“Bakancslista” karrierváltáshoz

Gondolj egy nagyot és válts karriert! Íme hozzá a “bakancslista”. : )

                 

Minden egy álommal kezdődik…

Te is arról álmodozol, hogy valami merőben újat csinálj, olyat, amire titkon mindig is vágytál?
Te is arról álmodozol, hogy a magad ura legyél, otthonról, rugalmas munkaidőben dolgozz?
Te is arról álmodozol, hogy marandó, klassz dolgokat alkoss, akár másokat is inspirálj?

              

Tedd meg ehhez az első lépést >>> várunk a WebdesignSuliban!

                   

            

           

        

„Senki sem tudja, mit tartogat a jövő, éppen ezért határtalan lehetőségeket rejt.”

                

Lehet, hogy ma még aktákat vagy éppen dobozokat tologatsz a munkahelyeden, lehet, hogy ma még nem tudod, hogy anyukaként hogyan tudsz majd visszatérni a munka világába a család, a gyerekek mellől, lehet, hogy ma még nem is gondolod, hogy máról-holnapra nagyot fordulhat Veled a világ. : )

                 

                

           

Na de ne is szaporítsuk tovább a szót, egy a lényeg:

„Saját magunkon kívül senki nem tud bennünket rábírni a változásra.”

             

Vagyis Te vagy az egyetlen, aki tehetsz azért, hogy meglépd az álmaid megvalósításához szükséges első lépést, hogy jobb legyen a holnap vagy a holnapután.

            

   

        

„Többnyire nem az első lépés a legnehezebb, de gyakran az a legnagyobb.”

            

Ez az első lépés lehet akár a WebdesignSuli is – és nem, nem mi mondjuk, hanem végzett hallgatóink állítják, bizonyítják. Megtették azt a bizonyos első lépést, meghozták azt a bizonyos döntést, melynek gyümölcse sem váratott magára.

              

           

          

talán életem legjobb döntése volt, hogy belevágtam ebbe a tanfolyamba…  ahogy megismertem a webes világot, egyre inkább éreztem, hogy ez az, amit tudat alatt mindig is kerestem. Mostanra pedig már semmi más szakmában nem tudom elképzelni magam, amire úgy néz ki, hogy nem is lesz szükség, mert még a tanfolyam során egy programozó felkért, hogy dolgozzunk együtt…

Több lehetőséget megnéztem a tanfolyam keresése során, és amikor rátaláltam a Webdesignsulira, nem is kellett tovább keresnem, egyből tudtam, hogy itt fogok tanulni. Nagyon szimpatikus volt maga a leírás, majd a jelentkezés után is minden a legmegfelelőbb volt. A kérdéseimre gyorsan és készségesen kaptam választ, a munkáim értékelésekor tanácsokat is kaptam, hogyan tökéletesíthetném még azokat. A legjobb döntést hoztam, amikor a Webdesignsulit választottam.

Tényleg az egyik legjobb döntésem volt, hogy belevágtam ebbe a tanfolyamba, és rendkívül hálás vagyok, hogy bármiben számíthattam Rátok, ha segítségre volt szükségem, illetve  jó ötleteket kaptam a blogotokon, hírleveleiteken keresztül.

Életem egyik legjobb szakmai döntése volt, hogy beiratkoztam. Nagyon sokat tanultam, amit a munkám során már a tanfolyam kezdetétől is tudtam használni. A tananyagok könnyen feldolgozhatóak, érthetőek, érdekesek.

              

Nem, nem árulunk zsákbamacskát. Az előzőekben említett gyümölcs (új munka, új lehetőségek, profi munkák készítése, saját designer vállalkozás indítása, ügyfélprojekt, stb) akkor tud megérni, ha Te is teszel érte! A tanfolyamon való részvétel nem egyenlő azzal, hogy majd a „legyek hordják össze” Neked a tudást és a gyakorlatot, 6 hónap után profi szakemberként távozol tőlünk. Ehhez bizony Te is kellesz, ehhez bizony egy jó nagy adag szorgalomra, kitartásra, elkötelezettségre is szükséged lesz. Másként nem megy. A siker mögött bizony mindig kemény munka áll – ez a legfőbb titok!

Nem kell a legjobbnak, a legügyesebbnek, a legkreatívabbnak lenned. Egy lebegjen a szemed előtt: soha ne add fel!

                      

          

                   

„A képesség azt jelenti, hogy miben vagy tehetséges. A motiváció dönti el, hogy mit teszel. A hozzáállás pedig meghatározza, hogy milyen jól fogod csinálni.”

