelgetett álmát valósította meg a MyDeer Wedding esküvői stúdióval:

„Az esküvők világa már rég magába szippantott, fotósként sok tapasztalatot gyűjtöttem, és úgy gondoltam, hogy a grafikai tervezést is hasznosítani tudnám. Külföldön már nagyon népszerű az esküvői arculattervezés, ami abból áll, hogy egységessé teszel egy esküvőt a megfelelő szín- és fontpárosítással, grafikai elemekkel, lehet külön logót is tervezni akár. Ez az irány körvonalazódott bennem, amikor a tervezés folyamatait tanultam. Sokat kutattam a témában, érdekes terület és sok lehetőséget rejt magában.

A tanfolyam első leckéiben arról volt szó, hogyan szerezz új inspirációkat, hogyan gyűjts anyagokat, böngészd a Pinterestet – mondhatni, nagyon magamra találtam, mert ezeket a dolgokat azelőtt is megtettem, a Pinterest nagy kedvencem, gimis korom óta gyűjtöm a fontokat, a színpalettákba beleszerettem. Rögtön tudtam, hogy ez egy nagyon izgalmas utazás lesz és hogy jó döntés lesz ezt választani új hivatásomnak.

Úgy gondolom, eddigi életem egyik legjobb befektetése volt ez a tanfolyam. Nemcsak a konkrétan megszerzett tudás miatt, hanem mert azonnal tudtam, hogy mi mindenre fogom tudni ezt a tudást használni. Elindított ezen az úton.

     

        

         


Rád is inspirálóan hatottak Hölgy hallgatóink sikersztorijai? : )

Te is meg szeretnéd tenni az első lépést álmaid, céljaid eléréséhez?

       

Jelentkezz hamarosan induló webdesign tanfolyamunkra!

>>Katt ide a részletekért!<<

         

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.