Hallgatóink ultraviola montázsaival köszöntjük a tavaszt!

Hallgatóinkat ismét színes kreatív feladat készítésére invitáltuk.A verseny résztvevői az év színe, az ultraviola színvilágában alkottak montázsokat. : )

          

Korábban igen nagy sikert aratott montázskészítő versenyünk, melynek során a résztvevőknek 2017 színében, a greenery színvilágában kellett montázst alkotniuk.

        
Blogbejegyzésben is beszámoltunk a feladatról és a verseny eredményéről:

>>> Tavaszi kreatív feladat hallgatóinknak

          

Nem szerettük volna kihagyni ezt a remek kreatív feladatot, hogy a (naptár szerinti) tavaszt már üde montázsokkal indíthassuk! A Webdesign tanfolyam keretében is bőven akad gyakorló feladat hallgatóink számára, de ezek a „versenyek” kiváló plusz gyakorlási lehetőséget biztosítanak számukra, élesben is kipróbálhatják a tanultakat, komolyabb tét nélkül szállhatnak „ringbe”, megmutathatják magukat  – szín-, betű- és fotóválasztás, tervezési alapszabályok betartása, precíz munkavégzés, ízléses és kreatív megoldások tekintetében egyaránt. Kikapcsolódásnak, inspirálódásnak, kreatív énidőnek sem utolsó egy ilyen feladat! : )

      

Első blikkre pofonegyszerű feladatnak tűnhet montázst készíteni, de a gyakorlatban mégsem olyan könnyű, hiszen nagy gonddal kell összeválogatni a hangulatos, adott stílusnak megfelelő fotókat, ügyesen kell bánni a színekkel, kreatívan az elrendezésekkel – a montázs titka az egységes, harmonikus megjelenésében van, fontos, hogy a felhasznált fotók, grafikák teljes összhangban legyenek egymással, ezt az összhangot a hasonló színvilággal, effektekkel, textúrákkal is erősíthetjük.

 

Úgy tűnik, hogy rekordot döntöttünk: 39 résztvevő, 53 montázzsal szállt versenybe – nem kis feladatot adva ezzel a zsűrinek. A versenyben most kezdett, néhány hónapja nálunk tanuló és végzett hallgatóink egyaránt részt vettek, remekül ráhangolódtak erre a színvilágra, és jobbnál jobb montázsokat alkottak. Nagyon örülünk, hogy ilyen lelkes, szorgalmas hallgatóink vannak.

Köszönjük a munkátokat! : )

          

Mi volt a hallgatók feladata? Támpontokat adtunk nekik, de teljes szabadságot kaptak a kivitelezést illetően, saját kútfőből dolgozhattak. : )

      

2018 színe, az ultraviola, az intenzív, energikus, titokzatos, misztikus ultra violet színvilágában kellett montázst készíteniük.

Itt írtunk róla >>> 2018 színe – ultraviola

       

A merész színkezeléstől sem kellett óvakodniuk a versenyzőknek, hiszen az idei design trendek között is abszolút előkerülnek az élénk, erős színek és színátmenetek.

Itt írtunk róluk >>> Webdesign trendek – 2018

          

És igen nagy népszerűségnek örvend az ún. „duotone” hatás, melynek lényege, hogy az adott fotói színeit „levesszük”, majd egy kéttónusú hatást „húzunk” rá – ezt a technikát is nyugodtan alkalmazhatták hallgatóink.

Itt írtunk róla >>> Duotone hatás – az meg milyen?! Mutatjuk!

    

       

Ééés akkor jöjjenek a győztes ultraviola montázsok!

          

Hosszas mérlegelés után végül úgy döntöttünk, hogy 3 győztest hirdetünk, természetesen nem állítva őket dobogós helyekre, mert mindegyikőjük montázsa klassz!

       

Győri Glória montázsa

gyori-gloria

    

 Nádasdy Timi montázsa

nadasdy-timea_1

       

 

Hogy miért ezek a montázsok lettek a győztesek?
  • egységes, harmonikus összkép
  • stílusban, hangulatban összeillő fotók
  • ügyes elrendezések
  • egyedi tipográfiai megoldások
  • precíz, gondos kivitelezés
   

  

A teljesség igénye nélkül pedig mutatunk néhány további montázst a legjobbak közül:

     

perger-budai-szilvia
Perger-Budai Szilvia montázsa

        

nadasdy-timea_2
Nádasdy Timi második montázsa

          

dudas-claudia
Dudás Klaudia montázsa

   

wolfartne-szego-csilla
Wolfartné Szegő Csilla montázsa

         

panczel-gabriella1
Pánczél Gabi montázsa

      

huszar-viki
Huszár Viki montázsa

     

      

A hölgyekkel két úriember is versenybe szállt, egyikőjük montázsát mutatjuk is

          

zagyva-zoltan
Zagyva Zoli montázsa

   

A nyerteseket a Scolar Kiadó gondozásában megjelent design szakmai könyvvel lepjük meg. : )

     

       


      

HELLO ULTRAVIOLA, HELLO TAVASZ!

     

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.