                 

Meglátod, ha  nap mint nap szorgalmasan teszel azért, hogy olykor apróbb, olykor nagyobb lépéseken keresztül egyre közelebb kerülj céljaid, álmaid megvalósításához, ahhoz, hogy akár egy új munkára és ezáltal egy új életre tegyél szert, akkor ezeknek be is kell következniük, hiszen tettél és teszel értük, nem is keveset! A sült galambra való várakozást hagyd meg másnak! Tanulni, gyakorolni, tenni-tenni-tenni kell – és ez nem csak nálunk, nem csak ezen a területen van így, ugye? Mutass egy olyan iskolát, tanfolyamot vagy munkahelyet, ahol bár Te nem teszel le semmit az asztalra, mégis megkapod a méltó jutalmadat?! Na ugye, erről beszélünk! : ) Mit ér a gondosan összeállított tananyag és gyakorló feladat, a rengeteg tanulási és fejlődési lehetőség, ha Te magad nem adsz bele elég “apait-anyait”.

                      

          

           

„Ha terveid vannak, egyszerűen tűzd ki a céljaidat, és cselekedj!”

             

Fontos, hogy célt, célokat, újabb célokat mindig tűzz ki magad elé – mind a tanulás, mind a munka során! Ezek a célok éltetnek, működtetnek Téged is, ezek visznek előre. Ha ezek nem lennének – már bocsánat –, akkor Te is csak a „kaptafánál” maradnál, szépen egy helyben, évtizedeket lehúzva olyan munkahelyeken, ahol alig várod a munkaidő végét… a hétvégét… a szabadságot… a nyugdíjat… és így telik el az életed???!!! Na neeee!!!

                

           

             

A WebdesignSuli-ra akár ugródeszkaként tekinthetsz – nem egy hallgatónk élete vett és vesz 180 fokos fordulatot a tanfolyam végzése közben, illetve elvégzését követően, hidd el! És azt is hidd el, hogy ez sohasem azon múlik, hogy az illető akár 3, akár 6 vagy esetleg több hónap alatt dolgozza fel a tananyagot, végzi el a rá váró feladatokat, a tankönyvből vagy az e-oktatóteremben tanul, igénybe veszi-e az oktatói segítségnyújtást, részt vesz-e a hallgatók közösségében a különböző felületeken, kap-e tanúsítványt a tanfolyam végén.

Azért sikerül álmaikat, céljait megvalósítani, mert …

… akarják és csinálják!

           

„Ha nem tetszik az út, amelyen haladsz, taposs ki magadnak egyet.”

           

Igenis van lehetőséged változtatni, van lehetőséged kiszállni a monoton mókuskerékből – ha akarod. : ) Ők akarták!

               

         

            

Egy hónapja felmondtam az előző munkahelyemen, ahol teljesen mást csináltam, és most már itthonról készítek weboldalakat, amihez hihetetlen segítséget nyújtott a webdesign tanfolyam.

Immár 2 éve végeztem a WebdesignSuliban, és most újabb fordulóponthoz jutottam. Elindítottam első önálló és saját webshopomat, ami a MY LOVELY NOTES nevet viseli. Óriási feladat volt ez nekem, de megérte. Nehéz volt, mert egy 5 és egy 1 éves kislány mellett bizony hajnali 4-kor keltem az elmúlt pár hónap minden egyes reggelén. Ezt a levelet köszönetképpen írtam, hiszen ha nincs a WebdesignSuli és a tudás, amit átadtál, akkor ma nincs a MY LOVELY NOTES sem! 

Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy a hallgatótok lehettem. Szerencsére már konkrét munkáim vannak, és egyéb megbízások is vannak kilátásban, úgyhogy egy lábbal többön állok, ami nélkületek nem jöhetett volna össze.

Nagyon tetszett a tanfolyam és hatalmas löketet adott ahhoz, hogy belevágjak egy komolyabb munkába.

Közgazdász a szakmám, de jó pár éve “csak” anyukaként ténykedem, 3 gyermekem van, jelenleg főállású anya vagyok, nem mentem vissza a munkahelyemre. Jó ideje foglalkoztat a hogyan tovább gondolata, mindenképpen szabadúszóként képzelem el a jövőt, a gyerekek mellett fix állásban nem tudok gondolkodni.

Először is nagyon köszönök mindent, amit tőletek tanulhattam. Fél éve még gondolni se mertem volna, hogy el tudok készíteni egy weboldalt. De megérte, mivel így saját vállalkozásom mellé nem kell, legalább így az induláskor, még külön emberrel egyezkednem. Feltétlenül megérte.

Nagyon hasznosnak gondolom az elmúlt fél évet, rengeteget tanultam az anyagaitokból. A munkám során is sokat tudtam már hasznosítani belőle, és még többet is fogok tudni.

Nagyon örülök, hogy nagy munkahelyváltás után rátok találtam, és elkezdhettem a Webdesignsulit. Mindig is megvolt bennem az a plusz alkotási vágy, ami ehhez a színes szakmához szükségeltetik. Örülök, hogy mindez végre szárnyra kapott bennem. Még bőven növeszthetem a szárnyaimat a szakmában, és repülhetek majd magasabbra, de úgy érzem, jó az irány, ez az az irány. Élveztem. Élvezem. Köszönöm!

        

           

         

           

 „Jegyezd meg és kövesd ezt a mindig működő receptet: Kezdd el! Ne hagyd abba!”

         

                


               

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.