A következő tanfolyam indul

2019. szeptember 19.

Hallgatóink ultraviola montázsaival köszöntjük a tavaszt!

Hallgatóinkat ebben a hideg időben színes kreatív feladatra invitáltuk, hogy a tavaszt már az ő munkáikkal köszönthessük. A verseny résztvevői az év színe, az ultraviola színvilágában alkottak montázsokat. 🙂

Tavaly már igen nagy sikert aratott montázskészítő versenyünk, melynek során a résztvevőknek 2017 színében, a greenery színvilágában kellett montázst alkotniuk.
Blogbejegyzésben is beszámoltunk a feladatról és a verseny eredményéről:

>>> Tavaszi kreatív feladat hallgatóinknak

 

Idén sem szerettük volna kihagyni ezt a remek kreatív feladatot, hogy a (naptár szerinti) tavaszt már üde montázsokkal indíthassuk! A Webdesign tanfolyam keretében is bőven akad gyakorló feladat hallgatóink számára, de ezek a „versenyek” kiváló plusz gyakorlási lehetőséget biztosítanak számukra, élesben is kipróbálhatják a tanultakat, komolyabb tét nélkül szállhatnak „ringbe”, megmutathatják magukat  – szín-, betű- és fotóválasztás, tervezési alapszabályok betartása, precíz munkavégzés, ízléses és kreatív megoldások tekintetében egyaránt. Kikapcsolódásnak, inspirálódásnak, kreatív énidőnek sem utolsó egy ilyen feladat! 🙂

Első blikkre pofonegyszerű feladatnak tűnhet montázst készíteni, de a gyakorlatban mégsem olyan könnyű, hiszen nagy gonddal kell összeválogatni a hangulatos, adott stílusnak megfelelő fotókat, ügyesen kell bánni a színekkel, kreatívan az elrendezésekkel – a montázs titka az egységes, harmonikus megjelenésében van, fontos, hogy a felhasznált fotók, grafikák teljes összhangban legyenek egymással, ezt az összhangot a hasonló színvilággal, effektekkel, textúrákkal is erősíthetjük.

A pályázatot közösségi felületünkön, az applikációként is elérhető SmartWall falunkon tettük közzé, a pályázati munkákat is ide vártuk, így a hallgatók a többiek alkotásait is szemügyre vehették.

Úgy tűnik, hogy idén rekordot döntöttünk: 39 résztvevő, 53 montázzsal szállt versenybe – nem kis feladatot adva ezzel a zsűrinek. A versenyben most kezdett, néhány hónapja nálunk tanuló és végzett hallgatóink egyaránt részt vettek, remekül ráhangolódtak erre a színvilágra, és jobbnál jobb montázsokat alkottak. Nagyon örülünk, hogy ilyen lelkes, szorgalmas hallgatóink vannak.

Köszönjük a munkátokat! 🙂

 

Mi volt a hallgatók feladata? Támpontokat adtunk nekik, de teljes szabadságot kaptak a kivitelezést illetően, saját kútfőből dolgozhattak. 🙂

2018 színe, az ultraviola, az intenzív, energikus, titokzatos, misztikus ultra violet színvilágában kellett montázst készíteniük.

Itt írtunk róla >>>

2018 színe – ultraviola

A merész színkezeléstől sem kellett óvakodniuk a versenyzőknek, hiszen az idei design trendek között is abszolút előkerülnek az élénk, erős színek és színátmenetek.

Itt írtunk róluk >>>

Webdesign trendek – 2018

És igen nagy népszerűségnek örvend az ún. „duotone” hatás, melynek lényege, hogy az adott fotói színeit „levesszük”, majd egy kéttónusú hatást „húzunk” rá – ezt a technikát is nyugodtan alkalmazhatták hallgatóink.

Itt írtunk róla >>>

Duotone hatás – az meg milyen?! Mutatjuk!

 

 

Ééés akkor jöjjenek a győztes ultraviola montázsok!

Hosszas mérlegelés után végül úgy döntöttünk, hogy idén is 3 győztest hirdetünk, természetesen nem állítva őket dobogós helyekre, mert mindegyikőjük montázsa klassz!

 

Győri Glória montázsa

gyori-gloria

 

Nádasdy Timi montázsa

nadasdy-timea_1

 

Kristály Zsuzsa montázsa

kristály-zsuzsa

 

Hogy miért ezek a montázsok lettek a győztesek?
  • egységes, harmonikus összkép
  • stílusban, hangulatban összeillő fotók
  • ügyes elrendezések
  • egyedi tipográfiai megoldások
  • precíz, gondos kivitelezés

 

A teljesség igénye nélkül pedig mutatunk néhány további montázst a legjobbak közül:

 

perger-budai-szilvia

Perger-Budai Szilvia montázsa

 

nadasdy-timea_2

Nádasdy Timi második montázsa

 

dudas-claudia

Dudás Klaudia montázsa

 

wolfartne-szego-csilla

Wolfartné Szegő Csilla montázsa

 

panczel-gabriella1

Pánczél Gabi montázsa

 

huszar-viki

Huszár Viki montázsa

 

 

A hölgyekkel két úriember is versenybe szállt, egyikőjük montázsát mutatjuk is:
zagyva-zoltan

Zagyva Zoli montázsa

 

 

 

A nyerteseket a Scolar Kiadó gondozásában megjelent design szakmai könyvvel lepjük meg. 🙂

 

HELLO ULTRAVIOLA, HELLO TAVASZ!

 

Hozzászólások