2021 év színei – halvány szürke és élénk napsárga

2021-ben a Pantone ismét egy színpárost választott az év színének. Bejegyzésünkben az ultimate gray és az illuminating napsárga színeket járjuk körbe.

             

A “színdiktátor”, a Pantone intézet legutóbb 2016-ban választott két színt is az év színének.Rose Quartz (púderrózsaszínű rózsakvarc) és a Serenity (halvány liláskékes) színekkel többek között olyan társadalmi igényekre és jelenségekre próbálták meg felhívni a figyelmet, mint az emberek nyugalom és béke iránti vágyára, valamint a nemek közötti egyenlőségre.

           

A 2020-as év minden szempontból egyedi, példa nélküli évnek számít, óriási globális kihívással kell/kellett szembenéznie az egész világnak. Nem véletlen, hogy az új év színét is az erő és a remény hívta életre. A Pantone így határozta meg a választását:

 

„a két szín házassága az erő és remény üzenetét hordozza, hiszen a két szín együtt egyaránt felemelő és emlékezetes” 

                 

 

                        

                

Míg a tavalyi “klasszikus kéka béke és a nyugalom érzetét kelti, menedéket kínálva az emberi szellemnek, addig az idei szürke és élénksárga árnyalat együttesen a bátorító erőt és a reményt szimbolizálják.

             

A nehézségekkel, kihívásokkal teli mindennapokban szükség van a biztos, megingathatatlan alapra, a tartós támasztékra és az egyensúlyra, melyre építkezni lehet, ugyanakkor szükség van a lelki feltöltődésre is, az energiára és életerőre, a reményre, a derűre, a jókedvre, a boldogságra.

                  

„Mindkettőnek megvan a maga érzelmi aspektusa: a szürke a támogató és szolid, a gyakorlatias alap, amire szükségünk van, a sárga pedig a reményt, a napfényt és jókedvet hozza el.”

– így fogalmaz Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet igazgatója. 

                      

 

A Pantone döntése a kapcsolatok fontosságát is jelképezi – nem élhetünk egymás nélkül és remény nélkül. 

 

„Az idei kettős színválasztás azt fejezi ki, hogy átléptük a határainkat, és világosan látszik, mennyire szükségünk van egymásra. A másokkal való kapcsolat erőssé tesz, de ugyanígy szükségünk van a reményre és a pozitív gondolkodásra az előrelépéshez. Ezért választottunk két független színt, amelyek segítettek nekünk közvetíteni ezt az üzenetet.”

                        

                     

Csendben, higgadt bölcsességgel, lelki békével, racionális gondolkodással és az újra való nyitottsággal, derűvel, optimizmussal képesek leszünk megküzdeni a ránk váró kihívásokkal.

                 

                    

                    

                    

                

                    

 


             

INSPIRÁCIÓK

                 

Az év színei az arculati anyagokban, papírtermékeken, lakberendezésben és a divat világában is egyaránt visszaköszönnek. 

                        

                      

                

                                 

                        

                      

                        

                        

                    

              

 


                

Melyik munkádban alkalmaznád először az év színeit? 

           

               

Fotók forrása: Pinterest 

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.