Hasznos eszközök, amelyek megkönnyítik a munkádat! – 1. rész

Egy designer/webdesigner életében bizony mindig jól jönnek olyan eszközök, felületek, amelyek nemcsak hogy hasznosak, hanem jelentősen megkönnyítik, adott esetben felgyorsítják a munkánkat.

A Google-n megfelelő kulcsszavak segítségével számos ilyen ingyenes, illetve fizetős eszközt, programot találhatunk. 

  

Korábbi bejegyzéseinkben már bemutattunk például színpaletta, fotó, és betűtípus lelőhelyeket. Ezek szinte elengedhetetlen kellékei a napi design munkának, azonban ezek mellett további hasznosságok is akadnak. Mi most ezeket gyűjtöttük össze. Lássuk! : )

 

A weboldal mit sem érne (mutatna) tetszetős sablon nélkül! WordPress templatek lelőhelyei:

www.wordpress.org/themes

www.theme.wordpress.com/themes/sort/free

 

2

 

 

Akár nyomtatott, akár online anyag tervét készítjük el, a szövegek helyeit latin betűkből, szavakból álló Lorem Ipsum szövegkitöltővel tölthetjük ki. Ha jól olvasható (pl. magyar nyelvű, értelmes) szöveget tennénk, az zavarná az olvasót, miközben a szöveg elrendezését nézi. Másolással innen tudtok különböző nyelvű Lorem Ipsumot beszerezni:

www.hu.lipsum.com/feed/html

 

 

A mockup-ok is mindig jól jönnek egy designer életében. : ) Ezek valósághű kreatív sablonok, amelyekbe néhány kattintással beilleszthetjük munkáinkat. Segítségükkel magunk és megrendelőink számára prezentálhatjuk azt, hogy a valóságban hogyan fog kinézni az adott webdesign, névjegykártya, logó, plakát, hirdetés, stb.

www.cssauthor.com/business-card-mockup-psd

www.blog.spoongraphics.co.uk/articles/25-free-psd-templates-to-mockup-your-print-designs

 

3

 

 

Ha nem lenne időnk egyedi infografikával szöszmötölni, ezzel a programmal villámgyorsan összeállíthatunk szemléletes infografikákat.

www.easel.ly

 

4

 

 

Néhány kattintással vektorizálhatjuk a képfájlokat.

www.vectormagic.com/home

 

 

PNG, JPG formátumú fájlok méretét csökkenti minőségromlás nélkül. Egy intelligens tömörítési technika segítségével szelektíven csökkenti a képen található színek számát, így kevesebb byte-ra van szükség az adatok tárolására. A kisebb méretű fotók alkalmasabbak a webre, alkalmazásokba.

www.tinypng.com

 

5

 

 

Online fájltárolási szolgáltatás, amely lehetővé teszi állományok felhőben tárolását, szinkronizálását és megosztását. Sok és nagyméretű fájlokat tárolhatunk és oszthatunk meg vele, a különböző eszközök (pl. számítógép, okostelefon) között is.

www.dropbox.com

 

6

  

 


 

A gyűjteményünket igyekszünk folyamatosan frissíteni és bővíteni. : )

 

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.