Ki az a webdesigner és mi a feladata?

Bejegyzésünkben röviden és lényegre törően körbejárjuk a webdesigner “szakmát”, rámutatunk a lehetséges feladatköreire.

       

A webdesigner meglehetősen univerzális és sokrétű szakember. Alapvető feladata, hogy weboldalak látványtervét álmodja meg és kivitelezze azokat. Mindezen túl pedig számos egyéb feladatra kapható lehet.

Például tervezhet komplett arculatot egy cég vagy márka számára, ami magában foglalja a logót és egyéb online és offline kreatív anyagokat, mint például bannereket, hírleveleket, szórólapokat, névjegykártyákat, stb… Egyes webdesignerek csak a weboldal látványtervét készítik el, de nem kivitelezik a weboldalt magát. Mások elkészítik a komplett weboldalt is. Megint mások még online marketing és keresőoptimalizálás szolgáltatást is képesek nyújtani.

     

Mitől függ az, hogy egy webdesigner mit csinál meg, mire vállalkozik?

Nos, ez kizárólag az egyéntől függ. Kinek milyen munkavégzési forma, vagy úgy is mondhatnám, hogy milyen életforma jön be

   

Két alapvető lehetőség:

… egy design stúdióban

   

  

  

Vannak, akik arról álmodnak, hogy egy nagy cégnél, többfős fejlesztői csapatban dolgozzanak, és hatalmas projektekben működhessenek közre mint webdesigner. Ők nyilván “rámennek” a weboldal látványtervek kidolgozására, a grafikára, de a weboldal komplett elkészítését a fejlesztői csapat programozóira bízzák. Többnyire nagyobb cégek, multik megbízásaiban működnek közre, mint apró láncszemek a gépezetben. Mint alkalmazottak, általában fix fizetésért dolgoznak.

 

     

… otthonról vállalkozóként

    

 

     

Mások úgy gondolják, hogy egy design stúdióban betöltött állás helyett inkább önálló vállalkozásba kezdenének, és egy személyben saját maguk kiviteleznék a weboldalakat – tokkal, vonóval, a design tervtől a kész weboldalig. Nyilván a nyújtott szolgáltatásokkal arányos bevételért. Ők többnyire otthonról dolgoznak, vagy bárhonnan a világon : ) Többnyire kis- és közepes vállalkozások a megbízóik, akiknek akár folyamatosan, sokrétű feladatokat vállalnak. Mindig annyi munkadíjat ajánlanak ki és kérnek el, amennyiért számukra megéri megcsinálni az adott munkát. Rugalmas az időbeosztásuk, hiszen a maguk urai.

  

     


   

Webdesign tanfolyamunk végzett hallgatói esetében mindegyikre találunk példát, hiszen bárhogy is döntenél, a WebdesignSuliban megfelelő képzést kapsz mind a későbbi munkavállaláshoz, mind pedig a vállalkozáshoz.

   

Tarts velünk, hamarosan kezdünk! >>> 

    

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.