A következő tanfolyam indul

2019. október 17.

2017 színe – greenery

A Pantone – „a színdiktátor”, amely színtrendjeivel, színskáláival, színpalettáival iránymutatást ad kreatív területek, mint például a design vagy a divat számára – 2017-re is meghatározta az év színét, amely a „greenery” névre hallgat.

2016 színei igen halványak, finomak voltak, ezek a púderrózsaszínű Rose Quartz és a halvány liláskékes, pasztellkék Serenity színek voltak, ehhez képest az új évben már egy sokkal élénkebb, frissebb szín hódít.

A Pantone kisfilmjének kezdő képkockáin fel is tűnnek 2016 színei, majd az új szín bemutatására kerül sor.

2016_szinei

Mit is takar ez a „greenery” szín?

A magyarul lombzöldnek nevezett szín a friss, üde zöld, amely egyrészt felidézi a tavaszt, az ébredő természetet, a növények megújulását, újjászületését. Ugyanakkor ez a zöld szín az ember természettel való (újra)összekapcsolódását („vissza a természetbe”), valamint az emberek egymással való kapcsolatkeresését is szimbolizálja, egyfajta megnyugvást (a zöld egyébként is a nyugalom színe) ebben a viharos társadalmi és politikai színtérben. A zöld, az öko, a bio, az újrahasznosítás, a környezet-és energiatudatos mint fontos hívószavak most, az év színe témában is abszolút helytállóak.

Ez a zöld szín felfrissít, megújít, erőt ad, új tettekre inspirál.

2

2

3

 

A minket körülvevő természetben is ez a szín fedezhető fel – ahogyan ezt már meg is teszik a zöldet kereső fotósok.

3_1

3_2

 

2017 színe az élet szinte minden területére beáramlik, mint például:

Design, grafika területén

4

5

 

Divatban

6

7

Lakberendezésben

8

9

Esküvők, virágkötészet területén

10

11

Egyéb területeken

12

13

13_3

 

 

Ezt az üde zöld szín remekül helyt áll más színek társaságában is, mint például:

17

14

15

16

 

Webdesign, grafikai munkáinkban is bátran elővehetjük az év színét, főként akkor, ha az adott témához is éppen passzol. 🙂

Ha az év során találkoztok olyan kompozícióval, amely ezeket a színeket vonultatja fel, feltétlenül küldjétek el nekünk!

 

Hajrá greenery! 🙂

 

Hozzászólások