“Édes” gyakorlati munkák hallgatóinknak

A tanfolyam folyamán egymást követően több remek megrendelői pályázatra is invitáltuk hallgatóinkat, melyek nagyszerű lehetőségek lehetnek számukra.

               

Tudjuk, hogy hallgatóinknak mindig nagyon mozgalmas a nyaruk (vakáción a gyerekek, nyaralások, fesztiválok…), mindig érezhető egy kis leállás a tanulásban, gyakorlásban, ezért mi is hagytuk őket szusszanni a nyár folyamán. : ) No, de ősszel minden visszaáll a régi kerékvágásba, mindenki újult erővel veti bele magát a tanulásba, az alkotásba. Miután hallgatóinkat hagytuk egy kicsit visszarázódni a szorgos hétköznapokba, ősszel (szó szerint) édes pályázatokkal örvendeztettük meg őket.

                

valódi megrendelő, valódi elvárások
=
100% gyakorlat, 100% referenciamunka

            

 

Az év vége mindenkinek nagyon telített, így a megrendelők részéről ezúttal több időre volt szükség, hogy kiválasszák a nyertes pályamunkákat. A pályázatokban résztvevő hallgatóinknak ezúttal is köszönjük a türelmet! 

               

A téma tényleg nagyon hálás és szerethető volt, hiszen a megrendelő egy reformédességeket készítő és forgalmazó vállalkozás, a DesszertTerápia volt. Még a nevük is kedvesen cseng, ugye? : )

              

                

           

Két pályázatban is részt vehettek hallgatóink:

 • a DesszertTerápia új termékének, egy mandulás-narancsos keksznek a csomagolását tervezhették meg
 • a DesszertTerápia weboldalát készíthették el

           

Kész arculattal, kész logóval, nem mellesleg konkrét elképzelésekkel érkezett a megrendelő, a hallgatóknak így már „csak” annyi volt a feladatuk, hogy elmélyüljenek a DesszertTerápia világában, és megalkossák a pályázati munkáikat.

               

 


             

# CSOMAGOLÁSTERVEZÉS

          

A csomagolástervezés két részből állt, ugyanis a megrendelő a terméket kétféle kiszerelésben, kétféle csomagolásban szeretné piacra dobni: talpas fóliatasakban, melyre matrica kerül, valamint papírdobozban.

            

A hallgatók feladata az volt, hogy egyrészt tervezzék meg a fóliatasakra kerülő matricát, másrészt a papírdobozra kerülő csomagolásdizájn-tervet.

           

Alapvetően szabad kezet kaptak a hallgatók a két munka „paraméterei” tekintetében: a matricaterv formája, mérete, stb. is rájuk volt bízva, és maga a csomagolásterv is, ugyanis a megrendelő egyelőre nem határozta meg a doboz méretét, formáját, úgy gondolta, hogy a nyertes terv kiválasztása során magukat a csomagolásdizájn terveket tartja szem előtt, és majd a tervek alapján döntené el azt is, hogy milyen dobozformát (pl. téglatest vagy inkább kerekded forma) választ.

            

A nehézséget esetleg az jelenthette a hallgatók számára, hogy viszonylag sok információt kellett szerepeltetniük a csomagolásterveken, többek között a DesszertTerápia logóját a JÓTÉKONY FINOMSÁGOK felirattal, terméknevet, jellemzőket, továbbá annak jelzését, hogy a Bátor Tábor minden eladott termék után 5 Ft-ot kap támogatásként.

          

Dizájn tekintetében pedig a meglévő „keretek” között kellett a hallgatóknak inspirálódniuk, alkotniuk, melyhez az alábbi instrukciókat adta a megrendelő:

 • A csomagolás dizájn stílusa a vintage stílus.
 • A csomagolás színeit, hangulatát alapvetően a DesszertTerápia logója és maga a vintage stílus határozza meg, ehhez kell minden grafikai elemet igazítani.
 • A megrendelő kérése, hogy összességében a természetesség, a kifinomult elegancia, a letisztultság, a vintage stílus jellemezze a csomagolásterveket. Szépségével, eredetiségével emelkedjen ki a termékkavalkádból.

            

           

Elsőként jöjjön a győztes pályamunka!

              

Tokai Eszter csomagolásterveit választotta a megrendelő, ezek a tervek nyerték el leginkább a tetszését. Eszter a tapasztalatszerzésen és a referenciabővítésen túl komoly díjazásban is részesült.

            

A megrendelővel már zajlik a közös munka, a kisebb módosítások, a tervek véglegesítése és végső formába öntése már folyamatban van. 

            

Eszter a webdesign tanfolyam során is nagyon szorgalmas hallgatónk volt, 2018-ban vehette át webdesigner tanúsítványát.

Szívből gratulálunk Eszter! : )

             

            

         

 

          

Természetesen a további remek munkákat is szeretnénk bemutatni! Íme >>>

          

Bartos Kinga csomagolástervei

          

               

           

           

Fehér Bori csomagolástervei

               

          

              

Lázár Laura csomagolástervei

         

           

Perger-Budai Szilvia csomagolásterve

        

        

Szodoray-Parádi Abigél csomagolástervei

             

             

              

          

            

Uzonyi Mónika csomagolástervei

                 

             

          

              

Vaspöri Csilla csomagolástervei

            

               

          

            

             


            

# WEBOLDALKÉSZÍTÉS

         

A megrendelő egy weboldalt is szeretett volna, melyen be tudja mutatni az általa készített termékeket, továbbá hasznos információkkal szolgál azok számára, akik rendelnének tőlük.

            

A megrendelő az alábbi oldalakat kérte a honlapon:

 • egy „nyitóoldal/kezdőoldal/főoldal”, amely ismerteti a koncepciót, a projekt lényegét
 • „megrendelés” menüpont egy “magánszemélyeknek” és egy “viszonteladóknak” lenyíló menüpontokkal és aloldalakkal
 • „médiamegjelenések” menüpont és aloldal
 • „kapcsolat” menüpont és aloldal

Funkció tekintetében pedig fontosnak tartotta, hogy a weboldalról a vállalkozás Facebook oldalára is eljuthassanak a vásárlók, érdeklődők.

              

A megrendelőnek a webdesign tekintetében a következő kérései voltak:

 • A weboldal alapszíne a fehér legyen, további színként a DesszertTerápia logójában megjelenő szín használható a weboldalon.
 • A weboldalon alkalmazott betűtípus(ok) is passzoljon a DesszertTerápia betűihez.
 • A weboldal ütős dizájnjával emelkedjen ki a hasonló profilú sablonos weboldalak tömegéből. Stílusegység, könnyű átláthatóság és letisztult szépség jellemezze az oldalt.

           

         

Nézzünk néhány remek weboldalt! >>>

           

Bodó Ágnes weboldalterve

             

          

Perger-Budai Szilvi weboldalterve

         

        

Kedves Vivien weboldalterve

         

          

Simonné Halász Rita weboldalterve

      

      

Mindkét pályázat megmozgatta a hallgatókat (biztosan ők is szeretik a sütiket, desszerteket : )), sok remek pályázati munka érkezett a megadott határidőig.

Az igencsak változatos tervezési feladatok során sokat gyakorolhattak, fejlődhettek hallgatóink, akár kreatív énidőként is fel lehet fogni ezeket a megmérettetéseket. : )

           

          


         

Köszönjük szépen a munkátokat! : )

Sok sikert kívánunk Nektek az újabb kihívásokhoz! : )

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.