A következő tanfolyam indul

2019. december 12.

Ki az a webdesigner és mi a feladata?

A webdesigner meglehetősen univerzális és sokrétű szakember. Alapvető feladata, hogy weboldalak látványtervét álmodja meg és kivitelezze azokat. Mindezen túl pedig számos egyéb feladatra kapható lehet. Pl. tervezhet komplett arculatot egy cég vagy márka számára, ami magában foglalja a logót és egyéb online és offline kreatív anyagokat, pl. bannereket, hírleveleket, szórólapokat, névjegykártyákat, stb… Egyes webdesignerek csak a weboldal látványtervét készítik el, de nem kivitelezik a weboldalt magát. Mások elkészítik a komplett weboldalt is. Megint mások még online marketing és keresőoptimalizálás szolgáltatást is képesek nyújtani.

Mitől függ az, hogy egy webdesigner mit csinál meg, mire vállalkozik?

Nos, ez kizárólag az egyéntől függ. Kinek milyen munkavégzési forma, vagy úgy is mondhatnám, hogy milyen életforma jön be… Két alapvető lehetőség: (A fotók forrása a Pinterest.)

… egy design stúdióban

f142e7bdfcce6b81e569092cd16e8e5aVannak, akik arról álmodnak, hogy egy nagy cégnél, több fős fejlesztői csapatban dolgozzanak, és hatalmas projektekben működhessenek közre mint webdesigner. Ők nyilván “rámennek” a weboldal látványtervek kidolgozására, a grafikára, de a weboldal komplett elkészítését a fejlesztői csapat programozóira bízzák. Többnyire nagyobb cégek, multik megbízásaiban működnek közre, mint apró láncszemek a gépezetben. Mint alkalmazottak, általában fix fizetésért dolgoznak.

 

… otthonról vállalkozóként

9aee14baaee5b09f64d50f0ec058df60Mások úgy gondolják, hogy egy design stúdióban betöltött állás helyett inkább önálló vállalkozásba kezdenének, és egy személyben saját maguk kiviteleznék a weboldalakat – tokkal, vonóval, a design tervtől a kész weboldalig. Nyilván a nyújtott szolgáltatásokkal arányos bevételért. Ők többnyire otthonról dolgoznak, vagy bárhonnan a világon 🙂 Többnyire kis- és közepes vállalkozások a megbízóik, akiknek akár folyamatosan, sokrétű feladatokat vállalnak. Mindig annyi munkadíjat ajánlanak ki és kérnek el, amennyiért számukra megéri megcsinálni az adott munkát. Rugalmas az időbeosztásuk, hiszen a maguk urai.

Webdesign tanfolyamunk végzett hallgatói esetében mindegyikre találunk példát, hiszen bárhogy is döntenél, a WebdesignSuliban megfelelő képzést kapsz mind a későbbi munkavállaláshoz, mind pedig a vállalkozáshoz.

Hozzászólások